Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Η προπόνηση για Τhigh Gap είναι BS, εδώ είναι το γιατί

Η προπόνηση για Τhigh Gap είναι BS, εδώ είναι το γιατί
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι πραγματικά συμβαίνει με το περίφημο Thigh Gap. Η Lucy Davis είναι μια γυναίκα με πολλά ταλέντα. Βάζει συνεχώς τον εαυτό της σε νέες προκλήσεις, αναλαμβάνει νέα αθλήματα και βρίσκει νέους τρόπους να πιέζει τον εαυτό της και να κινεί το σώμα της.

Η Lucy βασίζεται στο σώμα και τη δύναμή της, είτε πρόκειται για ανταγωνιστική κολύμβηση, είτε για υπερμαραθώνιο τρέξιμο, είτε για προπόνηση δύναμης, είτε για powerlifting, ώστε να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο. Αγαπάει το σώμα της, τόσο για τη λειτουργικότητά του όσο και για την εμφάνισή του. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Cjz50EegXA9/]

Άγχος για την εικόνα του σώματος & thigh gap

Μεγαλώνοντας ως αγωνιστική κολυμβήτρια, η Lucy αναζητούσε έναν νέο τρόπο να κινεί το σώμα της. Και εδώ ήταν που ήρθε η γυμναστική στη ζωή της. Είχε δει τα κορίτσια στο feed της να γυμνάζονται και να σηκώνουν βάρη για να κάνουν το σώμα τους να δείχνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Και ένα πράγμα ξεχώριζε ιδιαίτερα σε αυτές τις influencers και τα μοντέλα γυμναστικής - όλες είχαν κενά στους μηρούς (thigh gap).

Για να το θέσουμε όσο πιο ωμά γίνεται για όποιον μπορεί να μην είναι εξοικειωμένος με το παράξενο "ιδεώδες" ομορφιάς - το κενό στους μηρούς είναι αυτό που λέει η περιγραφή. Είναι ένα κενό ανάμεσα στους μηρούς σου.

Είναι εύκολο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους στο internet και να κολλήσεις τόσο πολύ με τα χαρακτηριστικά του σώματός τους που δεν θα είσαι ευτυχισμένη μέχρι να το έχεις κι εσύ. Και αυτό ήταν το κενό ανάμεσα στους μηρούς για τη Lucy. Έκανε προπονήσεις στο εσωτερικό των μηρών πιστεύοντας ότι θα μειώσει το λίπος τοπικά, ώστε να αποκτήσει αυτή την εμφάνιση.

Ιδού η αλήθεια για το thigh gap...

Το θέμα είναι ότι καμία προπόνηση δεν μπορεί να σου δώσει κενό στους μηρούς. Το πλάτος των γοφών είναι αυτό που καθορίζει πόσο μακριά ή κοντά είναι τα πόδια μεταξύ τους. Αφιέρωσε ένα λεπτό για να δεις την ανθρώπινη οστική δομή και θα καταλάβεις. Στη μέση του σώματός σου έχεις τους γοφούς σου. Οι γοφοί σου είναι το σημείο από όπου ξεκινούν τα πόδια σου. Είναι σαφές ότι έχοντας φαρδύτερους γοφούς, τα πόδια σου είναι πιο μακριά μεταξύ τους και είναι πιο πιθανό να έχεις κενό στους μηρούς. Είναι απλά κοινή λογική.

Σκέψου για ένα λεπτό την ιδέα ότι η προπόνηση των μηρών με κάποιο τρόπο κάνει τους μηρούς να απέχουν περισσότερο μεταξύ τους. Μια προπόνηση θα χτίσει μυς, πράγμα που σημαίνει ότι θα μεγαλώσουν. Πώς μπορεί λοιπόν μια προπόνηση μηρών να σε κάνει να έχεις κενό στους μηρούς; Δεν βγάζει νόημα.

Και τέλος, δεν μπορείς να μειώσεις το λίπος τοπικά. Ή με άλλα λόγια, δεν μπορείς να επιλέξεις ένα μέρος του σώματος που θα ήθελες να είναι λεπτότερο και να γυμναστείς για να αφαιρέσεις το λίπος από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Γενιές ανθρώπων πέφτουν στην παγίδα να προσπαθούν να μοιάζουν με τους ανθρώπους που βλέπουν στο διαδίκτυο. Και αυτό μπορεί να υπαγορεύσει τη ζωή τους. Αν δεν έχουν μια συγκεκριμένη εμφάνιση, δεν θα φορούν συγκεκριμένα πράγματα, δεν θα πηγαίνουν σε συγκεκριμένα μέρη και δεν θα τρώνε συγκεκριμένα πράγματα. Αυτές οι ανθυγιεινές εμμονές για την εικόνα του σώματος μπορούν να κυριαρχήσουν.

Η Lucy πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Παρά το γεγονός ότι δεν ήθελε να φορέσει σορτς επειδή δεν είχε thigh gap, μια μέρα επέλεξε να φορέσει το σορτς και να κινήσει το σώμα της με τρόπο που την έκανε να νιώθει καλά και όχι με το πώς θα την έκανε να φαίνεται. Και κοίτα πού βρίσκεται τώρα.

Με λίγα λόγια

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: μην κυνηγάς απίθανα ιδανικά για το σώμα σου. Γυμνάσου επειδή σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, όχι επειδή θέλεις να δείχνεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Και αν θέλεις, φόρεσε το καταραμένο σορτσάκι.

Άκου τη Lucy: "Είσαι όμορφη, είσαι δυνατή, είσαι καταπληκτική".

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein