Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Bodybuilder αποκαλύπτει τα απαραίτητα για την τσάντα γυμναστικής

Bodybuilder αποκαλύπτει τα απαραίτητα για την τσάντα γυμναστικής
Emily Wilcock
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Η τσάντα γυμναστικής: συνήθως βρίσκεται στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σου, μόνο για να δει το φως της δημοσιότητας για εκείνη τη μία ώρα που είσαι στο γυμναστήριο. Ίσως να είσαι σε εγρήγορση, φροντίζοντας μόνο για τα πολύτιμα αντικείμενα του γυμναστηρίου σου να μπουν στην τσάντα. Για άλλους, είναι περισσότερο ένας χώρος χωματερής - γεμάτος άδεια περιτυλίγματα, βρώμικα σέικερ και ένας Θεός ξέρει τι άλλο.

Για τον ανταγωνιστικό bodybuilder, τον νικητή του Arnold Classic και τον ανταγωνιστή του Mr. Olympia Ryan Terry, η τσάντα γυμναστικής του φαίνεται σχετικά φροντισμένη. Είναι γεμάτη συμπληρώματα, αξεσουάρ γυμναστικής και κάποια άλλα πράγματα.

https://youtu.be/PBmqQAH8v9A

Μαλτοδεξτρίνη στην τσάντα γυμναστικής

«Η μαλτοδεξτρίνη είναι το κλειδί για μένα όσο προπονούμαι. Πριν, εντός και μετά την προπόνηση, όλα τα σέικ μου έχουν μια πηγή υδατανθράκων. Και η μαλτοδεξτρίνη είναι το πάθος μου αυτή τη στιγμή. Αναμειγνύεται πολύ εύκολα, είναι φθηνή, ευχάριστη και κάνει τη δουλειά της… Ιδανική για να πάρεις τις θερμίδες σου και να βοηθήσει στην προπόνησή σου.”

Ακουστικά

Η προπόνηση χωρίς ακουστικά είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία. Πρέπει να έχεις μεγάλη εμπιστοσύνη στη μουσική που παίζεται δυνατά στο γυμναστήριο. Αλλά ακόμα και τότε, κατά τη διάρκεια μιας βαριάς προπόνησης χρειαζόμαστε τη μουσική μας τόσο δυνατά που να μπαίνει κατευθείαν στον εγκέφαλό μας. Μπορείς να πιάσεις τον Ryan να απολαμβάνει λίγο Boys II Men κατά τη διάρκεια των προπονήσεων του.

Εφεδρικά ακουστικά

Το να ξεχάσεις να βάλεις τα ακουστικά σου στην τσάντα γυμναστικής είναι ο κύριος λόγος για να παραλείψεις μια προπόνηση. Όχι για τον Ryan. Τα ασύρματα ακουστικά είναι μια υπέροχη ιδέα μέχρι να ξεχάσεις να τα φορτίσεις. Γι' αυτό ο Ryan έχει στην τσάντα του ένα εφεδρικό ζευγάρι ακουστικά.

Peppa Pig

Ένα μικρό παιχνίδι είναι απαραίτητο μεταξύ των σετ… σωστά; Απλά αστειεύομαι, ο γιος του Ryan πρέπει να το έχει βάλει επιτήδες.

Λαβές

Απαραίτητο στις τσάντες γυμναστικής πολλών. Ο Ryan χρησιμοποιεί αυτά σε κάθε προπόνηση του. Με τον τρόπο που το βλέπει, οι μύες του μπορούν να σηκώσουν πιο πολλά κιλά από ό,τι μπορεί να αντέξει η λαβή του, οπότε γιατί να αφήσει τα χέρια του να πάρουν το μεγαλύτερο βάρος;

Επιγονατίδες

Τα γόνατα και οι αρθρώσεις χρειάζονται προστασία. Όταν κάνει squats και παίζει βαρία στο leg press, χρησιμοποιεί πλήρως τις επιγονατίδες του για τα γόνατά του. Αλλά μόνο για την βαριά προπόνηση, δεν βασίζεται σε αυτές πάντα. Ανεξάρτητα, δεν είναι τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι, είμαστε όλοι υπέρ της λήψης μέτρων για την ενίσχυση της μακροζωίας.

Περικάρπια

Άλλο ένα αξεσουάρ για τις ασκήσεις. Και πάλι, για να αποφύγει την περιττή πίεση στους καρπούς του, ιδιαίτερα όταν πιέζει βαριά.

Impact Whey Protein

«Δεν μπορώ να κάνω τίποτα χωρίς πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Συνήθως την παίρνω αμέσως μετά την προπόνηση, οπότε την έχω πάντα μαζί μου. Ανακατεύω δύο scoops με τη μαλτοδεξτρίνη μου. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πουν ότι είναι λίγο υπερβολικό, αλλά πάντα μου αρέσει να έχω λίγο περισσότερο, ειδικά σε off-season, παρά λίγο λιγότερο και να είμαι κάτω από αυτό που χρειάζομαι».

Ζώνη

Ο Ryan δεν χρησιμοποιεί συχνά τη ζώνη του. Πιστεύει ότι η βασική του δύναμη πρέπει να είναι σταθερή και ότι θα πρέπει να μπορεί να σηκώνει χωρίς σημαντικό κίνδυνο. Είχε προβλήματα με την πλάτη στο παρελθόν προσπαθώντας να σηκώσει πολύ βαριά και δεν θέλει η ζώνη να του δημιουργεί μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας. Ωστόσο, «αποτυχία προετοιμασίας = προετοιμασία για αποτυχία».

Θερμαντική κρέμα

Ο Ryan την χρησιμοποιεί για να ζεστάνει τις αρθρώσεις των μυών όταν έχει πόνους ώστε να κάνει το αίμα να ρέει.

Κρεατίνη

«Είναι σημαντική όλο το χρόνο. Είναι το μόνο αποδεδειγμένο συμπλήρωμα που λειτουργεί πραγματικά». Έχει δίκιο, η κρεατίνη έχει δοκιμαστεί υπερβολικά πολύ. Μην ακούς τα λόγια μου για αυτό. Άκου τα λόγια του διατροφολόγου μας, Richie.

Συμπληρώματα

Οι ερωτήσεις σου για την κρεατίνη απαντήθηκαν από διατροφολόγο

Έχεις ερωτήσεις για την κρεατίνη; Απαντήθηκαν από διατροφολόγο σε αυτό το άρθρο.

2 χρόνια πρινΚατά Emily Wilcock

Ryan Terry Pre-Thermo

 «Δεν μπορώ να πάω πουθενά χωρίς το pre workout. Αυτό είναι ένα δύο σε ένα συμπλήρωμα, ένας θερμογόνος λιποδιαλύτης αλλά κι ένα pre workout. Έτσι, αν θέλεις να κάψεις λίπος, ενώ παράλληλα έχεις ένα τεράστιο pump– αυτό είναι το προϊόν για εσένα.»

EAAs

«Πριν και εντός της προπόνησης, παίρνω αμινοξέα και τα παίρνω επίσης νηστικός το πρωί πριν από την καρδιαγγειακή μου άσκηση ή ενώ κάνω το αερόβιο μου. Όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και ηλεκτρολύτες που βοηθούν στην ενυδάτωση όταν προπονείσαι».

Βρώμικο ζευγάρι κάλτσες

Είναι λίγο αηδία, αλλά μην προσποιείσαι ότι δεν είχες ποτέ στο κάτω μέρος της τσάντας σου ένα παλίο ζευγάρι κάλτσες…

Με λίγα λόγια

Τώρα ξέρεις πώς να ετοιμάζεις την τσάντα σου σαν επαγγελματίας bodybuilder. Απλώς μην ξεχνάς τις βρώμικες κάλτσες – είναι απαραίτητες.

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein