Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: συνέντευξη με την Κατερίνα Βισέρη

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: συνέντευξη με την Κατερίνα Βισέρη
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Η αγαπημένη μας Κατερίνα Βισέρη, σε μία συνέντευξη εφ'όλης της ύλης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας!

1. Τι σε έκανε να ξεκινήσεις το fitnessjourney σου; Τι περιλαμβάνει; 

Το ταξίδι και η μάχη μου με την ανορεξία με κάνανε να δω τελείως διαφορετικά το σώμα που μου δόθηκε, με αποτέλεσμα να κάνω με τα χρόνια δειλές προσπάθειες να το αποδεχτώ καθώς και να το φροντίζω.Η σωστή γυμναστική, παρότι η άσκηση ήταν από μικρή ηλικία στην ζωή μου, μου άνοιξε τους ορίζοντες και με έκανε να καταλάβω πόσα τελικά μπορώ να κάνω και πόσο βοηθητικό ήταν για την ψυχική μου υγεία να δείχνω κάθε μέρα στο σώμα μου ότι το αγαπάω. Η κολύμβηση, η ιππασία, το περπάτημα, η μυική ενδυνάμωση και το πιλάτες είναι πλέον καθημερινές μου ρουτίνες. 

2. Ποια εμπόδια αντιμετωπίζεις και αντιμετώπισες στο παρελθόν;  

Με τον καιρό κατάλαβα ότι το μόνο εμπόδιο που έχουμε γενικά είναι το ίδιο μας το μυαλό, το οποίο είναι ικανό να μας σαμποτάρει καθημερινά και ασταμάτητα. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να καταφέρουμε, εφόσον το έχουμε βάλει στόχο, θρέφουμε αγάπη για αυτό και προσπαθούμε καθημερινά. Ειλικρινά δεν έχω συναντήσει μεγαλύτερο και πιο δύσβατο εμπόδιο από αυτό όλα τα χρόνια που προσπαθώ για τους στόχους μου, αλλά παλεύω καθημερινά να το έχω muted, για να ακούω μονο την υγιή πλευρά του μυαλού μου. 

3. Ποιοι είναι οι τρέχοντες στόχοι σου;  

Οι στόχοι για μένα προσωπικά είναι πηγή δύναμης και αισιοδοξίας. Λόγος να ξυπνάς ερωτευμένος με όσα κάνεις. Χρονικά διανύω μια πολύ αγχωτική φάση της ζωής μου καθώς τρέχω την δική μου προσωπική εταιρεία, τα κοινωνικά μου μέσα, αλλά και την άλλη εταιρεία που έχω συνεταιρικά, οπότε η καθημερινότητα μου είναι πολύ φορτωμένη. Στόχος μου είναι να μεγαλώσω με τις δικές μου δυνάμεις, όπως εώς τώρα όσα ήδη κάνω και να εξελίξω όσο μπορώ και εμένα πάνω σε αυτά. Έχω και κάποιους ακόμα επαγγελματικούς στόχους, ωστόσο πρώτιστη σημασία έχει να δώσω περισσότερη έμφαση στην ψυχική μου υγεία και να ακούω περισσότερο τις ανάγκες μου όταν με φωνάζουν για να μην καταλήγω στην υπερκόπωση. 

4. Τι πρέπει να εφαρμόσει η κοινωνία για την προώθηση της ισότητας των φύλων; 

Η κοινωνία ιδανικά δεν θα έπρεπε να εφαρμόσει τίποτα για την ισότητα των φύλων, γιατί θα έπρεπε να είναι αυτονόητα όλα αυτά. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί ήταν σε μειονεκτική θέση οι γυναίκες σε πάρα πολλά θέματα και μέχρι σήμερα παλεύω να καταλάβω. Είμαστε ικανές για τόσα πολλά, έχουμε τόσους ρόλους ταυτόχρονα, οπότε οι μόνες υπεύθυνες να το δείξουμε αυτό είμαστε εμείς. 

Εμείς πρέπει να δώσουμε αξία σε εμάς, όχι οι άλλοι να αναγνωρίσουν την αξία μας με μόνο σκοπό να μας εντάξουν κάπου. 

5. Τι σημαίνει αυτή η ημέρα για εσένα; 

Αυτή η ημέρα δεν σημαίνει τίποτα καινούργιο για μένα. Είναι μια απλή υπενθύμιση να μας γιορτάζουμε, ακόμα και αν το ξεχνάμε τις υπόλοιπες μέρες, οπότε σήμερα να μην ξεχάσουμε να μας πάρουμε λουλούδια! Την συγκεκριμένη μέρα απλώς σκέφτομαι ακόμα πιο έντονα για πόσα πράγματα είναι ικανή μια γυναίκα, πόσο δυνατή είναι και πόσα χαρίσματα της έχει δώσει η ζωή, όπως το να δίνει ζωή σε έναν άνθρωπο. Δεν γιορτάζουμε τυχαία αυτήν την μέρα και είμαι σίγουρη πλέον πως κανένας άντρας δεν θα μπορούσε να φανταστεί την ζωή του, χωρίς μια γυναίκα στο πλευρό του! 😂 

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein