Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Άπαχη πρωτεΐνη – πώς να την πάρετε από το κρέας;

Άπαχη πρωτεΐνη – πώς να την πάρετε από το κρέας;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Για να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα χρειάζεστε μεγάλες ποσότητες από άπαχη πρωτεΐνη. Τα ασπράδια αυγού και η whey σε σκόνη είναι άριστες λύσεις, αλλά δεν σας "γεμίζουν" όσο το κρέας.

Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε τις καλύτερες και πιο άπαχες πηγές πρωτεΐνης ώστε να τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

 

Ελάφι

Ένα πολύ γευστικό κρέας με ελάχιστο λίπος. 170 γρ. σας παρέχουν 51 γρ. πρωτεΐνη και λιγότερο από 4 γρ. λίπος. Είναι μια από τις πιο άπαχες πηγές πρωτεΐνης, αφού τα ελάφια είναι αρκετά δραστήρια ζώα.

 

Κοτόπουλο

chicken skewers

Το κοτόπουλο αποτελεί την πιο οικονομική και βασική πηγή καθαρής πρωτεΐνης στην αγορά. Αυτό το άσπρο κρέας είναι εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης, η οποία θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα.

Μπορείτε να το κάνετε ψητό ή βραστό και μην ξεχνάτε να βάλετε μπαχαρικά ώστε να δώσετε γεύση. Καλή λύση είναι και οι πιπεριές, τα κρεμμύδια ή γενικότερα ψητά λαχανικά ως συνοδευτικό. Τα 170 γρ. παρέχουν 50 γρ. πρωτεΐνη και περίπου 6 γρ. λιπαρά αποτελώντας τον καλύτερο φίλο σας στην προετοιμασία γευμάτων.

 

Στρουθοκάμηλος

Ένα κρέας δύσκολο να το βρείτε, αλλά αξίζει να το ενσωματώσετε μια στο τόσο στα γεύματά σας. Τα 170 γρ. παρέχουν 48 γρ. πρωτεΐνη και περίπου 6.5 γρ. λιπαρά, αποτελώντας μια εναλλακτική στο συνηθισμένο κοτόπουλο με ρύζι...

Φιλέτο μοσχάρι

beef sirloin

Το μοσχάρι και το κόκκινο κρέας είναι υγιεινές επιλογές που κάποιοι αποφεύγουν διότι νομίζουν οτι περιέχει αρκετό λίπος. Δεν γνωρίζουν όμως ότι υπάρχουν κομμάτια όπως το φιλέτο μοσχάρι τα οποία είναι εξαιρετικά χαμηλά σε λίπος.

Το φιλέτο είναι το πιο "στεγνό" κομμάτι κρέατος, περιέχει αρκετό σίδηρο και πολλά μικροθρεπτικά συστατικά. Ειδικά αν ο κρεοπώλης σας καθαρίσει το λίπος, τα 170 γρ. παρέχουν 52 γρ. πρωτεΐνης και μόλις 15 γρ. λιπαρά.

 

Μπακαλιάρος

Φθηνό, οικονομικό, στεγνό, γευστικό! Μια κλασσική επιλογή από αθλητές της "παλιάς σχολής". Ταιριάζει τέλεια με λεμόνι και πιπέρι. Προσφέρει περίπου 45 γρ. πρωτεΐνης και ελάχιστα λιπαρά ανά 170 γρ. Ιδανική επιλογή σε περίοδο δίαιτας!

 

Επιλέξτε τις κατάλληλες πηγές

Είναι αρκετά καλό να συνδυάζετε κάποιες από τις παραπάνω πηγές πρωτεΐνης καθημερινά ώστε να έχετε ένα ευρύ προφίλ αμινοξέων για μέγιστη μυϊκή ανάπτυξη !

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein