Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Μπαίνοντας Στο Ring Με Τον Joshua Buatsi | Forever Fit

Μπαίνοντας Στο Ring Με Τον Joshua Buatsi | Forever Fit
Lauren Dawes
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Μπορεί να έχουμε το ξεκίνημα μιας νέας δεκαετίας, αλλά έχουμε ξεφύγει από το βραχυπρόθεσμο και μη βιώσιμο σκεπτικό του τύπου “νέα χρονιά, νέος εαυτός”. Αντιθέτως, ακολουθούμε την καμπάνια Forever Fit.

Γιατί το fitness δεν είναι γρήγορες λύσεις, προγράμματα γράμμωσης 30 ημερών ή δίαιτες αποτοξίνωσης. Δεν είναι μια τιμωρία του Ιανουαριου... είναι ένας τρόπος ζωής όλη την χρονιά και μακροπρόθεσμα.

Είναι μια μακροχρόνια σωματική και πνευματική επένδυση στον εαυτό σου.

Για να διαδώσουμε αυτό το μήνυμα, αναζητήσαμε αθλητές και ambassadors που ζούν και αναπνέεουν με αυτές τις αρχές. Ανθρώπους που συνεχώς πιέζουν τον εαυτό τους, σωματικά και πνευματικά, λίγο λίγο, κάθε μέρα.

ΟJoshuaBuatsiείναι ένα από αυτά τα αφοσιωμένα άτομα. Αυτή είναι η ιστορία του.

Κάνοντας το πρόβλημα, επάγγελμα...

Ο 26-χρονος Joshua Buatsi είναι ένας επαγγελματίας boxer που είχε λάβει τον τίτλο British light heavyweight τον Μάρτιο του 2019. Γεννήθηκε στην Γκάνα και μετακόμισε στην Αγγλία με τους γονείς του όταν ήταν 9 ετών.

“Δεν μπορώ να θυμηθώ πάρα πολλές ακριβείς λεπτομέρειες, αλλά θυμάμαι να βγαίνω από αεροπλάνο και να σκέφτομαι πόσο κρύο είχε.”

Είπε ότι το γεγονός ότι πήγε κάποια χρόνια σχολείο στην Αγγλία, τον βοήθησε να προσαρμοστεί πιο εύκολα.

 “Ήξερα ότι ήμουν σε ένα μέρος όπου υπήρχαν πολλές ευκαιρίες, εφ 'όσον τις εκμεταλλευόμουν και τις αξιοποιούσα πλήρως.

Ο Joshua ήταν ενεργό παιδί σε σπορ και στο τρέξιμο, αλλά δεν το κυνηγούσε ώστε να πάει σε υψηλό επίπεδο.Ήταν περισσότερο ενθουσιασμένος με τις μάχες - ακόμα κι αν ήταν ένα νεαρό αγόρι που ζούσε στην Γκάνα, πήγαινε πάντοτε σε μάχες και αρκετές φορές έμπλεκε στο σχολείο. Το οποίο παραδόξως του βγήκε σε καλό.

“Όταν επέστρεψα στην Γκάνα και είδα τη θεία μου με την οποία μεγάλωσα, είπε ότι δεν την εκπλήσσει το γεγονός ότι έκανα την πυγμαχία δουλειά μου.”

Γύρω στα 15 του άρχισε να ασχολείται με το boxing. Ο καλύτερός του φίλος του είχε φέρει ένα ζευγάρι γάντια για να τα δοκιμάσει, και έτσι ξεκίνησαν να παίζουν μεταξύ τους. Κάπως έτσι ξεκίνησε αυτή η αγαπή και η αφοσίωση του Joshua για το boxing.

Πήρα το boxingστα σοβαρά από την αρχή, αφού ένιωθα ότι δεν υπήρχε κάτι αστείο στο να αφήσεις τον άλλον να σε χτυπήσει στο πρόσωπο. Στα μάτια μου δεν ήταν ποτέ ένα χόμπυ.

Στην συνέχεια, βρήκε ένα γυμναστήριο για boxing και ξεκίνησε να γυμνάζεται σωστά. Ο προπονητής του είχε μια μαχητική προσέγγιση και ο Joshua νόμιζε πως όλα τα γυμναστήρια πυγμαχίας είχαν την ίδια προσέγγιση. Σιγά σιγά όμως άρχισε να ανακαλύπτει ότι υπήρχαν διαφορετικές μέθοδοι και τρόποι προπόνησης.

Ίσως αυτή η επιρροή να έχει φέρει τον Joshua στο σημείο όπου είναι σήμερα. Λέει ότι η προπόνηση δεν είναι κάτι που είναι μόνο ένα μέρος της ζωής του, αλλά ολόκληρος ο τρόπος ζωής του.

“Όταν ταξιδεύω το πρώτο πράγμα που πακετάρω είναι τα ρούχα προπόνησης. Τα καθημερινά ρούχα έρχονται έχουν δεύτερη προτεραιότητα. Όταν δεν γυμνάζομαι, απολαμβάνω τον εαυτό μου σε ένα βαθμό, αλλά διανοητικά είναι δύσκολο να σταματήσω - ο εγκέφαλός μου αγωνίζεται, λέγοντάς μου τι πρέπει να κάνω.”

Παραδέχεται ότι πάντα γυμνάζεται αρκετά, αλλά πιστεύει ότι είναι σημαντικό να κρατήσει το σώμα και το μυαλό του υπό έλεγχο. Είναι επίσης πολύ ενήμερος και ευγνώμων για όλες τις ευκαιρίες που του έδωσε το άθλημα.

“Έχω ταξιδέψει τον κόσμο λόγω της πυγμαχίας, γνώρισα νέους πολιτισμούς, συνάντησα μερικούς από τους πιο καταπληκτικούς ανθρώπους, λόγω της πυγμαχίας - μερικοί από τους καλύτερους μου φίλους. Ναι, έχει κάνει πολλά για μένα.”

Πηγαίνοντας στους Ολυμπιακούς

Ο Joshua, από τότε που ξεκίνησε boxing ήξερε ότι θέλει να αγωνιστεί, αλλά ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο προπονητής του, Ο Mark, είχε δει το δυναμικό του από μικρή ηλικία. Όταν ο Joshua ήταν 16, του είχε πει ότι το 2012 είναι πολύ νωρίς … αλλά θα τα καταφέρει για το 2016. Ο Joshua δεν το πίστευε.

 “Έλεγα στον εαυτό μου ότι είχα συμμετάσχει σε τόσες λίγες μάχες και εσύ μου μιλάς για τους Ολυμπιακούς; Μου φαινόταν μη ρεαλιστικό.”

Παραδέχεται ότι ονειρευόταν να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς, αλλά το έβλεπε σαν όνειρο και όχι σαν πραγματικότητα. Και εκείνη την περίοδο ήταν αρκετά νωρίς και δεν ήταν καν μέρος της εθνικής ομάδας, παρόλο που ήταν νούμερο ένα στην Αγγλία.

Δύο χρόνια πριν τους Αγώνες του 2016 στο Ρίο, ο Joshua μπήκε στην εθνική ομάδα, αλλά ακόμα και τότε δεν το πίστευε.

 “Το να πας στην εθνική ομάδα είναι μια αρχή. Αλλά όταν ξέρεις ότι βρίσκονται 5 άνδρες μπροστά από σένα, πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις να πας στους Ολυμπιακούς, εφόσον είναι μόνο 2 χρόνια μπροστά.”

Παρά τις αμφιβολίες του, ο Joshua όχι μόνο τα κατάφερε να συμμετάσχει, αλλά έλαβε και Χάλκινο μετάλλιο. “Μόνο οΘεός ξέρει τι έγινε”, είπε.

Μένοντας συγκεντρωμένος

Είναι πολύ εύκολο να παραβλέψει κανείς όλη την δουλειά και την προσπάθεια στην επιτυχία ενός αθλητή. Συνήθως βλέπουμε το τελικό προϊόν στο ring ή στο γήπεδο, χωρίς να σκεφτούμε τι συμβαίνει πίσω από τα σκηνικά.

Ο Joshua γυμνάζεται πολύ σκληρά. Γυμνάζεται δύο φορές την ημέρα, πέντε φορές την βδομάδα – τρέξιμο, sparring και σάκο – αναζητώντας συνέχεια τρόπους να τα βγάλει εις πέρας χωρίς συντομεύσεις ή ευκολίες.

 “Δεν υπάρχει τίποτα διασκεδαστικό σε έναν βαρύ σάκο. Τίποτα τίποτα διασκεδαστικό  στο sparring όταν χάνεις κάθε γύρο. Αλλά βρίσκεις έναν τρόπο να το πετύχεις.”

Δίνει μεγάλη σημασία στο να περιβάλει τον εαυτό του με ένα σταθερό σύστημα στήριξης. Πριν από έναν αγώνα για παράδειγμα, θα έχει δίπλα του έναν καλό φίλο, τον αδελφό του και θα προσεύχεται μαζί τους στα αποδυτήρια. Για τον Joshua, αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό μέρος του σκεπτικού του.

Και στο θέμα των στόχων, ο Joshua προτιμάς να επικεντρώνεται σε άμεσους, βραχυπρόθεσμους στόχους, παρά να αφήνει τον εαυτό του να αποσπάται με πιο μακρινά όνειρα.

 “Ναι, θέλω να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά όλα τα κάνω βήμα-βήμα και ο στόχος μου τώρα είναι να κερδίσω στην επόμενη μάχη. Αυτόείναιτοπιοσημαντικόπράγμαγιαεμένα.

Τι σημαίνει να είσαι ForeverFitγια τον Joshua

“Είναι το σώμα στο οποίο ζεις. Ναι μπορείς να κάνεις αυτό και εκείνο, να διασκεδάζεις και να παρτάρεις, αλλά όλοι ξέρουμε ότι η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Χωρίς την υγεία, δεν μπορείς να κάνεις τα πράγματα που θέλεις να κάνεις ή να πετύχεις.

Ό,τι στόχους και αν έχεις, χρειάζεσαι την υγεία σου για να το πετύχεις. Επομένως, η έννοια του Forever Fit είναι ένας τρόπος ζωής και μια φιλοσοφία για όλους, και ξεπερνά εμένα και τους υπόλοιπους αθλητές.”

Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein