Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Φθηνά σνακ για μυϊκό όγκο

Φθηνά σνακ για μυϊκό όγκο
Emily Wilcock
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Αν παρακολουθείς τον Joe Fazer, τότε θα έχεις δει τις εντυπωσιακές φωτογραφίες μεταμόρφωσής του. Με τα δικά του λόγια, ήταν κάποτε ένας «κοκαλιάρης τύπος» που πάλευε να πάρει κιλά ό,τι κι αν έκανε. Ωστόσο, τελικά το κατάφερε, μοιράζοντας συμβουλές σε άτομα με παρόμοιο σωματότυπο με αυτόν.

https://youtu.be/QRvyeMuOaSg

Έχοντας επιτέλους ξεπεράσει τις δικές του δυσκολίες αύξησης βάρους, ο Joe θέλει να μοιραστεί μερικές ακόμη συμβουλές για άτομα που μπορεί να δυσκολεύονται με τον όγκο. Εδώ είναι τα σνακ με πολλές θερμίδες που τον βοήθησαν να πάει από τα 50 κιλά στα 80 κιλά.

Μάθε περισσότερα για αυτό εδώ:

Προπόνηση

Πώς να βάλεις όγκο αποτελεσματικά

Δες κάποια μυστικά ώστε να βάλεις μυϊκό όγκο. Ποιοτικό μυϊκό όγκο. Όχι λίπος.

2 χρόνια πρινΚατά Emily Wilcock

Ο Joe πάλευε να βάλει μάζα για χρόνια. Μακράν ο μεγαλύτερος παράγοντας που εμπόδιζε την πρόοδό του ήταν η τροφή που έβαζε στο σώμα του - η κακή του όρεξη σήμαινε ότι συχνά πάλευε να καταναλώσει τις θερμίδες που απαιτούνται για τον όγκο. Τότε ήταν που οι τροφές με πολλές θερμίδες έγιναν ο καλύτερος φίλος του.

Οι κανόνες του Joe για τα σνακ

  • Κανόνας #1: Αυστηρά μόνο σνακ. Χωρίς μαγείρεμα, χωρίς χάος, χωρίς ανάμειξη, χωρίς φασαρία. Όσο πιο εύκολα μπαίνουν στο σώμα σου, τόσο το καλύτερο.
  • Κανόνας #2: Μην κάνεις ανοησίες. Μην βάλεις στον εαυτό σου ένα ποτήρι λάδι και το πιείς όλο. Μπορεί να είναι γεμάτο θερμίδες, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για να καταναλώνεται σε αυτή την ποσότητα.
  • Κανόνας #3: Τα τρόφιμα πρέπει να είναι εύκολα διαθέσιμα. Με άλλα λόγια, να τα βρίσκεις στα περισσότερα σούπερ μάρκετ.

Τα σνακ

Αρκετά χαζολογήματα, ήρθε η ώρα να τσιμπήσεις.

Ξηροί καρποί

Ειδικά οι πεκάν και τα καρύδια Βραζιλίας. Αυτοί οι δύο ξηροί καρποί είναι μερικοί από τους πιο πλούσιους σε θερμίδες ξηρούς καρπούς που μπορείς να βρεις. 100 γραμμάρια πεκάν περιέχουν 725 θερμίδες και 11,5 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ 100 γραμμάρια καρύδια Βραζιλίας περιέχουν 697 θερμίδες και 16,9 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ξηροί καρποί πεκάν

Οι ξηροί καρποί πεκάν είναι ένας από τους πιο πυκνούς ξηρούς καρπούς με θερμίδες. Υπάρχουν 725 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια ξηρών καρπών. Και δεν τους λείπει ούτε πρωτεΐνη, αφού έχουν 11,5 γρ.

Καρύδια Βραζιλίας

Τα καρύδια Βραζιλίας είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Ενώ είναι οριακά λιγότερο θερμιδικά, είναι γεμάτα πρωτεΐνη. Και είναι καλύτερα για τον τραπεζικό λογαριασμό σου από τα πεκάν.

Πίτα με χοιρινό

Ένα βασικό βρετανικό σνακ. Δεν γίνεται πικνίκ χωρίς ένα από αυτά. Ή βροχή. Όλο αυτό το διάστημα, δεν είχαμε ιδέα πόσο υπέροχα ήταν για όγκο. Η χοιρινή πίτα που αγοράζει ο Joe έχει το μέγεθος της παλάμης του χεριού του και περιέχει 1.194 θερμίδες και 30 γραμμάρια πρωτεΐνης. Υπολογίζει ότι μπορεί να το φάει σε λίγα λεπτά, οπότε αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να πάρει γρήγορα τις θερμίδες.

Granola (H3)

Δεν είναι μόνο ένα δημοφιλές πρωινό αλλά και ένα υπέροχο σνακ. Δοκίμασε την με γιαούρτι, πλήρες γάλα ή μόνο της κατευθείαν από τη σακούλα. Και υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξεις. Τα δύο που κοίταξε ο Joe είχαν πολλές θερμίδες, αλλά το ένα ήταν φθηνότερο και είχε περισσότερη πρωτεΐνη. Δεν υπάρχει λόγος για συζήτηση για τον Joe.

Yum Yums

Ένα σημάδι ενός υπέροχου σνακ είναι όταν είναι εύκολο αλλά και τόσο νόστιμο που το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να πάρεις κι ένα ακόμη. Και τα συσκευασμένα τρόφιμα είναι απολύτως κατάλληλα για τον όγκο. Αν και μπορεί να μην είναι το πιο θρεπτικό φαγητό, είναι πεντανόστιμο. Δώσε μας άλλο ένα.

Ψωμί Naan

Αν και δεν είναι τόσο πυκνά σε θερμίδες όσο τα άλλα τρόφιμα αυτής της λίστας, τα naan είναι φθηνά και τα βρίσκεις εύκολα στα σούπερ μάρκετ. Είναι και νόστιμα.

Με λίγα λόγια

Και να τι έχουμε: τα αγαπημένα σνακ του Joe Fazer με πολλές θερμίδες, ειδικά για όγκο. Αν δυσκολεύεσαι να καταναλώσεις αρκετά για να αυξήσεις το βάρος σου, αξίζει να ακολουθήσεις τη συμβουλή του Joe και να βρεις μερικές τροφές με πολλές θερμίδες που είναι εύκολο να καταναλώσεις γρήγορα. Καλό σνακ!

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein