Αποβουτυρωμένο Γάλα αντί για Πλήρες Γάλα
Το αποβουτυρωμένο γάλα είναι ουσιαστικά το γάλα που έχει αφαιρεθεί σχεδόν όλο το λίπος (λιγότερο από 0.5 % λιπαρά). Πολλοί άνθρωποι μπορεί να διαφωνήσουν πως το πλήρες γάλα (3.5% με 4 % λιπαρά) είναι πιο ωφέλιμο, αλλά όσων αφορά την διατροφή bodybuilding το αποβουτυρωμένο αποτελεί καλύτερη επιλογή. Αυτό, διότι έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως αυξάνει τον δείκτη IGF-1 (Insulin Like Growth Factor) 15% περισσότερο σε σχέση με το πλήρες γάλα. Οι μόνες βιταμίνες του γάλακτος που χάνονται από την αποβουτύρωση (διαδικασία αφαίρεσης του λίπους) είναι οι λιποδιαλυτές βιταμίνες A και D.
Μπρόκολο αντί για Μαρούλι

11 Sep 2007, Garnerville, New York, USA — Assortment of High Fiber Foods — Image by © Envision/Corbis
Το μπρόκολο είναι από πιο σημαντικά λαχανικά που υπάρχουν. Και αυτό εξαιτίας του φυτοχημικού του περιεχομένου και της ισχυρής αντί-καρκινικής και αντί-πατρογονικής ιδιότητας του, χάρη στο κύριο χημικό του indole-3-carbinol. Το μπρόκολο αποτοξινώνει το σώμα πολύ αποτελεσματικά και είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Αποτελεί βασική τροφή των επαγγελματιών αθλητών bodybuilding και πρέπει να αποτελεί και δικιά σας, εάν επιθυμείτε ένα στεγνό, όμορφο και υγιές σώμα.
Γλυκοπατάτες αντί για Πατάτες
Οι γλυκοπατάτες έχουν καλύτερο προφίλ μακροσυστατικών σε σχέση με τις λευκές πατάτες και είναι καλύτερες για άτομα που ασχολούνται με το bodybuilding. Σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες όταν βρίσκονται σε φάση φόρτωμα υδατανθράκων επιλέγουν γλυκοπατάτες. Είναι πλουσιότερες σε μικροθρεπτικά συστατικά και για πολλούς αποτελούν και νοστιμότερη επιλογή.
Φρεσκοστυμμένο Χυμό αντί για Συσκευασμένο

Ο συσκευασμένος χυμός φτιάχνεται από συμπύκνωμα φρούτων και νερό, όντας ελλιπής σε πολλά μικροθρεπτικά συστατικά. Οι περισσότεροι συσκευασμένοι χυμοί περιέχουν μεγάλες ποσότητες από ζάχαρη, τεχνητές αρωματικές ύλες και χρωστικές. Ο φυσικός είναι πάντα καλύτερη επιλογή, καθώς είναι πολλαπλάσιες φορές πιο πλούσιος σε μικροθρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά, δεν περιέχει χημικά και το είδος του σακχάρου που περιέχει (φρουκτόζη) προκαλεί μικρότερη παραγωγή ινσουλίνης από ότι η κοινή, λευκή ζάχαρη στην ίδια ποσότητα. Ειδικά για άτομα που δεν τους αρέσει να καταναλώνουνε πολλά φρούτα καθημερινά, ένας φυσικός χυμός αποτελούμενος από 4-5 φρούτα είναι μια πολύ καλή επιλογή, καθώς παρέχει τεράστια γκάμα βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.