Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Πώς ο Zack George Έγινε Εθνικός Πρωταθλητής Functional Training | Forever Fit

Πώς ο Zack George Έγινε Εθνικός Πρωταθλητής Functional Training | Forever Fit
Evangeline Howarth
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Zack George είναι γεννημένος νικητής. Αποτελεί την τελευταία προσθήκη στην ομάδα της Myprotein, είναι ψηλός, ζυγίσει 100 κιλά και έχει λάβει το στέμμα του πιο Fit άνδρα της Αγγλίας. Και οι δεξιότητές του είναι μοναδικές.

Είναι ικανός να εκτελέσεις αμέτρητα muscles και handstand walks, ενώ προσπαθεί να διαχειριστεί μια σοβαρή αποκατάσταση τραυματισμού από ρήξη δικεφάλου.

Ποιος θα περίμενε ότι ο Zack που βρέθηκε τυχαία σε ένα βίντεο Functional Training το 2014, θα γινόταν μετά από 5 χρόνια προπόνησης ο πιο Fit άνδρας της Αγγλίας;

https://www.instagram.com/p/B4m0rsLB7Pt/?utm_source=ig_web_copy_link

Προπονήσου όπως ο Zack

Πώς προπονείσαι άραγε για να γίνεις ο πιο Fit άνδρας της Αγγλίας; Εντάξει, δεν είναι εύκολο, αλλά είναι δωρεάν. Στην πραγματικότητα, απαιτείται αρκετά υψηλής έντασης άσκηση. Ο Zack γυμνάζεται έως και 12 φορές την βδομάδα. Αυτό ισοδυναμεί με διπλές προπονήσεις την ημέρα για 6 μέρες της βδομάδας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο ο όγκος της προπόνησης που παίζει ρόλο στο πρόγραμμα του Zack, αλλά η ένταση και το βάρος που σηκώνει. Μπορεί να σηκώνει απίστευτα βάρη πάνω από το κεφάλι του με μεγάλη ταχύτητα, ενώ τρέχει πολύ γρήγορα sprint και σκαρφαλώνει σχοινιά χωρίς πόδια.

https://www.instagram.com/p/B4xuQgqh7n2/?utm_source=ig_web_copy_link

Κάποιες από τις αγαπημένες του ασκήσεις Functional Training είναι τα thrusters και τα dreaded death drops… δηλαδή burpees. Για να γίνεις fit σαν τον Zack, πρέπει να γίνεις καλός σε αυτές τις ασκήσεις, ανεξάρτητα με το πόσο επίπονες και κουραστικές είναι.

Ένα άλλο σημαντικό μέρος της προπόνησης του Zack είναι η ενεργή αποκατάσταση, ειδικά με τον όγκο της προπόνησης που κάνει.

Η προπόνηση που κάνω είναι 30 λεπτά emom (every minute on the minute, δηλαδή κάθε λεπτό, στο λεπτό), 20 θερμίδες κωπηλατική, 15 θερμίδες calorieassaultbike και 15 burpees.

Τροφοδοτήσου όπως ο Zack

Εκτός από την τέλεια προπόνηση, χρειάζεται και μια άριστη διατροφή ώστε να καταφέρεις να είσαι ο πιο fit άνδρας μιας χώρας. Πρέπει να έχεις επαρκή τροφοδοσία ώστε να αποδώσεις με υψηλή ένταση ξανά και ξανά. Ο Zack μας έδωσε πληροφορίες για την καθημερινή του διατροφή.

Αυτή περιλαμβάνει:
  • Porridge με σταφίδες
  • Σολομός, ρύζι και μανιτάρια
  • Κοτόπουλο ή αρνί με γλυκοπατάτες και λαχανικά
σολομός

Δες αυτές τις γρήγορες συνταγές ώστε να τροφοδοτήσεις τις προπονήσεις σου.

Και φυσικά μην ξεχνάς το THE Pre-Workout σε γεύση Blue Raspberry.

Κάνε αποκατάσταση όπως ο Zack

Για να είσαι ο πιο fit άνδρας στον κόσμο, σίγουρα θα αντιμετωπίσεις κάποιες δύσκολες καταστάσεις από τραυματισμούς.

Πρέπει να είσαι θετικός και να κάνεις υπομονή με τους τραυματισμούς με τον καλύτερο τρόπο.

Πέρυσι, ο Ζακ έχασε την βαθμολογία του και δεν κέρδισε το ανοιχτό λόγω μιας κίνησης. Ποιας; Λόγω του αυστηρού push-up handstand. Τι έκανε;

Την εκτελούσα 4 φορές την βδομάδα για 9 μήνες και τώρα είναι αρκετά καλύτερη

https://www.instagram.com/p/B5szr0cBzet/?utm_source=ig_web_copy_link

Αυτή η αφοσίωση στην τέχνη του είναι αυτό που τον οδήγησε στη νίκη φέτος.

Ο Zack χρησιμοποιεί επίσης έναν απλό κατάλογο συμπληρωμάτων για να βοηθήσει το σώμα να αποκατασταθεί:

MultivitaminImpact Whey Protein – Γεύση Αλατισμένη ΚαραμέλαCreatine Monohydrate Elite

Με λίγα λόγια

Για να είσαι ο πιο fit άνδρας της Αγγλίας, απαιτείται σοβαρή αφοσίωση και σκληρή δουλειά, όπως έκανε ο Zack τα τελευταία πέντε χρόνια. Υπέφερε από πολλές δυσκολίες και τραυματισμούς και αυτό δείχνει ότι για να φτάσεις κανείς τον στόχο του απαιτείται υπομονή. Θέλουμε να συγχαρούμε τον Zack για την επιτυχία του άλλη μια φορά.

 

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein