0
Καλάθι

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας

Προπόνηση

Έχασες προπονήσεις λόγω υποχρεώσεων; ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ!

Έχασες προπονήσεις λόγω διακοπών, υποχρεώσεων ή δουλειάς; Ξέρω τρελένεσαι. Μέρα με την μέρα νιώθεις ότι «πέφτεις» και παχαίνεις. Πάμε να δούμε όμως τι λένε πρόσφατες μελέτες.

Έχασες προπονήσεις λόγω υποχρεώσεων; ΔΕΣ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ!

Μια πρόσφατη μελέτη, εξέτασε την αλλαγή σε δύναμη και μυϊκότητα μετά από 4 βδομάδες προπονήσεων, όπου ακολούθησε ένα κενό 2 βδομάδων (ξεκούραση) και στην συνέχεια 4 βδομάδες προπόνησης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι με δεδομένο ότι ακολουθήθηκε η ίδια διατροφή (σε επίπεδο θερμίδων) τις 2 βδομάδες ξεκούρασης, δεν υπήρχε στατιστικά σημαντική πτώση δύναμης και υπερτροφίας.

Στην έρευνα προτάθηκε ομαλή επιστροφή με μια βδομάδα εισαγωγής με λιγότερα κιλά ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική μυϊκή καταστροφή.

Επομένως, παρόλο που είναι ενοχλητικό που έχασες τις προπονήσεις σου δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα.

Κάποιοι κανόνες για να είσαι 100% σίγουρος

Κατανάλωνε υψηλής ποιότητα πρωτεΐνη και υδατάνθρακες και προσπάθησε να κάνεις κάποιες ασκήσεις με το σώμα σου. Ενα σέικερ με πρωτεΐνη, αλεσμένη βρώμη με γεύση σοκολάτα, μια μπανάνα και λιγοί ξηροί καρποί είναι ένα γεύμα που μπορείς να κάνεις παντού!

Κάνε διατάσεις και προσπάθησε να κάνεις ασκήσεις με λάστιχα.

Προσπάθησε να μην αλλάξεις την διατροφή που έκανες όταν γυμναζόσουν. Μείωσε λίγο τις θερμίδες. Αλλά δεν πειράζει να παχύνεις λίγο. Καλύτερα να πάρεις μισό κιλό παρά να χάσεις βάρος με κίνδυνο την απώλεια μυϊκής μάζας.

Αν πας διακοπές… ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!!! Η ζωή είναι αρκετά όμορφη για να στεναχωριόμαστε και να αγχωνόμαστε με τέτοια προβλήματα «πολυτελείας». Αλλά οι διακοπές, δεν είναι η δικαιολογία για να καταστρέψεις την διατροφή σου.

Δες αυτό:

Διακοπές και Fitness; Η χρυσή τομή.

 

 


Resistance Training-Induced Elevations in Muscular Strength in Trained Men Are Maintained After 2 Weeks of Detraining and Not Differentially Affected By Whey Protein Supplementation. Hwang et al. (2017)Bασίλης Σκωλίκης

Bασίλης Σκωλίκης

Ειδικός σε θέματα Διατροφής και Fitness

Είμαι ο Βασίλης Σκολίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και ασχολούμαι με το Fitness τα τελευταία 15 χρόνια. Μπορεί οι σπουδές μου να διαφέρουν απο το πεδίο της άθλησης/διατροφής, η μακρόχρονη εμπειρία μου όμως και η επιστημονική προσέγγιση των ζητημάτων του Fitness, με καθυστούν έναν καταξιωμένο γνώστη του χώρου. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση "Extraordinary claims require extraordinary evidence", αφού τα λεγόμενα μου υποστηρίζονται κατα μεγάλο ποσοστό απο ερευνητικά δεδομένα σε συνδυασμό με εμπειρικά δεδομένα.


Οι Super προσφορές συνεχίζονται, ρίξε μια ματιά! Περισσότερα