Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Απώλεια λίπους και αύξηση μυϊκής μάζας

Απώλεια λίπους και αύξηση μυϊκής μάζας
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Μια κοινή λάθος πεποίθηση είναι ότι για να έχεις καλό σώμα πρέπει να μειωθεί το βάρος στη ζυγαριά.  Η απώλεια βάρους είναι διαφορετική από την απώλεια λίπους!

Παρακάτω θα δούμε μερικές περιπτώσεις σωματικών μεταμορφώσεων οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη αριθμούς στη ζυγαριά. Με σκληρή δουλειά στο γυμναστήριο μπορείτε να χτίσετε μυϊκή μάζα. Αυτό θα σας δώσει μια γραμμωμένη και τονωμένη εμφάνιση και η ζυγαριά θα ανέβει...

Πρόσφατα, αρκετές γυναίκες έχουν αρχίσει να ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής μακριά από ζυγαριές. Μάλιστα, υπάρχουν αρκετά δημοφιλή hashtags όπως το #gainingweightiscool (62,541 tags) και το #screwthescale (25,491 tags) – τα οποία αποδεικνύουν αυτή την τάση.

Ο προσωπικός γυμναστής της Myprotein, Tom Pitfield,  τονίζει ότι "το γεγονός οτι οι γυναίκες αυτές προέρχονται από χώρες από όλο τον κόσμο, δείχνει οτι δεν πρόκειται για ένα τοπικό trend, αλλά ένα διεθνές φαινόμενο".

Η γυναικεία αγορά στην αθλητική διατροφή αυξάνεται ραγδαία. Ενδεικτικά, η Myprotein παρουσιάσε 359% αύξηση σε πελάτες που είναι γυναίκες από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τον Ιούνιο του 2017, με 150 εκ. λίρες έσοδα. Η Myprotein, όντας το μεγαλύτερο online κατάστημα αθλητικής διατροφής παγκοσμίως, έχει προσελκύσει παραπάνω από μισό εκατομμύριο νέες γυναίκες ως πελάτες τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ έχει εξυπηρετήσει 1.4 εκ. μοναδικές γυναίκες ανά τον κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο εκπρόσωπος, "Έχουμε παρατηρήσει κάποιες ενδιαφέρουσες τάσεις στα προϊόντα που αγοράζουν οι γυναίκες και αυτά ξεπερνούν τις σκόνες πρωτεΐνης. Οι σειρές μας Vegan, Organic και Active Women είναι αρκετά δημοφιλείς ανάμεσα στις γυναίκες, αφού υπάρχει μια τάση για κατανάλωση υγιεινών εναλλακτικών για μαγείρεμα και σνακ".

Πώς όμως θα πετύχει το τέλειο σώμα χωρίς να παρακολουθείς την πρόοδο στην ζυγαριά; Με το να κάνετε υγιεινές διαιτητικές επιλογές μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τροφοδοτείτε το σώμα σας αποτελεσματικά. Επιπλέον, με το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο είστε σίγουροι ότι προοδεύετε σημαντικά σε θέμα υγείας υγείας και fitness.

O Tom Pitfield εξηγεί: "Οι πελάτες μου σηκώνουν κιλά και επιθυμούν μια γραμμωμένη εμφάνιση με μυϊκό διαχωρισμό και ο στόχος τους δεν είναι να χάσουν βάρος. Οι πολλές ώρες αερόβιο και τα προγράμματα αεροβικής δεν είναι η λύση. Απαιτείται έξυπνη προπόνηση και όχι εκατοντάδες ώρες στο γυμναστήριο".

Αν δοθεί προτεραιότητα σε υγιεινές συνήθειες και μια απολαυστική προπόνηση θα έχετε εντυπωσιακά αποτελέσματα και φοβερή πρόοδο στο γυμναστήριο.

Η Em Wizzfit από την Αυστραλία τονίζει ότι "Η σωστή διατροφή ξεκινάει από το να έχετε τα βασικά. Φάτε αρκετό φαγητό, λάβετε αρκετή πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα ώστε να πετύχετε μυϊκή ανάπτυξη και μην τρελένεστε. Καταναλώστε πληθώρα από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του εντέρου, τον κορεσμό και τη μείωση του κινδύνου ασθενειών του τρόπου ζωής ".

Άρα, τι πρέπει να τρώτε ώστε να έχετε παρόμοια αποτελέσματα με την Emma; Αν κάνω προπόνηση 1 ώρα την ημέρα, μια τυπική διατροφή θα συμπεριελάμβανε τα παρακάτω:

  • Πριν την προπόνηση: μπανάνα
  • Πρωϊνό: 0.5% Ελληνικό γιαούρτι, νιφάδες βρώμης, σμέρουρα, 1 κ.σ. Myprotein Impact Whey Protein
  • Μεσημεριανό: Στήθος κοτόπουλο με μπαχαρικό Myprotein seasoning
  • Σνακ: Ντιπ με καρότο, μπάρες
  • Βραδινό: Κοτόπουλο με λαχανικά και σως
  • Επιδόρπιο: Παγωτό

Ετσι, μιλάμε για περίπου 2115 θερμίδες, 231 γρ. υδατάνθρακες, 71 γρ. λιπαρά και 150 γρ. πρωτεΐνη καθώς και 31 γρ. φυτικές ίνες. Περιλαμβάνει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά ώστε να τροφοδοτήσετε το σώμα σας αποτελεσματικά. Αυτό είναι επιπλέον πλεονέκτημα ώστε να αγνοείτε την ζυγαριά - δεν υπάρχει λόγος να αφαιρείτε και να στερήστε ορισμένες κατηγορίες τροφίμων ώστε να χάσετε βάρος (π.χ. γαλακτοκομικά!).

Ξεχάστε τις ζυγαριές... ή αν θέλετε απλά παρατηρήστε τις τάσεις του βάρους. Δείτε το παρακάτω άρθρο:

Πώς να παρακολουθείτε το σωματικό σας βάρος σωστά ;

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein