Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Τρώγοντας & Καίγοντας 10.000 kcal σε 48 ώρες

Τρώγοντας & Καίγοντας 10.000 kcal σε 48 ώρες
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Υπάρχει αυτό το απόφθεγμα που λέει: “Nothing is impossible. The word itself says ‘I’m possible’.” Λοιπόν, φαίνεται ότι ο Joe Fazer παίρνει αυτό το απόσπασμα πολύ σοβάρα. Σε αυτή την πρόκληση, επιχειρεί το αδύνατο: τρώει 10.000 kcal σε 24 ώρες και στη συνέχεια καίει 10.000 kcal σε 24 ώρες.

Ο μέσος δρομέας μαραθωνίου μπορεί εύλογα να κάψει 2.600 θερμίδες σε 26,2 μίλια (421,6 χλμ). Ο Joe πρέπει να κάψει σχεδόν τέσσερις φορές αυτό το νούμερο. Ο κόσμος λέει ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό. Ας το ανακαλύψουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=9dxRjlGio5k

24 ώρες κατανάλωσης 10.000 kcal

Τα μεσάνυχτα, ο Joe έφαγε μια μεγάλη πίτσα και ένα γλυκό μπισκότο. 1.906 θερμίδες αμέσως αμέσως πριν πάει για ύπνο.

Και για πρωινό, ο Joe έβαλε στον εαυτό του ένα μεγάλο μπολ με δημητριακά σοκολάτας με γάλα και τρεις τηγανίτες με άλειμμα σοκολάτας φουντουκιού. Άλλες 2.409 θερμίδες. Εύκολη δουλειά μέχρι στιγμής.

Πριν το καταλάβει, ήταν ώρα για φαγητό. Ο Joe είχε διάθεση για fast food. Έφαγε 20 κοτομπουκές, δύο μεγάλες τηγανητές πατάτες και ένα παγωτό μηχανής με μαλακή καραμέλα. Ήταν πολύ φαγητό, αλλά ο Joe το κατέβασε εύκολα, συμπληρώνοντάς με άλλες 1.648 θερμίδες.

Παρόλο που ήταν πάνω από τα μισά του δρόμου προς τον στόχο του, δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Έπιασε μερικά σνακ που θα πρόσθεταν άλλες 1.100 θερμίδες. Σε αυτό το σημείο, η πρόκληση γινόταν όλο και πιο αργή. «Νιώθω ότι θα αρρωστήσω», είπε ο Joe καθώς ξεπέρασε τις 8.000 θερμίδες.

Και τότε έφτασε στα όρια, πέφτοντας σε βαθύ ύπνο με πολύ γεμάτη κοιλιά. Ευτυχώς ο Joe δεν μένει μόνος και ο συγκάτοικός του μπόρεσε να τον ξυπνήσει και να του πει ότι είχε μόλις μία ώρα για να συμπληρώσει τις υπόλοιπες 2.000 θερμίδες.

Ένα γρήγορο ταξίδι στα μαγαζιά εξασφάλισε μια μεγάλη σακούλα με τσιπς τορτίγιας τυριού νάτσος και στη συνέχεια στο αυτοκίνητο για μια μερίδα μεγάλες πατάτες και δύο ακόμη παγωτά. Ο Joe πήγε στο γυμναστήριο και έπεσε κάτω για να φάει τις υπόλοιπες θερμίδες στον χρόνο που του είχε απομείνει. Και με δύο λεπτά για να τελειώσει έφτασε τις 10.000 θερμίδες. Επιτυχία.

Όμως η πρόκληση δεν είχε τελειώσει. Ήταν πολύ μακριά από αυτό. Τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμη.

24 ώρες καύσης των 10.000 kcal

Ίσως αναρωτιέσαι γιατί ο Joe αποφάσισε να καταναλώσει τις τελευταίες του 2.000 θερμίδες στο γυμναστήριο. Και η απάντηση είναι απλή: μόλις τελείωσε μια πρόκληση, ξεκίνησε την επόμενη.

Μόλις το ρολόι χτύπησε μετά τα μεσάνυχτα, ο Joe μπήκε στο cross-trainer, τον διάδρομο και το μηχάνημα κωπηλασίας. Ήταν 2 το πρωί και είχε ήδη κάψει 1.017 θερμίδες. Ήταν εξαντλημένος και είχε ένα δυνατό εννιάωρο μπροστά του. 1.082 θερμίδες που καίγονται κατά τη διάρκεια της νύχτας συνέβαλαν σε έναν παραγωγικό ύπνο. Αλλά μόλις ο Joe ξύπνησε, επέστρεψε αμέσως σε αυτό. Έκανε τρέξιμο 5 χιλιομέτρων και έκαψε 600 θερμίδες.

Μετά από αυτό, δεν υπήρχε χρόνος για ξεκούραση. Συναντήθηκε με τον Nathaniel Massiah για μια έντονη προπόνηση για το πάνω μέρος του σώματος, καίγοντας 1.471 θερμίδες.

Ακολούθησε μια συνεδρία πυγμαχίας, skipping και σχοινιά μάχης για να κάψει άλλες 823 θερμίδες. Προχωρούσε αργά αλλά σταθερά προς τον στόχο του.

Και όσο ο Joe ήθελε να κουλουριαστεί και να χαλαρώσει, συνέχιζε. Ανέβηκε στο ποδήλατό του, πήγε στη λίμνη για μια βουτιά στο γλυκό νερό και μετά επέστρεψε στο σπίτι. Αυτό ήταν άλλες 1.018 θερμίδες.

Σε αυτό το σημείο ήταν ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο. Δύο ώρες έμειναν και του έμειναν 4.000 θερμίδες για να κάψει. Θα ήταν δύσκολο, αλλά ο Joe ήταν αποφασισμένος να δώσει ό,τι του είχε απομείνει.

Για τις τελευταίες δύο ώρες ο Joe πήγε σκληρά - τρέξιμο, σχοινιά μάχης, βάρη, farmers walk, cross-trainer. Δεν παραιτήθηκε και πήγαινε ασταμάτητα μέχρι που το ρολόι έδειχνε 12. Και μετά τα αποτελέσματα. Μετά από μια ολόκληρη μέρα αδιάκοπης άσκησης, ο Joe είχε κάψει συνολικά 6.861 θερμίδες. Ίσως τελικά να είναι αδύνατο να κάψετε 10.000 θερμίδες σε μια μέρα.

Με λίγα λόγια

Η ψυχική και σωματική επιβάρυνση που είχε η πρόκληση στον Joe ήταν ξεκάθαρη. Ήταν εξαντλημένος και ξεφουσκωμένος αλλά όχι στεναχωρημένος. Πέρασε 48 ώρες βάζοντας το σώμα του σε απίθανες προκλήσεις. Στο τέλος ήταν έτοιμος για ύπνο. Και το ίδιο κι εγώ που μόνο που τον είδα κουράστηκα.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein