Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Πώς να γυμναστείτε με ζεστό καιρό το καλοκαίρι;

Πώς να γυμναστείτε με ζεστό καιρό το καλοκαίρι;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Όλοι έχουμε αυξήσει τους ρυθμούς της γυμναστικής μας. Πώς όμως θα γυμναστείτε με τις αυξημένες θερμοκρασίες;

myprotein clothes

Πώς να γυμναστείτε με ζεστό καιρό το καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι και οι διακοπές είναι τα τέλεια κίνητρα ώστε να γυμναστείτε ακόμα πιο σκληρά. Είναι εκείνη η στιγμή του χρόνου που όλοι θέλουμε να δείξουμε την πρόοδο μας στο σώμα μας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο καιρός είναι καλύτερος και έτσι η προπόνηση στην ύπαιθρο είναι ιδανική.

Σίγουρα με την προπόνηση στον ήλιο λαμβάνετε την ημερήσια δόση βιταμίνης D κάτι το οποίο είναι τέλειο για την υγεία σας. Ωστόσο, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι διότι μπορεί να αντιμετωπίσετε πονοκεφάλους, κράμπες, ζαλάδα, κούραση και θερμοπληξία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Αν είστε λίγο προνοητικοί, μπορείτε να έχετε μια άψογη προπόνηση ενώ παράλληλα να μειώσετε τα παραπάνω ρίσκα. Όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός, τόσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνετε. Απλά λίγο προσοχή στη διαδικασία!

Ενυδάτωση

post workout shake

Το σώμα μας ηρεμεί από τις δύσκολες προπονήσεις μέσω του ιδρώτα. Προκειμένου να κρατήσετε αυτή τη λειτουργία αποτελεσματική, δώστε στο σώμα σας το νερό που χρειάζεται. Αν το σώμα σας δεν ιδρώσει όσο απαιτείται, σύντομα θα νιώσετε άβολα και ζεστά.

Δροσερά ρούχα

Και όχι δεν εννοούμε μόνο τα ρούχα της Myprotein. Φορέστε ρούχα που απομακρύνουν τον ιδρώτα και αναπνέεουν.

Συχνά θα δείτε ανθρώπους που ντύνονται με βαριά ρούχα στην προσπάθεια να κάψουν περισσότερες θερμίδες. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Καλύτερα να μείνετε στο βασικό σας πρόγραμμα παρά να ρισκάρετε.

Κάντε το σταδιακά

Ο ήλιος σίγουρα σας φτιάχνει την διάθεση, αλλά μην πέσετε στην παγίδα να ξεκινήσετε με αυξημένη ένταση. Ξεκινήστε πιο χαραλά, ακούστε το σώμα σας και βήμα-βήμα αυξήστε την δυσκολία. Αν λόγου χάρη συνήθως τρέχετε 10 χλμ σε 50 λεπτά, κάντε 8 χλμ στην αρχή. Αν σας φανεί εύκολο, κάντε 9 χλμ την επόμενη φορά και μετά 10.

Είναι και η υγρασία. Όχι μόνο η θερμοκρασία!

Συχνά παραμελούμε την σημασία της υγρασίας στην άσκηση. Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας εμποδίζουν τον ιδρώτα σας να εξατμίζεται γρήγορα. Αυτό με τη σειρά του διατηρεί περισσότερη θερμότητα στο σώμα. Εάν η υγρασία είναι υψηλή, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μια πετσέτα μαζί σας και να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αποδεχθείτε την βοήθεια!

Αν νιώθετε άβολα μετά την προπόνηση, πιείτε αρκετά νερά και αφήστε το σώμα σας να ηρεμήσει. Αν νιώθετε το ίδιο μετά από μισή ώρα, ζητήστε ιατρική βοήθεια!

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein