Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Κυτταρίτιδα: Η πραγματική λύση.

Κυτταρίτιδα: Η πραγματική λύση.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Κυτταρίτιδα. Ο εφιάλτης σου. Και κάθε γυναίκας μην ανησυχείς. Τι κάνεις για αυτό; Και αν σου πω ότι υπάρχει λύση; Δύσκολη δεν λέω. Αλλά ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.

Κυτταρίτιδα: Η πραγματική λύση.

Η κυτταρίτιδα απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες του πληθυσμού. Εμφανίζεται σαν εφιάλτης ανεξάρτητα με το βάρος της γυναίκας και το παράδοξο είναι ότι υπέρβαροι άντρες ή ακόμα και παχύσαρκοι δεν εμφανίζουν κυτταρίτιδα.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την κυτταρίτιδα με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην γνωρίζει τι είναι τελικά και πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί. Η επιστήμη αναγνωρίζει οτι ένα συγκεκριμένο είδος λίπους που υπάρχει στους γοφούς και μοιρούς των γυναικών έχει διαφορετική συμπεριφορά από το απλό λίπος. Αυτό μάλιστα έχει τον όρο Κυτταρίτιδα. Την φοβία και εχθρό κάθε γυναίκας. Μάλιστα, "στα μέσα του ’60 μια Γαλλίδα καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, η Nicol Ronsard, το ονόμασε κυτταρίτιδα και το χαρακτήρισε παγιδευμένο λίπος στο συνδετικό ιστό, το οποίο λόγω φτωχού μηχανισμού αποβολής τοξινών και υποπροϊόντων που προέρχονται από τον μεταβολισμό των λιπών έγινε κυτταρίτιδα."

Με τι μοίαζει και που οφείλεται;

Μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού και οφείλεται σε:

Ανθυγιεινές συνήθειες (αλκόολ, σοκολάτα, τηγανιτά, κάπνισμα,μόλυνση περιβάλλοντος, άγχος, καθιστική ζωή). Βέβαια, η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται ακόμα σε σύγχυση σχετικά με αυτήν την θεωρία.

Η λύση στην κυτταρίτιδα

Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Καθημερινή άσκηση με αντιστάσεις και αερόβια. Ισορροπημένη διατροφή. Εδώ εχω γράψει για σένα θησαυρό γνώσεων. Μείωση καπνίσματος και αλκόολ. Ελεγχόμενη κατανάλωση γλυκών και λιγότερο στρες με καλύτερο ύπνο.

 

ΔΕΣ ΕΔΩ: Απώλεια βάρους : 5 συμβουλές ώστε να γίνει πιο εύκολη και επιτυχημένη

Ποια συμπληρώματα θα είναι επικουρικά.

Δες την νέα σειρά αποκλειστικά για γυναίκες εδώ .

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Μ. Γιώργος (2013), Διατροφή για μια καλύτερη ζωή, Εκδόσεις Ψυχογιός

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein