Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Χαλαρά μπράτσα : οι καλύτερες ασκήσεις για γυναίκες

Χαλαρά μπράτσα : οι καλύτερες ασκήσεις για γυναίκες
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Τα χαλαρά μπράτσα είναι ένα κοινό πρόβλημα στις γυναίκες. Είναι εκείνο το μέρος του σώματος που φαίνεται περισσότερο. Πάμε να δούμε τις καλύτερες ασκήσεις για χέρια για γυναίκες.

Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με αλτήρες βάρους 5 κιλών και να εκτελέσετε 3 σετ των 15 επαναλήψεων ανά άσκηση. Αν μπορείτε παραπάνω, τέλεια!

Μην φοβάστε. Με το να σηκώνετε πολλά κιλά δεν θα "πάρετε όγκο". Αυτός είναι μύθος για τις γυναίκες. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεχτικοί να μην το παρακάνετε και τραμαυτιστείτε. Και πάντα να θυμάστε να κάνετε σωστό ζέσταμα.

Δείτε εδώ - Ποιά είναι η καλύτερη προθέρμανση (ζέσταμα) πριν την προπόνηση ;
pink dumbbells

Swing τρικεφάλων

Για να τονίσετε το πίσω μέρος του βραχίονα σας, ξαπλώστε την πλάτη σας με τα πόδια σας επίπεδα στο έδαφος. Πάρτε τους αλτήρες σας και κρατήστε τα χέρια σας λίγο πάνω από το έδαφος, πίσω από το κεφάλι σας. Σηκώστε το ένα χέρι αργά πάνω από το κεφάλι σας μέχρι να είναι κάθετο στο στήθος σας, στη συνέχεια χαμηλώστε με αργό ρυθμό. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά για να ολοκληρώσετε την κάθε επανάληψη.

Πλάγια μοίρα ώμων

Κρατήστε τους αλτήρες σας από τις πλευρές σας με τις παλάμες σας απέναντι στο σώμα σας. Κρατήστε τα χέρια σας ευθεία με μια ελαφρά κάμψη στον αγκώνα και σηκώστε τα προς τα έξω μέχρι να φτάσουν στο επίπεδο των ώμων. Χαμηλώστε αργά για να ολοκληρώσετε τη μια επανάληψη.

Κομάντος

Ξαπλώστε κάτω και τοποθετήστε τα δάχτυλα των ποδιών και των βραχιόνων σας σε μια στάση παραδοσιακής σανίδας (πλανκ). Χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια σας ωθήστε τον εαυτό σας σε μια υπερυψωμένη θέση σανίδας. Κρατήστε για λίγο και στη συνέχεια χαμηλώστε πίσω και προς τα κάτω στους βραχίονες σας για να ολοκληρώσετε μια επανάληψη. Αυτό είναι επίσης μια άριστη κίνηση για τον κορμό σας.

Εκτάσεις τρικεφάλων πάνω από το κεφάλι

Κρατήστε έναν αλτήρα πίσω από το κεφάλι σας με τα δύο χέρια. Οι αγκώνες σας πρέπει να κάμπτονται πίσω από το κεφάλι σας. Σηκώστε τους αλτήρες, έτσι ώστε τα χέρια σας να είναι ίσια πάνω από το κεφάλι σας. Στη συνέχεια σιγά σιγά χαμηλώστε για να ολοκληρώσετε την επανάληψη.

Έχετε κάνει τα πάντα για τα χέρια αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα;

Αν όντως έχετε κάνει τα πάντα σε επίπεδο προπόνησης και δεν βλέπετε αποτέλεσμα, τότε ρίξτε μια ματιά στη διατροφή σας και στο αερόβιο. Καταναλώστε αρκετή πρωτεΐνη και ειδικότερα μετά τις προπονήσεις σας.

Επιπλέον, μπορεί απλά να έχετε επιπλέον λίπος που σας κρύβει την σκληρή δουλειά. Αυτό δεν σημαίνει ότι η σκληρή δουλειά δεν έχει γίνει. Και επίσης, δεν μπορείτε να χάσετε τοπικά λίπος. Επομένως, κάντε δίαιτα και διατροφή μαζί με αερόβιο και θα φανεί όλη η σκληρή σας δουλειά.

Στο blog μας θα βρείτε πληθώρα άρθρων για να πετύχετε αποτελεσματικά όποιον στόχο και να έχετε.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein