Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

10 τρόποι για να κάψεις 100 θερμίδες σε 30 λεπτά ή λιγότερο

10 τρόποι για να κάψεις 100 θερμίδες σε 30 λεπτά ή λιγότερο
Lauren Dawes
Writer and expert3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Μερικές φορές απλά δεν έχεις αρκετό χρόνο στο πρόγραμμά σου για μια γυμναστική - και αυτό είναι εντάξει.

Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μείνεις δραστήριος μέσα και γύρω από τα άλλα πράγματα που έχεις προγραμματίσει μέσα στην ημέρα σου. Και το πιο μικρό πράγμα βοηθάει, σωστά;

Δες 10 απλές δραστηριότητες που θα κάψουν 100 θερμίδες σε 30 λεπτά ή λιγότερο.

 1. Κάνε με ηλεκτρική σκούπα το σπίτι

Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια, δεν υπάρχει τίποτα σαν μια δουλειά σπιτιού για να αυξήσεις τον καρδιακό σου ρυθμό.

Εκτός εάν διά μαγείας κατάφερες να αποφύγεις να σηκώσεις το δαχτυλάκι σου μέχρι τώρα, ίσως να γνωρίζεις ήδη ότι μόνο λίγα λεπτά από σκούπισμα μπορεί γρήγορα να το νιώσεις σαν μια πραγματική προπόνηση. Ειδικά εάν εμπλέκεται η μετακίνηση επίπλων.

2. Φροντίδα του γκαζόν

Εάν είσαι αρκετά τυχερός που έχεις ένα χλοοκοπτικό sit-on, αυτό δεν ισχύει για σένα. Μιλάμε μόνο για τον παλιό παραδοσιακό τρόπο μόνο.

Η τακτοποίηση του κήπου σου είναι ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να κάψεις λίγες θερμίδες χωρίς καν να το σκεφτείς - και ένας καλός τρόπος για να πάρεις λίγο καθαρό αέρα.

3. Πήγαινε για μια βόλτα

Ακούγεται προφανές, αλλά πόσες φορές έχεις μπει στο αυτοκίνητό σου για να οδηγήσεις λίγα λεπτά στο δρόμο προς το τοπικό σου κατάστημα;

Εάν απλώς πρόκειται να πάρεις ένα μπουκάλι γάλα ή ένα βασικό συστατικό που σου λείπει για τα γεύματα, δοκίμασε να τεντώσεις τα πόδια σου αντί να πας να πάρεις αμέσως τα κλειδιά.

Δεν υπάρχει τίποτα που να σε εμποδίζει να κάνεις μια βραδινή βόλτα χωρίς καθορισμένο προορισμό. Η βόλτα γύρω από το τετράγωνο μετά το δείπνο σου είναι ένας καλός τρόπος για να πάρεις τα βήματά σου και θα σε βοηθήσει να χωνέψεις το φαγητό σου.

4. Πήγαινε για ψώνια

Λες και χρειάζεσαι ιδιαίτερη πίεση γι’ αυτό…

Εάν το καλοσκεφτείς όμως, δεν είναι και κάτι τόσο περίεργο - φυσικά τα ψώνια καταναλώνουν ενέργεια, περπατάς με τις ώρες ανάμεσα από ρούχα και δοκιμάζεις πράγματα μπορεί πραγματικά να σε κουράσει.

Για να μην αναφέρουμε την προσπάθεια συζήτησης με τον εαυτό σου σχετικά με το εάν χρειάζεσαι ή όχι ένα ακόμη ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

5. Καθαρισμός του αυτοκινήτου

Το να βγάζεις το σφουγγάρι και να λερώνεσαι μέχρι τον αγκώνα στο πλύσιμο του αυτοκινήτου σου δεν εξοικονομεί μόνο χρήματα, αλλά θα σε κάνει και να καις θερμίδες.

Ξέχασε τη γιόγκα, μια πραγματική δοκιμασία ευελιξίας είναι να βρεις πώς μπορείς να βάλεις σκούπα σωστά κάτω και γύρω από τα καθίσματα του αυτοκινήτου σου.

6. Κάνοντας την κηπουρική

Ξεχορτάριασμα, πότισμα και σκούπισμα του ιδρώτα από το μέτωπό σου επειδή η κηπουρική είναι εκπληκτικά κουραστική. Εάν έχεις κήπο, μπορείς πάντα να βρεις περίεργες δουλειές που πρέπει να κάνεις και χρειάζονται πάντα κάποια σωματική προσπάθεια. Σκύψιμο και μετακίνηση γλάστρας γύρω γύρω θα σε κάνει να κάψεις 100 θερμίδες σε χρόνο μηδέν.

Κήπος που χρειάζεται κάποια τρυφερή στοργική φροντίδα; Το να βγάλεις αυτά τα ενοχλητικά ζιζάνια ή να κλαδέψεις αυτό το φράκτη από φυτά θα σε κάνει να κάψεις και λίγες θερμίδες.

7. Αναδιάταξη των επίπλων

Ο καλύτερος τρόπος να σηκωθείς από τον καναπέ είναι να τον μετακινήσεις. Το να σηκώνεις έπιπλα είναι ένα από τα λίγα καθήκοντα της πραγματικής ζωής όπου όλα αυτά τα deadlift και τα squats φαίνονται πραγματικά χρήσιμα. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ανανεώσεις το χώρο διαβίωσής σου, ώστε να είσαι παραγωγικός ενώ καις αυτές τις θερμίδες.

Ήρθε η ώρα να κάνεις φενγκ σούι και να φρεσκάρεις το χώρο σου - και να κάψεις λίγες θερμίδες ενώ το κάνεις.

8. Παίζοντας με τον σκύλο

Τα σκυλιά λατρεύουν να παίζουν κυνηγητό, τράβηγμα σχοινιού και πιάσε την μπάλα. Όλα αρκετά φυσικά και για τους δυο σας. Το να το βγάζεις για καθημερινές βόλτες και να περνάς μαζί του χρόνο όχι μόνο θα ενισχύσει τη σχέση σας και θα κρατήσει το κουτάβι σου ευτυχισμένο, αλλά θα σε κάνει να κινείσαι χωρίς καν να το σκεφτείς.

Δεν έχεις σκύλο; Δοκίμασε να κυνηγήσεις το άλλος σου μισό μέσα στο σπίτι αντ’ αυτού.

9. Κάνοντας μαθήματα χορού

Τα μαθήματα χορού θα σε κάνουν να ιδρώσεις περισσότερο και από τις πιο πολλές ασκήσεις στο σπίτι, οπότε αυτό είναι βασικά μια ρουτίνα άσκησης από μόνη της. Βρες ένα βίντεο στο Youtube και μάθε μερικές νέες κινήσεις.

Αν νομίζεις ότι τα μαθήματα χορού δεν είναι για σένα, μπορείς να χορέψεις στο ντους, να χορέψεις στο κρεβάτι σου, να χορέψεις γύρω από το σπίτι. Όσο περισσότερο το απολαμβάνεις, τόσο περισσότερες θερμίδες θα καις.

Γιατί να μην το γυρίσεις βίντεο και να δείξεις τις νέες κινήσεις σου στους φίλους σου;

10. Παίζοντας με τα παιδιά

Θυμάσαι πόσο συχνά έτρεχες στην παιδική χαρά παίζοντας παιχνίδια. Γιατί να μην τα παίξεις τώρα; Προσέλκυσε τα παιδιά σου σε ένα παιχνίδι κυνηγητού, βρες τη σημαία ή παίξτε frisbee στο πάρκο. Το τρέξιμο και το γέλιο είναι ένας σίγουρος τρόπος για να διασκεδάσεις ενώ κινείσαι.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις αναμνήσεις και να διασφαλίσεις ότι η άσκηση δεν θα είναι ποτέ σαν αγγαρεία.

Η ετυμηγορία μας; Δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκεσαι στο γυμναστήριο ή να κάνεις προπόνηση για να κάψεις θερμίδες. Μην χτυπάς τον εαυτό σου επειδή δεν είχες χρόνο για γυμναστική, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να κάνεις τους μυς σου να δουλέψουν.

Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein