Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Προλαβαίνοντας σχολή και γυμναστήριο | Οδηγός για φοιτητές και φοιτήτριες

Προλαβαίνοντας σχολή και γυμναστήριο | Οδηγός για φοιτητές και φοιτήτριες
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Ένα απο τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους οι νέοι δεν πάνε στο γυμναστήριο είναι ο χρόνος. Τι να πουν όμως και αυτοί που εργάζονται; Το πρόβλημα όμως δεν εντοπίζεται στον χρόνο αυτόν καθε αυτόν, αλλά στην ορθή διαχείριση του, αυτό που λέμε Time Management.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας πω πως να οργανώσετε το χρόνο σας καλύτερα στη ζωή σας ώστε να «χωράει» στο πρόγραμμα σας και το γυμναστήριο και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Το πρώτο βήμα

Αρχικά, το πρώτο βήμα είναι να καταγράψετε τις ώρες/μέρες που έχετε μαθήματα στη σχολή και να επιλέξετε ποιες από αυτές θα παρακολουθείτε. Έστω λοιπόν ότι έχετε ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελείται από 5 μαθήματα με χρονικές απαιτήσεις 4 ώρες την εβδομάδα το καθένα.

Screen Shot 2016-09-08 at 19.37.02

Δες που έχεις ελεύθερο χρόνο

 Το επόμενο βήμα είναι να δεις τι άλλες υποχρεώσεις έχεις και πως θα τις ιεραρχήσεις.  Τί είναι πιο σημαντικό για εσένα; Μια εργασία στη σχολή, ένας καφές με τους φίλους, να κοιμηθείς ή να πας γυμναστήριο και να φτιάξεις το τέλειο σώμα; Μπορείς να τα συνδυάσεις όλα αρκεί να μάθεις να διαχειρίζεται το χρόνο σου.

Βλέπεις λοιπόν ότι οι ώρες στο πρόγραμμα σου που έχει ελεύθερες είναι αρκετές. Ας υποθέσουμε ότι αποφασίζεις να διαθέσεις 3-4 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο από μια με μιάμιση ώρα.

Βάζω στοίχημα ότι μόλις αρχίσεις θα εθιστείς με τα αποτελέσματα και την ευεξία που σου προσφέρει εντάσσοντας στο lifestyle σου τη γυμναστική και σύντομα θα δώσεις περισσότερη προτεραιότητα στο σώμα σου.

Αποφάσισε ποιες μέρες/ώρες θα διαθέσεις με βάση το πρόγραμμα σου. Για παράδειγμα, την Δευτέρα μπορείς να πας στις 14:00 μετά τη σχολή ή να πας για καφέ με τους φίλους σου, να γυρίσεις να ξαπλώσεις 45 λεπτά και να πας το απόγευμα. Αν το βράδυ έχεις μια δεύτερη γλώσσα βάλε τη στο πρόγραμμα και προσάρμοσε το χρόνο σου ανάλογα.

Είναι πραγματικά τέλειο να έχεις μια γεμάτη μέρα που κάνεις πράγματα για σένα, πίστεψε με!

Την Τρίτη; Ξυπνάς πρωί-πρωί για σχολή, ξέρω βαριέσαι! Πιες ένα δυνατό καφέ και ξεκίνα την μέρα σου. Πήγαινε γυμναστήριο μετά το πρώτο μάθημα, γύρνα σπίτι, φάε, κοιμήσου λίγο, και συνέχισε την μέρα σου.

Την Τετάρτη έχεις γεμάτο πρόγραμμα, μην πας γυμναστήριο! Ένα καλό σώμα πρέπει να ξεκουράζεται κιόλας για να «χτιστεί» σωστά!.

Κάνε το ίδιο για τις υπόλοιπες μέρες. Το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή ευκαιρία (ειδικά το Σάββατο) να πας να γυμναστείς αφού έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο.

 

Χαρτί & Μολύβι: Τα εργαλεία σου για την διαχείριση του χρόνου

 Πάρε ένα χαρτί και μολύβι ή άνοιξε ένα Excel ή Word και ακολούθησε τις οδηγίες:

  • Κάνε μια λίστα υποχρεώσεων
  • Ιεράρχησε τις δραστηριότητές σου με βάση το χρόνο και τη σημασία τους
  • Αν αγχώνεσαι, ανακάλυψε όλες τις πηγές που σου προκαλούν άγχος και αφού τις συνειδητοποιήσεις να τις βελτιώσεις
  • Βάλε προθεσμίες στις δραστηριότητες σου (π.χ. γυμναστήριο) και στις υποχρεώσεις σου (πιθανές εργασίες)
  • Εκμεταλλεύσου στιγμές αναμονής (όπου είναι εφικτό) και κάνε πράγματα αντί να βλέπεις το Facebook
  • Όρισε μακροπρόθεσμους στόχους και μέσω βραχυπρόθεσμων στόχων απόλαυσε το μοναδικό fitness journey σου
  • Δες την άσκηση σαν «ηρεμιστικό» και βγάλε όλη σου την ένταση και τα προβλήματα εκεί με θετικό τρόπο.

 

Το επόμενο βήμα: Διατροφή & Συμπληρώματα

Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι : γυμναστική, διατροφή & συμπληρώματα. Αφού ξεκίνησες με το πρώτο βήμα και έβαλες τη γυμναστική στη ζωή σου, τώρα πρέπει να με κάποιο τρόπο να στηρίξεις τις προσπάθειες σου στο γυμναστήριο για να δεις τα αποτελέσματα που τόσο καιρό επιθυμείς.

Προσπάθησε να βελτιώσεις τη διατροφή σου, συμβουλεύσου έναν ειδικό ή διάβασε κάποια από τα άρθρα μας. Μην αγχώνεσαι, αν δεν θες να είσαι 100% προσεχτικός, η επιστήμη της διατροφολογίας έχει προχωρήσει και δεν χρειάζεται να τρως άγευστα και μονότονα φαγητά ούτε να κόψεις τα γλυκά τελείως.

Στα συμπληρώματα; Εμπιστεύσου μας. Όλα τα προϊόντα μας παράγονται από τα καλύτερα υλικά, που προέρχονται από τους κορυφαίους προμηθευτές σε όλη την Ευρώπη. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ελέγχουμε όλες τις πρώτες ύλες και τα τελικά προϊόντα.Η Myprotein είναι η μόνη εταιρεία αθλητικής διατροφής στην Ευρώπη που κατέχει A Graded BRC πιστοποιήση για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της.

Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι τα συμπληρώματα, όπως λέει και η λέξη συμπληρώνουν την διατροφή, επομένως δεν πρόκειται για επικίνδυνες ή “κακές” ουσίες και μην τα μπερδέυεις με τις ορμόνες, τις οποίες σου συστήνουμε να μην ασχοληθείς καθώς μπορεί να προακαλέσουν μέχρι και θάνατο.

Ξεκίνα με τα βασικά.

  • Μια καθαρή πρωτεΐνη είναι απαραίτητη γιατί το σώμα σου χρειάζεται περισσότερη πρωτεΐνη τώρα  που γυμνάζεσαι, και είναι αρκετά δύσκολο και ακριβό να λάβεις την απαιτούμενη ποσότητα μέσω των φαγητών. Με λίγα λόγια και πολύ απλά, η Whey Protein είναι σαν να έχεις πιεί μεγάλες ποσότητες γάλακτος, και να έχεις πάρει μόνο την πρωτεΐνη και όχι τα λιπαρά και ίσως τη ζάχαρη που θα περιείχε.
  • Μην ξεχνάς το Shaker για να χτυπάς την πρωτεϊνη με την αγαπημένη σου γεύση, που θα δεις στην πορεία ότι θα είναι το “δώρο” σου μετά απο μια εξαντλητική προπόνηση.
  • Μια πολυβιταμίνη για να λάβεις τα απαραίτητα μικροσυστατικά.
  • Μπορείς για αρχή να διαλέξεις και ένα υγιεινό σνακ full στην πρωτεΐνη εδώ .

 

Αυτά για αρχή! Καλή επιτυχία στο δικό σου fitness journey !

 

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein