Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Έχασες προπονήσεις λόγω υποχρεώσεων; ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ!

Έχασες προπονήσεις λόγω υποχρεώσεων; ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Έχασες προπονήσεις λόγω διακοπών, υποχρεώσεων ή δουλειάς; Ξέρω τρελένεσαι. Μέρα με την μέρα νιώθεις ότι "πέφτεις" και παχαίνεις. Πάμε να δούμε όμως τι λένε πρόσφατες μελέτες.

Έχασες προπονήσεις λόγω υποχρεώσεων; ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ!

Μια πρόσφατη μελέτη, εξέτασε την αλλαγή σε δύναμη και μυϊκότητα μετά από 4 βδομάδες προπονήσεων, όπου ακολούθησε ένα κενό 2 βδομάδων (ξεκούραση) και στην συνέχεια 4 βδομάδες προπόνησης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι με δεδομένο ότι ακολουθήθηκε η ίδια διατροφή (σε επίπεδο θερμίδων) τις 2 βδομάδες ξεκούρασης, δεν υπήρχε στατιστικά σημαντική πτώση δύναμης και υπερτροφίας.

Στην έρευνα προτάθηκε ομαλή επιστροφή με μια βδομάδα εισαγωγής με λιγότερα κιλά ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική μυϊκή καταστροφή.

Επομένως, παρόλο που είναι ενοχλητικό που έχασες τις προπονήσεις σου δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα.

Κάποιοι κανόνες για να είσαι 100% σίγουρος

Κατανάλωνε υψηλής ποιότητα πρωτεΐνη και υδατάνθρακες και προσπάθησε να κάνεις κάποιες ασκήσεις με το σώμα σου. Ενα σέικερ με πρωτεΐνη, αλεσμένη βρώμη με γεύση σοκολάτα, μια μπανάνα και λιγοί ξηροί καρποί είναι ένα γεύμα που μπορείς να κάνεις παντού!

Κάνε διατάσεις και προσπάθησε να κάνεις ασκήσεις με λάστιχα.

Προσπάθησε να μην αλλάξεις την διατροφή που έκανες όταν γυμναζόσουν. Μείωσε λίγο τις θερμίδες. Αλλά δεν πειράζει να παχύνεις λίγο. Καλύτερα να πάρεις μισό κιλό παρά να χάσεις βάρος με κίνδυνο την απώλεια μυϊκής μάζας.

Αν πας διακοπές... ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!!! Η ζωή είναι αρκετά όμορφη για να στεναχωριόμαστε και να αγχωνόμαστε με τέτοια προβλήματα "πολυτελείας". Αλλά οι διακοπές, δεν είναι η δικαιολογία για να καταστρέψεις την διατροφή σου.

Δες αυτό:

Διακοπές και Fitness; Η χρυσή τομή.

 

 

Resistance Training-Induced Elevations in Muscular Strength in Trained Men Are Maintained After 2 Weeks of Detraining and Not Differentially Affected By Whey Protein Supplementation. Hwang et al. (2017)

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein