Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Γάμπες: δοκίμασαν 300+ calf raises την ημέρα για να δουν το αποτέλεσμα

Γάμπες: δοκίμασαν 300+ calf raises την ημέρα για να δουν το αποτέλεσμα
Emily Wilcock
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Οι γάμπες είναι μια μυστηριώδης μυϊκή ομάδα. Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν γενετική προδιάθεση για τεράστιες γάμπες. Δυστυχώς δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους. Οι γάμπες φαίνεται να είναι μια σχετικά περιζήτητη μυϊκή ομάδα - μπορείς πάντα να περιμένεις στην ουρά για το μηχάνημα για τις γάμπες στο γυμναστήριο.

Ο Stan Browney, ο βασιλιάς των προκλήσεων 30 ημερών, αποφάσισε ότι θέλει να κάνει μια πρόκληση σχετικά με τις γάμπες, ολοκληρώνοντας 333 άρσεις γαμπών καθημερινά. Κάθε μέρα. Για 30 ημέρες. Πριν βγάλεις την αριθμομηχανή σου, αυτό αθροίζει έως και 9.900 άρσεις γάμπας.

https://youtu.be/pdPQZpTLZQU

Μεγάλες γάμπες - η πρόκληση

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες στην αρχή της πρόκλησης - την μπλε και την κόκκινη ομάδα. Οι φίλοι του Stan, ο Arjen και ο Sten αποτελούσαν τη μπλε ομάδα και αντιμετώπιζαν τον Stan και τον αδερφό του Jorg στην κόκκινη ομάδα.

Οι ομάδες έριξαν ζάρια για να δουν ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει την πιο δύσκολη πρόκληση και ποια θα την είχε πιο εύκολη. Η άτυχη ομάδα θα έπρεπε να συμπληρώνει 333 άρσεις κάθε μέρα και η άλλη ομάδα θα τις ολοκλήρωνε μόνο κάθε δεύτερη μέρα.

Η ένταση ήταν υψηλή με το που έπεσε το ζάρι, με τις δύο ομάδες να γνωρίζουν τι διακυβευόταν. Οι μπλε ήταν οι νικητές στα ζαρια, έχοντας τον υψηλότερο αριθμό, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να ολοκληρώσουν μόνο τις μισές άρσεις κατά τη διάρκεια της πρόκλησης. Οι κόκκινοι, γνωρίζοντας την πρόκληση που είχαν μπροστά τους, ήταν λιγότερο χαρούμενοι.

Προβλέψεις

Οι συμμετέχοντες δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πρόκληση. Περίμεναν, ή ίσως ήλπιζαν, να δουν μεταξύ 1-2 cm ανάπτυξης σε κάθε γάμπα, κάτι που φαίνεται αρκετά ρεαλιστικό.

Αρχικές θέσεις

Πριν από την πρόκληση, όλοι μέτρησαν τις γάμπες τους.

Arjen (ομάδα μπλε) 33 εκ
Sten (ομαδικό μπλε) 38 εκ
Stan (κόκκινη ομάδα) 39 εκ
Jorg (κόκκινη ομάδα) 40 εκ

Και αξίζει να αναφέρουμε ότι κανείς δεν προσπάθησε να πάρει βάρος για να παραμορφώσει τα αποτελέσματα της πρόκλησης – όλοι έτρωγαν περίπου το επίπεδο διατήρησης των θερμίδων τους καθ' όλη τη διάρκεια.

4 επίπεδα της πρόκλησης

Η ανάπτυξη της γάμπας είναι σαν ένα ρομαντικό ανεμοστρόβιλο - υπάρχει αγάπη, υπάρχει μίσος και μετά τελειώνει. Οι συμμετέχοντες πέρασαν και από τα τέσσερα στάδια της ανάπτυξης της γάμπας.

Επίπεδο 1: Κέρδη

Στα πρώτα στάδια της πρόκλησης, τα παιδιά είχαν κίνητρο και ενθουσιασμό. Έχοντας κατά νου τα κέρδη, δεν τους σταματούσε τίποτα. Ναι, θα ήταν λίγο κουραστικό, αλλά θα είχαν τεράστιες γάμπες στο τέλος. Θα άξιζε τον κόπο.

Επίπεδο 2: Πόνος

Ο αρχικός ενθουσιασμός έφυγε γρήγορα, οπότε ξεκίνησε το δεύτερο επίπεδο. Πόνος. Τα DOMS άρχισαν σύντομα, αφήνοντας τους πάντες με αρκετό πόνο. Οι πονεμένες γάμπες όλη μέρα κάθε μέρα έκαναν τη ζωή τους άβολη. Αυτό σήμαινε ότι η πρόκληση δεν χρειαζόταν μόνο 20 λεπτά την ημέρα, αλλά ακόμη και διασκεδαστικά πράγματα, όπως το ποδόσφαιρο, ήταν δύσκολο να τα απολαύσουν.

Επίπεδο 3: Βαρεμάρα

Και αν ο πόνος δεν ήταν αρκετά κακός, τα παιδιά επίσης γρήγορα ένιωσαν βαρεμάρα. Συχνά ανέβαλλαν τις καθημερινές επαναλήψεις απλώς και μόνο επειδή τις έβρισκαν τόσο βαρετές. Αυτή ήταν μια δελεαστική ιδέα στην αρχή, αλλά οδήγησε στο να χρειαστεί να καλύψουν τις χαμένες μέρες αργότερα.

Επίπεδο 4: Το τέλος

Αλλά μετά από 30 μεγάλες, δύσκολες, επίπονες, βαρετές μέρες, η πρόκληση τελείωσε. Και μαζί με αυτό ήρθε η ανακούφιση και τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα

Προετοιμάσου…

Πριν την πρόκληση Μετά την πρόκληση
Arjen (ομάδα μπλε) 33 εκ 33 εκ
Sten (ομαδικό μπλε) 38 εκ 38 εκ
Stan (κόκκινη ομάδα) 39 εκ 40 εκ
Jorg (κόκκινη ομάδα) 40 εκ 40 εκ

Ναι.

Ο Stan ήταν ο μόνος συμμετέχων που είδε αύξηση, αλλά ακόμη και αυτή ήταν μόλις 1 εκατοστό. Μετά την ολοκλήρωση 10.000 άρσεις γαμπών. Όλοι όμως βίωσαν έντονο πόνο και πλήξη. Έκαναν καλή δουλειά, είναι η συμμετοχή που μετράει…

Με λίγα λόγια

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν 30.000 άρσεις γαμπών μεταξύ τους, με συλλογική απόδοση 1 εκατοστού ανάπτυξης. 30 ώρες, πάνω κάτω, αφιερώθηκαν στην πρόκληση και αμέτρητες περισσότερες ώρες με πόνο. Είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν χάσιμο χρόνου, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι ήταν και εντελώς παραγωγικό.

Μόνο ένα ερώτημα μένει. Πώς μπορείς πραγματικά να φτιάξεις τις γάμπες σου;

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
myprotein