Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Δίαιτα πρωτεΐνης | Πόση πρωτεΐνη χρειάζομαι για απώλεια βάρους

Δίαιτα πρωτεΐνης | Πόση πρωτεΐνη χρειάζομαι για απώλεια βάρους
Lauren Dawes
Writer and expert5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Επιλέξατε να ακολουθήσετε μία δίαιτα πρωτεΐνης , διαβάστε σε αυτό το άρθρο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για να πετύχετε απώλεια βάρους καταναλώνοντας πρωτεΐνη.

Τι είναι τα ροφήματα πρωτεΐνης;

Με απλά λόγια, τα ροφήματα πρωτεΐνης σχεδιάζονται και κατασκευάζονται, για να αποτελούν μια απλή και γρήγορη λύση αντικατάστασης κάποιου γεύματος, δηλαδή για όσους χρειάζονται ένα βολικό τρόπο για να συμπληρώσουν τη διατροφή τους με περισσότερες πρωτεΐνες. Επίσης, τα ροφήματα πρωτεΐνης αναφέρονται ως μια ιδανική λύση και στα άτομα που δυσκολεύονται να καταναλώσουν τις θερμίδες που χρειάζεται ο οργανισμός τους, καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη πείνας ή πολύ απλά στην έλλειψη χρόνου, όπου κάποιο άτομο δε θα μπορεί να μαγειρέψει ή να καταναλώσει κάποιο γεύμα. Ένα ρόφημα πρωτεΐνης όμως, μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε 1-2 λεπτά. Φυσικά το πραγματικό και κανονικό φαγητό, είναι πάντα η καλύτερη δυνατή επιλογή για όσους αναζητούν ένα πιο ολοκληρωμένο διατροφικό προφίλ και δεν συνιστάται η ολική αντικατάσταση των κανονικών γευμάτων με ροφήματα πρωτεΐνης ή με κάποιο άλλο συμπλήρωμα διατροφής.

 διαιτα με πρωτεινεσ

Απώλεια βάρους με δίαιτα πρωτεΐνης

Τελικά πως μπορεί να ωφεληθεί κάποιος από τα ροφήματα πρωτεΐνης. χάνοντας συγχρόνως και σωματικό βάρος;

Όπως γνωρίζετε, ένα πρωτεινούχο ρόφημα θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε ένα γεύμα ή απλώς θα έχετε μια επιπλέον επιλογή να προσθέσετε θερμίδες και πρωτεΐνες στη διατροφή σας. Δεδομένου, ότι τα πρωτεϊνούχα ροφήματα είναι τόσο εύκολο να καταναλωθούν, αυτό σημαίνει ότι το αντίστοιχο ρόφημα, όχι μόνο θα βοηθήσει κάποιον να πάρει εύκολα 15 έως 30 γραμμάρια πρωτεΐνης (ανάλογα το συμπλήρωμα διατροφής), αλλά συγχρόνως θα βοηθήσει και το άτομο αυτό να παραμείνει χορτάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο λόγος, για τον οποίο ένα πρωτεινούχο ρόφημα θα σας κάνει να νιώσετε γεμάτοι αφού το καταναλώσετε, οφείλεται στο γεγονός ότι η πρωτεΐνη είναι γνωστό, ότι προκαλεί μεγαλύτερο κορεσμό από τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά. Επίσης, το πρωτεϊνούχο ρόφημα είναι υγρής μορφής. Τα γεύματα υγρής μορφής εισερχονται ταχύτερα στο στομάχι, από ότι τα γεύματα στερεάς μορφής, είναι ταχύτερα στην πέψη, αλλά συγχρόνως καταλαμβάνουν και περισσότερο όγκο. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν καταναλώνουμε κάποια μεγάλη ποσότητα υγρού, αισθανόμαστε απότομα πολύ φουσκωμένοι.

Πως μπορούμε να ρυθμίσουμε την πείνα μας;

Όταν καταναλώνουμε ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα, όπου συνήθως είναι ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος που παράγεται από γαλακτοκομικά συστατικά, το σώμα μας θα αρχίσει να μειώνει τα επίπεδα της γκρελίνης (ορμόνη) στο αίμα μας. Η ορμόνη γκρελίνη, είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση και τον έλεγχο της κατανάλωσης των τροφών, καθώς και τον έλεγχο της πείνας. Όταν έχουμε μεγαλύτερη ποσότητα γκρελίνης στο σώμα μας από το κανονικό, αισθανόμαστε πιο πεινασμένοι.

Όταν τα επίπεδα γκρελίνης μειώνονται, το σώμα μας θα αρχίσει να αισθάνεται πιο γεμάτο και κορεσμένο, μειώνοντας την αίσθηση της πείνας στον οργανισμό μας. Μια δίαιτα με υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, συμβάλλει επίσης στην αύξηση και άλλων ορμονών, όπως αυτή της GIP και της GLP-1, ή των άλλων ορμονών κορεσμού που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Αυτό αποτελεί έναν ακόμη λόγο για την μείωση της πείνας και την αίσθηση του κορεσμού που έχουμε, μετά την κατανάλωση πρωτεϊνούχων ροφημάτων.

Επίσης, τα υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης στον οργανισμό μας, αυξάνουν συγχρόνως και τα επίπεδα της θερμικής δραστηριότητας του σώματος μας, από τα διάφορα τρόφιμα που καταναλώνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει, ότι το σώμα μας θα απαιτήσει περισσότερη ενέργεια για να αφομοιώσει αυτές τις τροφές, πράγμα που σημαίνει ότι θα κάψουμε περισσότερες θερμίδες, ενώ συγχρόνως θα αποθηκευτούν λιγότερες θερμίδες στο σώμα μας ως γλυκογόνο ή λίπος.

Και τέλος, τα υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης θα βοηθήσουν να αυξηθεί και η γλυκογονογένεση του σώματος μας, με αποτέλεσμα να βελτιωθεί η σύσταση της γλυκόζης στό αίμα μας και να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα.

ποση πρωτεινη χρειαζομαι

Πότε πρέπει να πίνετε ένα ρόφημα πρωτεΐνης για απώλεια βάρους;

Δεν υπάρχει κάποιος καθορισμένος χρόνος, που πρέπει να πιείτε ένα ρόφημα πρωτεΐνης, έτσι να βοηθήσετε το σώμα σας να χάσει βάρος.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στην απώλεια βάρους είναι η πείνα. Το να αισθάνεστε πεινασμένος, κατά μεγάλη πιθανότητα θα σας οδηγήσει σε κάποιο ανθυγιεινό σνακ, το οποίο συνήθως θα είναι εύκολο να καταναλωθεί, θα έχει χαμηλή διατροφική αξία και πολλές θερμίδες. Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να καταναλώσετε ένα ρόφημα πρωτεΐνης, χαμηλό σε λιπαρά και σάκχαρα, για να καταφέρετε να σταματήσετε την αίσθηση της πείνας που έχετε και να σας κρατήσει κορεσμένο, εμποδίζοντας σας να προτιμήσετε κάποια ανθυγιεινά σνακ για να χορτάσετε.

Αν χρησιμοποιείτε ένα ρόφημα πρωτεΐνης, για να γεμίσετε το κενό ανάμεσα στο πρωινό και το μεσημεριανό σας γεύμα ή το μεσημεριανό και το βραδινό σας γεύμα, έτσι ώστε να αποφύγετε τα ανθυγιεινά σνακ, τότε αυτό θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τι τρώτε και τελικά θα σας βοηθήσει να χάσετε σωματικό βάρος. Επίσης, θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την υπερβολική κατανάλωση φαγητού, η οποία είναι μια από τις κύριες αιτίες αύξησης του λίπους και προσθήκης σωματικού βάρους.

Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να καταναλώσετε ένα ρόφημα πρωτεΐνης μετά την προπόνηση, για να ξεκινήσετε τη διαδικασία της μυϊκής αποκατάστασης και να ικανοποιήσετε συγχρόνως και την πείνα σας. Όταν προπονείστε με στόχο την απώλεια σωματικού βάρους, όλη η σκληρή δουλειά σας θα πάει στράφι, αν καταναλώνετε παρά πολλές θερμίδες από ανθυγιεινές τροφές. Ένα ρόφημα πρωτεΐνης είναι αυτό που θα σας γεμίσει και θα σας αποτρέψει από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ποια ροφήματα πρωτεΐνης βοηθούν στην απώλεια βάρους;

Impact Whey Isolate

Αυτή η σκόνη έχει 90% περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, κάθε μερίδα περιέχει 0 γραμμάρια λίπους και λιγότερο από 1 γραμμάριο υδατάνθρακες. Αυτό είναι το τέλειο ρόφημα πρωτεΐνης, για όσους επιθυμούν να φτιάξουν ένα στεγνό μυώδης σώμα.

Thewhey

Αυτή η εξαιρετική σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος, περιέχει 25 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, για να σας βοηθήσει να νιώσετε γεμάτοι και κορεσμένοι, ενώ περιέχει μόνο 2 γραμμάρια υδατανθράκων και 1 γραμμάριο λίπους.

Ψάχνετε να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε ημερησίως; Αυτό το ρόφημα έχει υπέροχη γεύση ακόμα και αν αναμιχθεί με νερό, έτσι ώστε να μπορείτε να το καταναλώσετε κατευθείαν μετά την προπόνηση σας.

Η σκόνη “Τhewhey” έχει σχεδιαστεί, για να σας βοηθήσει να πιάσετε τους στόχους σας και να χτίσετε ένα γραμμωμένο σώμα.

Μείγμα Αντικατάστασης Γεύματος

Αυτή η φόρμουλα χαμηλών θερμίδων, είναι πλήρης σε θρεπτικά συστατικά και εμπλουτισμένη με βιταμίνες και μέταλλα, για τη βελτίωση της γενικής υγείας και ευεξίας του σώματος σας.

Επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και σάκχαρα, με αποτέλεσμα να σας βοηθάει να αισθάνεστε πιο γεμάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιήστε αυτό το συμπλήρωμα, μεταξύ των κύριων γευμάτων σας για να σας αποτρέψει να προτιμήσετε κάποιο ανθυγιεινό σνακ.

Διαιτητικό Μείγμα Πρωτεΐνης

Με μόνο 96 θερμίδες ανά μερίδα, μαζί με 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, αποτελεί το τέλειο ρόφημα πρωτεΐνης με ελαχιστες θερμίδες, για όσους θέλουν να χάσουν σωματικό βάρος.

Έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες, έτσι ώστε να τις βοηθήσει να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει και να καταφέρουν να χάσουν το βάρος που επιθυμούν.

διατροφη για γραμμωση και απωλεια λιπουσ
διατροφη για γραμμωση και απωλεια λιπουσ

Κρατήστε σημειώσεις για το σπίτι

Τα ροφήματα πρωτεΐνης δεν ωφελούν μόνο τους αθλητές. Τα ροφήματα αυτά, αποτελούν εξαιρετικές επιλογές χαμηλών θερμίδων, που μπορεί να ικανοποιήσουν την πείνα σας και να σας αποτρέψουν από το να καταναλώσετε κάποιο ανθυγιεινό σνακ. Είναι εξίσου σημαντικό να καταλάβετε, ότι δεν πρέπει να βλέπετε τα ροφήματα πρωτεΐνης, ως μια πλήρη αντικατάσταση όλων των γευμάτων σας και θα πρέπει απλά να αποτελούν ένα μέρος μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein