Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Μόδες άσκησης που εξαφανίστηκαν στη δεκαετία του ’90

Μόδες άσκησης που εξαφανίστηκαν στη δεκαετία του ’90
Monica Green
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Monica Green

Το 2021 ψάχνουμε πάντα για πιο ενδιαφέροντες τρόπους άσκησης και η καινοτομία μιας νέας τάξης γυμναστικής είναι πάντα διασκεδαστική. Αλλά η δεκαετία του '90 ανέβασε τις νέες προπονήσεις σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Τα τερτίπια ήταν στην μόδα και οτιδήποτε μπορούσες να κάνεις σε έντονη χορευτική μουσική ήταν μια νίκη.

Ακολουθούν λοιπόν 4 από τις μεγαλύτερες προπονήσεις της δεκαετίας του '90 που πιθανότατα έχεις ξεχάσει και μερικές εναλλακτικές λύσεις του 2021.

1. Step Aerobics

Ποιος ήξερε ότι κάτι τόσο φαινομενικά βαρετό όσο το να πατάς και να κατεβαίνεις σε μια μικρή πλατφόρμα θα μπορούσε να γίνει μια τόσο εικονική προπόνηση; Λοιπόν, έγινε! H αερόμπικ βημάτων ήταν ο τέλειος τρόπος για να αναδείξεις το νέο σου παπούτσι σε συνδυασμό με ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι κολαν.

Δημιουργήθηκε από τον Τζιν Μίλερ το 1989 και περιλαμβάνει το ανέβασμα και το κατέβασμα από μια πλατφόρμα, συνήθως υπό αμφισβητήσιμη μουσική, και μερικές φορές με μερικούς μικρούς αλτήρες στο χέρι για επιπλέον κάψιμο. Παρόλο που έχει γίνει μια εξειδικευμένη προπόνηση το 2021, με μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα πρέπει να μπορείς να βρεις ένα μάθημα κοντά σου.

2021 Εναλλακτική: Καλό παλιό αερόβιο.

https://youtu.be/Vml0yS_JM60

2. Tae Bo

Στις 27 Μαρτίου 2001, το Train κυκλοφόρησε το «Drops of Jupiter», με την εμβληματική φράση «τσεκάρει τον Μότσαρτ ενώ κάνει Tae Bo», και αν αυτό δεν σου λέει πόσο εμβληματικό ήταν το Tae Bo, δεν ξέρουμε τι άλλο να σου πούμε.  Το Tae Bo δημιουργήθηκε το 1976 από τον ειδικό στο καράτε Billy Blanks και συνδυάζει πυγμαχία, ταεκβοντό και αερόμπικ σε μία γεμάτη ιδρώτα προπόνηση.

Το Tae Bo ήταν μια αρκετά έντονη προπόνηση και σίγουρα θα σε κρατήσει από το να βαρεθείς, ωστόσο το 2021 ίσως είναι καλύτερα να πας σε μια προπόνηση boxercise, καθώς τα μαθήματα Tae Bo είναι ελάχιστα.

2021 Εναλλακτική: Boxercise

3. Eight Minutes Abs

Πίσω στη δεκαετία του '90 η ζωή ήταν ταραχώδης και η αποτελεσματικότητα ήταν το παν. Σου παρουσιάζουμε το Eight Minutes Abs. Η ρουτίνα που έκαψε τον πυρήνα σου σε λιγότερο από δέκα λεπτά και προσέφερε ατελείωτα λόγια ενθάρρυνσης για να σε κάνει να φτάσεις ως το τέλος.

Η ρουτίνα των οκτώ λεπτών ήταν τόσο δημοφιλής που ανέβηκε στο YouTube το 2006, πολύ μετά τη δημιουργία της και από τότε έχει συγκεντρώσει 30 εκατομμύρια προβολές. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τους κοιλιακούς όσο το δυνατόν πιο γρήγορους και ανώδυνους, οπότε πιστεύουμε ότι η ρουτίνα των 8 λεπτών κοιλιακών αξίζει να την δοκιμάσεις ακόμη και το 2021.

2021 Εναλλακτική: Τίποτα. Είμαστε περήφανοι για σένα που κάνεις κοιλιακούς.

 4. Βίντεο προπόνησης διασήμων

Παλαιότερα, η αγορά βιντεοκασέτας των αγαπημένων σου διασήμων που στέκονταν μπροστά σε μια κάμερα (πιθανότατα σε spandex) και σου έλεγε να «δουλέψεις τους γλουτούς σου» ήταν αρκετά συνηθισμένη.

Πιθανότατα μπορείς να κάνεις εικόνα τα βίντεο που εννοούμε, και ίσως να έχεις κρυμμένα μερικά στην αποθήκη σου, αλλά θα πρέπει να απορρίψουμε αυτήν την τάση γυμναστικής της δεκαετίας του '90. Αυτοί οι διάσημοι πιθανότατα έχουν πολύ περισσότερη βοήθεια πέρα από μια προπόνηση αερόμπικ 30 λεπτών για να αποκτήσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα... Συνιστούμε να ακολουθήσεις ένα πρόγραμμα που το έχει βγάλει ένας εξειδικευμένος personal trainer.

2021 Εναλλακτική: Πιστοποιημένη προπόνηση από γυμναστή.

5. Rollerblading

Μόλις θεωρήθηκε ως ένας από τους πιο μοντέρνους τρόπους για να διατηρείσαι σε φόρμα, το rollerblading είναι (δυστυχώς) ένας αρκετά σπάνιο θέαμα αυτές τις μέρες. Παρόλο που δεν είναι δημοφιλές το 2021, θα μπορούσες να ξεσκονίσεις τα παλιά σου πατίνια αν θέλεις να ξεφύγεις τη συνηθισμένη σου αερόβια προπόνηση και να δοκιμάσεις την ισορροπία σου...

2021 Εναλλακτική: Ένα ελαφρύ τζόκινγκ.

Με λίγα λόγια

 Ίσως να μην εγκρίνουμε μερικά από τα παραπάνω, αλλά αν ο αγαπημένος σου τρόπος προπόνησης είναι η step aerobic, τότε δεν πρόκειται να σε εμποδίσουμε. Ο,τιδήποτε σε κάνει να κινείσαι είναι μάλλον καλό.

Ρίξε μια ματιά στις απίστευτες προσφορές μας αυτήν την Impact Week και εφοδίασε την κουζίνα σου με τα αγαπημένα σου συμπληρώματα στη μισή τιμή. Φρόντισε να μας ακολουθήσεις στο Instagram για να μένεις ενημερωμένος για όλα όσα συμβαίνουν στην Myprotein.

Monica Green
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Monica Green
myprotein