Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Τι είναι η Μάκα και ποια η κατάλληλη δοσολογία;

Τι είναι η Μάκα και ποια η κατάλληλη δοσολογία;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Τι είναι η Μάκα;

Μάκα είναι η κοινή ονομασία για το Lepidium meyenii, ένα φυτό της οικογένειας του μπρόκολου.Το Maca Root αναφέρεται στη ρίζα του φυτού, το οποίο μοιάζει με ένα γογγύλι. Η Maca χωρίζεται σε κατηγορίες ανάλογα με το χρώμα της ρίζας, η οποία μπορεί να είναι κόκκινη, μαύρη, ροζ ή κίτρινη. Η Maca ιστορικά έχει αναπτυχθεί στο Περού.

Πλεονεκτήματα

Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά ως αφροδισιακό και είναι αρκετά γνωστό σε όλο τον κόσμο αφού έχει επίδραση και δύο φύλα. Δεν λειτουργεί μέσω των ορμόνων, και δεν αυξάνει την τεστοστερόνη ή τα οιστρογόνα. Οι άνδρες που καταναλώνουν Maca αναφέρουν συχνά ότι παρατηρούν αύξηση της παραγωγής σπέρματος. Η Maca φαίνεται επίσης να είναι ένας ισχυρός καταστολέας της υπερτροφίας του προστάτη, με ισχύ παρόμοια με την finasteride, ένα συνθετικό φάρμακο για τη θεραπεία του διευρυμένου προστάτη. Προκαταρκτική έρευνα δείχνει επίσης ότι μάκα μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλο από βλάβες, ενώ συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας των οστών, και ακόμη δύναται να βελτιώσει τη γνωστική ικανότητα σε υγιείς ανθρώπους.

Βρες την Νο1 Μάκα

Δοσολογία

Η τυπική δοσολογία είναι 1,500-3,000mg.

Η Maca μπορεί να ληφθεί είτε τρώγοντας ρίζα Maca (η οποία είναι η ρίζα του φυτού), είτε μέσω ενός Εκχυλίσματος Maca. Στην Myprotein, έχουμε προσθέσει σε κάθε κάψουλα 500mg, σε μια αναλογία 10:1, η οποία ισοδυναμεί με 5000mg του Φυτού Maca.

Μην χάσετε τις μεγαλύτερες ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ για το 2017 στην Myprotein! Το Black Friday έχει ήδη ξεκινήσει για μας! Δείτε όλες τις προσφορές:

Black Friday Ελλάδα

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein