Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Κατερίνα Δαλάκα: Αποκλειστική συνέντευξη με την Myprotein

Κατερίνα Δαλάκα: Αποκλειστική συνέντευξη με την Myprotein
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Η αθλήτριά μας, Κατερίνα Δαλάκα, μας δίνει μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης... Πάμε να την απολαύσουμε!

Τι είναι πρωταθλητισμός για σένα;

Πρωταθλητισμός για μένα είναι κάτι το μοναδικό,  είναι να μάθεις να αγωνίζεσαι σε υψηλό επίπεδο με άλλους αθλητές να προσπαθείς καθε μερα να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να φτάσεις στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, να πετύχεις τους στόχους που εχεις θέσει και να δεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Πώς αποφάσισες να πας στο Άγιο Δομίνικο στο δημοφιλές ριάλιτι επιβίωσης; Τι μαθήματα ζωής πήρες βγαίνοντας από αυτό;

Ήταν μεγάλη απόφαση για μένα να πάρω μέρος σε ένα ριαλιτι επιβίωσης, καθώς βάζεις τον εαυτό σου σε πολύ δύσκολες συνθήκες,  τον δοκιμάζεις μέσα σε ακραίες καταστάσεις και βλέπεις αν μπορείς να αντέξεις. Μέσα από αυτό το παιχνίδι πήρα πολλά μαθήματα και άλλαξα σαν άνθρωπος, έγινα πιο σκληρή πιο πειθαρχημένη και έμαθα να ξεχωρίζω τα ουσιώδη και τα αναγκαία πράγματα της ζωής και του ανθρώπου.

Τι είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο να τρέξεις πιο γρήγορα, να ακολουθήσεις αυστηρή διατροφή και να βελτιώνεσαι συνέχεια;

Το κίνητρο πάντα είναι προσωπικό,  μπορεί να είναι ένα όνειρο που εχεις θέση ένα προσωπικό στοίχημα,  να φτάσεις στην κορυφή.  Ακολουθώ ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί μέσα από αυτό μπορώ να γίνω καλύτερη.

Ποιοι είναι οι μακροχρόνιοι στόχοι σου;

Οι μακροχρόνιοι στόχοι μου είναι να πετύχω στον στίβο όλα αυτά που έχω θέσει από μικρό παιδάκι που άρχισα τον αθλητισμό.  Και στην συνέχεια να συνεχίσω σε αυτόν τον χώρο του αθλητισμού με άλλο ρόλο, ως προπονήτρια.

https://www.instagram.com/p/B62n4KQF5Ee/?utm_source=ig_web_copy_link

Πες μας τι επιλέγεις να φας σε μια τυπική σου μέρα διατροφής. Τι διατροφικές επιλογές κάνεις και πόσα γεύματα προτιμάς; Μιλα μας για την διατροφή σου πριν τους αγώνες σου. 

Μια καθημερινή μου διατροφή περιλαμβάνει σίγουρα τις απαραίτητες πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες,  όπως και τις βιταμίνες μου που τις παίρνω μέσα από φρούτα η διαφορά είδη ξηρών καρπών και αποξηραμενων φρούτων. Πριν τους αγώνες η διατροφή είναι πιο αυστηρή καθώς πρέπει να έχω συγκεκριμένο βάρος που με βοηθάει στην απόδοση του αγώνα.

Τι συμπληρώματα προτιμάς και σε τι δοσολογίες για το βάρος σου;

Τα συμπληρώματα μου είναι σε καθημερινή βάση πρωτεΐνη μετά την προπόνηση αμέσως,  πολυβιταμινες , γλουταμίνη και μαγνήσιο το βράδυ καθώς και αμινοξέα κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Η Myprotein έχει όλα όσα χρειάζομαι για να φτάσω στο μέγιστο της αγωνιστικής μου απόδοσης με την νέα τεχνολογία των συμπληρωμάτων που διαθέτει, έτσι βλέπω καθημερινή βελτίωση στην δύναμη και στην ενέργεια μου κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Αν μπορούσες να δώσεις 3 συμβουλές (οποιασδήποτε φύσης) στον κόσμο, ποιες θα ήταν αυτές;

3 συμβουλές που θα έδινα είναι να τρώμε σωστά χωρίς να κάνουμε αυστηρές δίαιτες καθώς πλέον όλα έχουν υποκατάστατα που δεν νιώθεις ότι στερήθηκε κάτι. Να πίνουμε πολύ νερό, και να κοιμόμαστε σωστά,  όλα αυτά βελτιώνουν την υγεία τόσο σωματικά αλλά και ψυχικά νιώθουμε πολύ καλύτερα με έναν σωστό τρόπο ζωής και σωστό πρόγραμμα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου απόφθεγμα;

Το αγαπημένο μου απόφθεγμα είναι: τα αγαθά κοπεις κτώνται.  Πιστεύω ότι για να κατακτήσεις κάτι χρειάζεται σκληρή δουλειά πίστη αφοσίωση και υπομονή

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein