Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Total Nutri-Greens: Συμπληρώμα υπερτροφών & Βιταμινών

Total Nutri-Greens: Συμπληρώμα υπερτροφών & Βιταμινών
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Τα μείγματα με υπερτροφές είναι μια νέα μόδα στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής. Λογικό! Δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε οικονομικό να καταναλώνει κανείς 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.

Yπερτροφές | Ποιες βιταμίνες περιέχουν

Τα μείγματα φρούτων και λαχανικών είναι μια δημοφιλής μόδα, αλλά για καλό λόγο. Είναι τα ιδανικά συμπληρώματα ώστε να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων με έναν απλό και νόστιμο τρόπο - χωρίς την βαβούρα και τα έξοδα της προετοιμασίας γευμάτων. Είναι ιδανικά ώστε να τα προσθέσετε στο πρωτεϊνικό σας ρόφημα ή σμούθι φρούτων ώστε να έχετε μια καλή δόση υγείας στη διατροφή σας.

Όσο και αν δεν αγαπάτε το Kale, όσο θα ήθελε το Instagram, ή απλά δεν έχετε τα χρήματα για 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα - σας έχουμε έτοιμο ένα νέο μείγμα.

Το Total Nutri-Greens είναι εδώ, πιο ανανεωμένο από ποτέ!

 

Τι είναι το Total Nutri-Greens;

To Total Nutri-Greens περιέχει 26 φυτικά φρούτα, λαχανικά και εκχυλίσματα φαγητών. Μπορεί να ακούγεται παράξενο το πώς χωράνε όλες αυτές οι υπερτροφές, αλλά τα συστατικά έχουν αποξηρανθεί σε μορφή σκόνης.

Για παράδειγμα, η ποσότητα kale που έχει συμπυκνωθεί σε 500 γραμμάρια της σκόνης μας είναι στην πραγματικότητα ισοδύναμη με υπερδιπλάσια (1151 γραμμάρια) φρέσκου kale.

Πάμε να δούμε τα πλεονεκτήματα από αυτές τις υπερτροφές!

Απαραίτητες βιταμίνες & Υπερτροφές

Οι βασικές βιταμίνες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο σε πολλές από τις λειτουργίες του σώματος και είναι καθοριστικής σημασίας για την καλή υγεία. Το Total Nutri-Greens είναι γεμάτο με υγιή εκχυλίσματα που προσφέρουν μια γρήγορη δόση βιταμινών:

Βιταμίνη C

Το μείγμα γεμίζει απολύτως με βιταμίνη C από συστατικά όπως το ρόδι, το καλέ, το σπανάκι, το μπρόκολο, το βατόμουρο και εκχυλίσματα από βατόμουρο. Αυτή η ισχυρή βιταμίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και να κρατήσει το νευρικό σύστημα λειτουργικό όπως πρέπει. Δεν φροντίζει μόνο τα πράγματα στο εσωτερικό - η βιταμίνη C εμπλέκεται στον σχηματισμό κολλαγόνου, η οποία είναι μια σημαντική πρωτεΐνη στο σώμα που βοηθά να κρατήσει το δέρμα, τα δόντια, τα ούλα, τα νύχια και τα μαλλιά υγιή και δυνατά.

Βιταμίνες B

Με αλεύρι ρυζιού, AncienTrim, λάχανο, σπιρουλίνα και σκόνη χόρτου κριθαριού, μπορείτε επίσης να πάρετε μια μερίδα των βιταμινών Β - θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και βιταμίνη Β6. Αυτά λειτουργούν καλύτερα ως ομάδα και εμπλέκονται σε πολλές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού, της ψυχολογικής λειτουργίας και του σχηματισμού ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Βιταμίνη Κ

Το σπαράγγι, το ρόδι, το μπρόκολο, το σπανάκι, το βατόμουρο και η σκόνη άλφα-άλφα σε αυτό το μείγμα είναι όλες πηγές βιταμίνης Κ - η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση υγιών οστών και φυσιολογική πήξη αίματος.

Βήτα-καροτένιο

Το β-καροτένιο είναι μια κόκκινη / πορτοκαλί χρωστική ουσία που βρίσκεται σε πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά - σκεφτείτε τα καρότα, τις πιπεριές και τις γλυκοπατάτες. Μερικές φορές αναφέρεται ως «προβιταμίνη Α» καθώς μετατρέπεται από το σώμα σε βιταμίνη Α.

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την κανονική όραση (εξ ου και ο μύθος ότι η κατανάλωση καρότων θα σας βοηθήσει να δείτε στο σκοτάδι) και παίζει επίσης ρόλο στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος και της υγιούς επιδερμίδας. Το Total Nutri-Greens περιέχει σκόνη καρότου, σπανάκι και σκόνη Kale που είναι όλες καλές πηγές βήτα-καροτίνης.

Απαραίτητα μέταλλα & Υπερτροφές

Αυτές είναι οι βιταμίνες που καλύπτονται, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά σε αυτές τις υπερτροφές. Το Total Nutri-Greens είναι πλούσιο επίσης σε:

Σίδηρος

Το σίδηρο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μεταλλικό στοιχείο που χρειάζεστε στη διατροφή σας - στην πραγματικότητα, αν δεν πάρετε αρκετό, θα μπορούσατε να διακινδυνεύσετε να αναπτύξετε αναιμία από έλλειψη σιδήρου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς σημαίνει ότι δεν μεταφέρεται αρκετό οξυγόνο γύρω από το σώμα και τα συμπτώματα κυμαίνονται από κόπωση, δύσπνοια και αίσθημα παλμών της καρδιάς.

Το Total Nutri-Greens περιέχει σπιρουλίνα και σκόνη από σπανάκι, τα οποία είναι και οι δύο εξαιρετικές πηγές σιδήρου.

Μαγγάνιο

Με το Kale, την σπιρουλίνα, το γρασίδι κριθαριού και τη σκόνη τεύτλων, αυτό το μίγμα παρέχει επίσης μαγγάνιο το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό του συνδετικού ιστού, στη διατήρηση υγιών οστών και στη στήριξη του μεταβολισμού σας.

Φώσφορος

Το Kale, η χλόη κριθαριού, η σκόνη από σπανάκι στο Total Nutri-Greens είναι όλα μια πηγή φωσφόρου, η οποία είναι στην πραγματικότητα το δεύτερο πιο άφθονο ορυκτό στο ανθρώπινο σώμα.

Ο φωσφόρος είναι απαραίτητος για την κυτταρική ανάπτυξη, βοηθώντας στην κανονική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών και είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση υγιών οστών και δοντιών.

Μαγνήσιο

Η σκόνη από σπανάκι σε αυτό το συμπλήρωμα είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, η οποία βοηθά στην κανονική μυϊκή λειτουργία, την κανονική πρωτεϊνική σύνθεση και συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

Ανθοκυάνες

Δεν σταματά εκεί. Εκτός από την παροχή όλων αυτών των απαραίτητων βιταμινών και ανόργανων συστατικών, το Total Nutri-Greens περιέχει επίσης ανθοκυανίνες από τα εκχυλίσματα βατόμουρου, βατόμουρου και bilberry.

Οι ανθοκυάνες είναι οι χρωστικές ουσίες που δίνουν σε πολλά φυτά τα κόκκινα, μπλε και μωβ χρώματα - και επομένως βρίσκονται φυσικά σε πολλά φρούτα και μούρα.

Υπάρχουν ακόμα έρευνες που πρέπει να γίνουν για να προσδιοριστεί ο ακριβής ρόλος των ανθοκυανινών, αλλά είναι ευρέως αποδεκτό ότι φαίνεται να έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες - κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι οι ανθοκυάνες θα μπορούσαν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των παραγόντων κινδύνου καρδιαγγειακής καρδιακής νόσου, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση και αρτηριοσκλήρωση.

Φυτικές ίνες & Υπερτροφές

Πολλά από τα εκχυλίσματα αυτού του μίγματος με υπερτροφές παρέχουν χόρτο κριθαριού, ρόδι και βατόμουρο για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Οι φυτικές ίνες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής σας, καθώς βοηθά στη διατήρηση και τη βελτίωση της πεπτικής υγείας και στη διατήρηση των κινήσεων του εντέρου σας υπό έλεγχο.

Μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και έχει επίσης έχει συνδεθεί με τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, γεγονός που μπορεί με τη σειρά του να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης της στεφανιαίας νόσου.

Χλωροφύλλη

Εντάξει, γνωρίζουμε ότι η χλωροφύλλη μάλλον δεν ακούγεται αμέσως σαν κάτι που θέλετε να τρώτε, ειδικά καθώς η κύρια φήμη της είναι ότι είναι ο λόγος για τον οποίο τα φυτά είναι πράσινα. Αλλά εμπιστευθείτε μας, αυτή η χρωστική ουσία έχει κάποια εκπληκτικά οφέλη για την υγεία και για τον άνθρωπο.

Υπάρχει έρευνα που υποδηλώνει ότι μπορεί να βελτιώσει την αποτοξίνωση του ήπατος βοηθώντας στην απομάκρυνση των τοξινών στο σώμα. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι είναι καλό αντιφλεγμονώδες και μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό με τον οποίο αναπαράγονται τα επιβλαβή βακτηρίδια - καθιστώντας το καλύτερο για την επούλωση των πληγών και την πρόληψη της μόλυνσης.

Το συστατικό στο Total Nutri-Greens που παρέχει χλωροφύλλη είναι η σκόνη χόρτου αλφάλφα, η οποία χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στην παραδοσιακή ιατρική.

Πότε να λάβω το Total Nutri-Greens;

Μπορείτε να το απολαύσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά ίσως είναι πιο αναζωογονητικό να το καταναλώσετε το πρωί. Διατίθεται χωρίς γεύση, με γεύση Ροδάκινο και Μάνγκο, Βατόμουρο και Κράνμπερι, ή Γκρέιπφρούτ.

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein