Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Μαθητής χάνει 5 κιλά ενώ αυξάνει τη δύναμη σε challenge 30 ημερών

Μαθητής χάνει 5 κιλά ενώ αυξάνει τη δύναμη σε challenge 30 ημερών
Emily Wilcock
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Ο YouTuber και Ambassador της Myprotein Stan Browney είναι αναμφισβήτητα γνωστός για τα βίντεό του με challenges. Παίρνει κανονικούς ανθρώπους και τους βάζει σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής 90 ημερών, συνήθως με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δεν είναι περίεργο πώς απέκτησε 2 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube.

Το τελευταίο έργο του Stan είναι ο 18χρονος μαθητής Koos. Είναι μεγάλος, δυνατός και ψηλός. Είναι επίσης εξαιρετικά καλός και λίγο αδέξιος. Ο Koos είχε αρχικά σούπερ φόρμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, αλλά έκτοτε είχε σκαμπανεβάσματα με το βάρος του.

Διαισθανόμενος την ευκαιρία να κάνει τα μαγικά του, ο Stan σχεδίασε μια πλοκή προκαλώντας τον Koos να εκτελέσει το πρόγραμμα των 90 ημερών. Ο Koos δέχτηκε με μόλις ένα δευτερόλεπτο δισταγμό.

https://youtu.be/4uvR0kC3BoE

Πριν από δύο χρόνια, ο Koos εμπνεύστηκε να αρχίσει να γυμνάζεται από ένα από τα βίντεο μεταμόρφωσης του Browney. Ξεκίνησε το challenge των 90 ημερών και έγινε πολύ καλύτερος, αλλά δεν το συνέχισε. Μετά από ένα χρόνο λίγης άσκησης, συνέχισε επτά μήνες όγκου, παίρνοντας 23 κιλά (50,7 λίβρες).

Άρχισε να κάνει μόνο ασκήσεις σωματικού βάρους, αλλά έβαλε τόσο πολύ βάρος που έγινε πολύ δύσκολο. Ένιωθε δυνατός αλλά διαρκώς κουρασμένος και δεν ήταν τόσο fit όσο κάποτε. Επομένως, ήθελε να αλλάξει.

Οι στόχοι του Koos

Ο Koos πριν από το challenge ζύγιζε 112,7 κιλά (248,5 λίβρες). Ο στόχος του για τo challenge των 90 ημερών ήταν να ζυγίσει λιγότερο από 100 κιλά, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να χάσει περίπου 13 κιλά (28,7 λίβρες). Γρήγορα μαθηματικά αποκάλυψαν ότι μετά από 30 ημέρες ο Koos θα χρειαζόταν να χάσει 5 κιλά (11 λίβρες) για να φτάσει στο στόχο, φέρνοντάς τον στα 108 κιλά (238 λίβρες) μετά από 30 ημέρες.

Εκτός από την απώλεια βάρους, ο Koos είχε μερικούς άλλους στόχους. Ο πρώτος ήταν να γίνει καλύτερος στις ασκήσεις σωματικού βάρους. Η αρχική του μεταμόρφωση βασίστηκε κυρίως σε αυτή τη μορφή άσκησης, αλλά η αύξηση του βάρους του το είχε κάνει πολύ πιο δύσκολο.

Ο άλλος και ίσως πιο σημαντικός στόχος του Koos ήταν να γίνει καλύτερος και να νιώθει πιο υγιής. Δεν ήθελε πλέον να παλεύει με την καρδιοαναπνευστική δραστηριότητα και να του κόβεται η ανάσα σε δευτερόλεπτα.

Τα στατιστικά (πρώτη μέρα)

Μετρήσεις

Ώμοι 130 εκ
Στήθος 113 εκ
Μέση 96 εκ
Κοιλιά 101 εκ
Μηροί Δ: 71 εκ Α: 72 εκ
Μπράτσα Δ: 38 εκ Α: 37 εκ

Test Δύναμης

Ελξεις 7 επαναλήψεις
Κάμψεις 35 επαναλήψεις
Βυθίσεις τρικεφάλου 8 επαναλήψεις
Κάψε 20 θερμίδες με το assault bike 8 δευτερόλεπτα

Το challenge

Ο Koos παρακολούθησε το ταξίδι του μέσω βίντεο που ηχογραφήθηκαν από τον εαυτό του και κατέγραψε την πρόοδο χρησιμοποιώντας ένα ρολόι της Apple που του έδωσε ο Stan, ο οποίος είπε ότι θα μπορούσε να το διατηρήσει εάν εκπλήρωνε όλους τους στόχους του στο τέλος της πρόκλησης. Θα τροφοδοτούνταν επίσης από άφθονες λιχουδιές Myprotein.

Τις πρώτες εννέα ημέρες, ο Koos τα πήγαινε απίστευτα καλά, ολοκλήρωσε όλες τις προπονήσεις του, έτρωγε την πρωτεΐνη του και έκαιγε τις θερμίδες που είχε στόχο. Αλλά μετά από 10 ημέρες, είχε αρχίσει να αισθάνεται λίγο εξαντλημένος. Προσπάθησε να αντεπεξέλθει, αλλά γρήγορα συνειδητοποίησε ότι η προπόνηση όταν δεν νιώθεις 100% δυνατός δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Αερικές φορές χρειάζεται απλώς να ακούς το σώμα σου. Μετά από μερικές συμβουλές από τον Stan, αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ξεκούραση την 11η ημέρα.

Την 12η ημέρα, νιώθοντας ξεκούραστος και έτοιμος να πάει ξανά, επέστρεψε στο γυμναστήριο και πέτυχε ένα νέο PB — τρεις επαναλήψεις μιας άρσης 180 κιλών.

Ημέρα 15

Αν και η πρόκληση πήγαινε ως επί το πλείστον καλά - εκτός από μερικές κακές προπονήσεις και ημέρες ασθένειας - ο Koos δεν είχε τους αριθμούς που ήλπιζε μέχρι την ημέρα 15. Στη μέση ζύγιση, ήταν 111,9 κιλά (246,7 λίβρες). Αλλά εξακολουθούσε να πιστεύει ότι είχε πετύχει τον στόχο των 108 κιλών μέχρι την 30ή ημέρα και η δύναμή του στο σωματικό του βάρος σίγουρα βελτιωνόταν.

Αλλά έμειναν μερικά ακόμη εμπόδια. Την 22η ημέρα, αφού υπέστη έναν τραυματισμό και γενικά ένιωθε εξαντλημένος, ο Koos κατευθύνθηκε στο Stan's για μια συζήτηση για το τι συνέβαινε. Μια γρήγορη ματιά στα στατιστικά του Apple Watch αποκάλυψε ότι ο Koos δεν ξεκουραζόταν σωστά. Η ποιότητα του ύπνου του ήταν μόνο 57% — κάθε άλλο παρά ιδανική. Για να διορθώσει τα πράγματα, ο Stan του έδωσε μια βραδινή ρουτίνα για το υπόλοιπο της πρόκλησης, με την ελπίδα ότι θα τον βοηθούσε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί καλύτερα.

Στατιστικά 30ης ημέρας

Και κάπως έτσι, ήταν ήδη το check in 30 ημερών. Ο Koos είχε αρκετά εμπόδια κατά τη διάρκεια της πρόκλησης. Κακός ύπνος, αδυσώπητο πρόγραμμα, τραυματισμοί και ασθένειες ...

Αλλά τα εμπόδια σαφώς δεν τον εμπόδισαν. Παρόλο που φαινόταν ότι δεν μπορούσε να χάσει βάρος σε 15 ημέρες, την 30ή ημέρα είχε πετύχει τον στόχο του των 108 κιλών.

Μετρήσεις 

Ημέρα μηδέν Ημέρα 30
Ώμοι 130 εκ 128 εκ
Στήθος 113 εκ 112 εκ
Μέση 96 εκ 91 εκ
Κοιλιά 101 εκ 95 εκ
Μηροί Δ: 71 εκ Α: 72 εκ Δ: 71 εκ Α: 71 εκ
Μπράτσα Δ: 38 εκ Α: 37 εκ Δ: 38 εκ Α: 37 εκ

Test Δύναμης

Ημέρα μηδέν Ημέρα 30
Ελξεις 7 επαναλήψεις 10 επαναλήψεις
Κάμψεις 35 επαναλήψεις 45 επαναλήψεις
Βυθίσεις τρικεφάλου 8 επαναλήψεις 15 επαναλήψεις
Κάψε 20 θερμίδες με το assault bike 8 δευτερόλεπτα 8 δευτερόλεπτα

Με λίγα λόγια

Ο Koos κατάφερε να διατηρήσει το μυϊκό του μέγεθος στο μεγαλύτερο μέρος του ενώ έχασε τα κιλά που ήθελε. Και η δύναμή του αυξήθηκε. Τα αποτελέσματά του μετά από μόλις 30 ημέρες είναι πολύ εντυπωσιακά και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει τους στόχους των 90 ημερών του.

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein