Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Προπόνηση ανάπτυξης χεριών σε 30 λεπτά!

Προπόνηση ανάπτυξης χεριών σε 30 λεπτά!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Ο χρόνος είναι πολύτιμος και ο Alex Beattie μας δείχνει την ιδανική προπόνηση χεριών που μπορεί να γίνει σε 30 λεπτά και να έχει μοναδικά αποτελέσματα μυϊκής ανάπτυξης. Όλα αυτά, φυσικά, εφόσον ακολουθείς μια σωστή διατροφή με θερμιδικό πλεόνασμα και κάνεις προοδευτική υπερφόρτωση στις παρακάτω ασκήσεις! 

Προπόνηση ανάπτυξης χεριών σε 30 λεπτά!

1. Seated Bicep Curl 

Πρόκειται για μια κλασική άσκηση ανάμεσα στην κοινότητα του fitness! Είναι ιδανική για μυϊκή ανάπτυξη και μπορεί να έχει αρκετές εναλλακτικές. Το να την κάνεις σε καθιστή θέση σε βοηθάει στην επικέντρωση και στην σύσπαση (contraction) των δικεφάλων! Αν είσαι σε όρθια θέση ίσως υπάρχει ταλάντωση και έτσι η καθιστή θέση μειώνει την ταλάντωση και βοηθάει στην καλύτερη εκτέλεση της άσκησης!

Tip: Προσπάθησε να επικεντρωθείς στην αρνητική φάση της κίνησης.

Κάνε 5 σετ των 10 επαναλήψεων!

2. Dumbbell Overhead Extension 

Οι τρικέφαλοι καμιά φορά παραμελούνται. Αλλά πρέπει να ξέρεις ότι οι τρικέφαλοι είναι υπεύθυνοι για το μέγεθος στα χέρια. Η δύναμη στα τρικέφαλα θα σε βοηθήσει, επίσης, σε κάθε άσκηση που εμπεριέχει σπρώξιμο (push) και έτσι η ενδυνάμωση και η ανάπτυξή τους είναι απαραίτητη τόσο για λειτουργικούς όσο και για σκοπούς εμφάνισης!

Tip: Προσπάθησε να κρατήσεις τους αγκώνες κλειστούς για να επικεντρωθείς στους τρικέφαλους!

Κάνε 5 σετ των 10 επαναλήψεων!

3. Dumbbell Hammer Curls 

https://youtu.be/GYVpAqGXvsI

Είναι επίσης κατάλληλη για τη σταθεροποίηση των μικρότερων μυών επειδή απαιτούν μεγαλύτερη συγκέντρωση κατά την εκτέλεση.

Τα Dumbbell hammer curls ή αλλιώς σφυριά είναι τέλεια άσκηση για την μακρά κεφαλή του δικεφάλου. 

Tip: Εστίασε στην κάμψη του αγκώνα και προσπάθησε να αποφύγεις την ταλάντωση στην κίνηση! Βρες σταθερότητα.

Κάνε 5 σετ των 10 επαναλήψεων!

Με λίγα λόγια

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο! Πρόκειται για μια απλή προπόνηση. Κάνε την σωστά, επικεντρώσου στην ποιότητα των επαναλήψεων. Φάε καλά. Θα δεις τα χέρια σου να μεγαλώνουν!

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein