Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Μέσα στο Mr. Olympia: Προπόνηση & προετοιμασία γεύματος

Μέσα στο Mr. Olympia: Προπόνηση & προετοιμασία γεύματος
Emily Wilcock
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Το Mr Olympia είναι ένα από τα πιο διάσημα bodybuilding events στον κόσμο, γνωστό για τις επιδείξεις των λεπτοδουλεμένων, λαδωμένων μυών και τις τέλειες πόζες. Φέτος, ο Ryan Terry είναι αποφασισμένος να πάρει το κορυφαίο βραβείο.

Με τον διαγωνισμό να βρίσκεται προ των πυλών, ο Ryan δουλεύει σκληρά για να είναι σε τέλεια κατάσταση. Πρέπει να κάνει τα πάντα κατά γράμμα, αν θέλει να κερδίσει. Αυτό περιλαμβάνει και τον προγραμματισμό των γευμάτων του - μέχρι το σημείο να ζυγίζει ό,τι τρώει με ακρίβεια γραμμαρίου.

Χρειάζεται λίγος χρόνος και υπομονή, αλλά όταν βρεθεί στη σκηνή, η προετοιμασία θα είναι μια μακρινή ανάμνηση.

https://youtu.be/_Cbg7QydbIQ

 

Με ένα όνειρο ζωής να διακυβεύεται, ο Ryan δεν είναι από αυτούς που χάνουν χρόνο στο κρεβάτι το πρωί. Αφού πιει γρήγορα ένα φλιτζάνι τσάι μέντας, πηγαίνει κατευθείαν στο γυμναστήριο του σπιτιού του ώστε να κάνει 45 λεπτά cardio νηστικός στις 6 το πρωί, ακόμα και τα πιο κρύα χειμωνιάτικα πρωινά. Το cardio αποτελείται συνήθως από ένα περπάτημα με ελαφριά κλίση σε γρήγορο ρυθμό, αρκετό για να τον αφήσει λίγο λαχανιασμένο αν προσπαθήσει να μιλήσει ταυτόχρονα.

O Ryan είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα στην τύχη και έτσι εστιάζει στη δουλειά του κορμού για να αποτρέψει τραυματισμούς στη μέση ή στο ισχίο και να του επιτρέψει να γυμνάζει τα πόδια και την πλάτη του πιο αποτελεσματικά. Κάθε δεύτερη μέρα, ακολουθεί το πρόγραμμα cardio με μια σειρά ασκήσεων με το βάρος του σώματος, όπως σανίδες, πλαϊνές σανίδες, lying leg raises, heel taps και κοιλιακούς με μπάλα γυμναστικής.

Ενώ γυμνάζεται, ο Ryan αρέσκεται να τροφοδοτεί το σώμα του με EAAs, Nutri-Greens και L-καρνιτίνη.

Πρώτο γεύμα:

Μπανάνα

Βρώμη

Βατόμουρα

Φυστικοβούτυρο

Αμύγδαλα

Δεύτερο γεύμα:

3 αυγά ποσέ

6 ρυζογκοφρέτες

Καπνιστός σολομός

Τρίτο γεύμα (πριν από την προπόνηση):

Κοτόπουλο

Ρύζι

Σπαράγγια/μπρόκολο

Τέταρτο γεύμα: 

2 φιλέτα σολομού (250 γρ.)

185-200 γρ. ρύζι

Σπαράγγια/μπρόκολο

Γεύμα πέντε:

2 φιλέτα φιλέτο (300g)

200 γρ. ρύζι

Σπαράγγια/μπρόκολο

Η προετοιμασία γευμάτων μπορεί να φαίνεται βαρετή ή χρονοβόρα σε κάποιους, αλλά για τον Ryan είναι κάτι μη διαπραγματεύσιμο αν θέλεις να πετύχεις. Το φαγητό είναι καύσιμο και το μετράει τέλεια για να ταιριάζει με την προπόνηση και την προετοιμασία του. Και με δύο μπριζόλες φιλέτο και δύο φιλέτα σολομού την ημέρα, είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να το συνηθίσουν.

Συμπληρώματα:

Ο Ryan, ένας αθλητής υψηλού επιπέδου, στοχεύει να παίρνει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του από το φαγητό του αλλά συμπληρώνει τη διατροφή του με διάφορα προϊόντα διατροφής.

Πρώτα απ' όλα, pre-workout. Ο Ryan προτιμά να προπονείται συνήθως χωρίς αυτό, αλλά όταν χρειάζεται μια ώθηση, επιλέγει το Alpha Pre-Workout.

Impact Whey Protein, μια απαραίτητη πρωτεΐνη. Ο Ryan παίρνει 50 γραμμάρια την ημέρα για να βεβαιωθεί ότι πετυχαίνει τους πρωτεϊνικούς του στόχους. Και είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και ζάχαρη - win, win.

Στη συνέχεια, η μαλτοδεξτρίνη - ένα αγαπημένο προϊόν του Ryan. Ο Ryan παίρνει 100 γραμμάρια τρεις φορές γύρω από την προπόνηση: πριν την προπόνηση, εντός της προπόνησης και μετά την προπόνηση.

Impact EAA - ένα βασικό προϊόν για πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησης για τον Ryan.

Κρεατίνη. Δεδομένου ότι η μονοϋδρική κρεατίνη μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, ο Ryan τη χρησιμοποιεί μέχρι και μία εβδομάδα πριν από τον αγώνα.

Αγόρασε τα συμπληρώματα του Ryan παρακάτω...

Με λίγα λόγια

Η προπόνηση για να γίνεις bodybuilder απαιτεί συνέπεια, αφοσίωση και κίνητρο - η προσπάθεια του Ryan να γίνει ο καλύτερος απλά μας εμπνέει. Όλη η ομάδα της Myprotein υποστηρίζει τον Ryan σε κάθε του βήμα.

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein