Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Κάνεις γυμναστική αλλά δεν χάνεις βάρος; 6 κοινές αιτίες

Κάνεις γυμναστική αλλά δεν χάνεις βάρος; 6 κοινές αιτίες
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Κάνω γυμναστική αλλά δεν χάνω βάρος. Το πιο κοινό παράπονο. Συχνά παραμελούμε τα βασικά. Πάμε να δούμε 6 βασικές αιτίες που σας χαλάνε την προσπάθεια σας!

Δεν μετράς υγρές θερμίδες

Οι υγρές θερμίδες είναι ο χειρότερος εχθρός σας. Μπορεί εσείς να κάνετε μια αυστηρή δίαιτα, αλλά αυτό το λάτε, η μπύρα ή το αναψυκτικό να σας γκρεμίσουν όλη την προσπάθεια της βδομάδας.

Ελέγξτε το θερμιδικό περιεχόμενο και αν αμφιβάλλετε, καλύτερα προτιμήστε νεράκι!

Κόβετε συγκεκριμένα τρόφιμα χωρίς λόγο

Κόβετε υδατάνθρακες, κόβετε λιπαρά ή ζάχαρη ή ό,τι διαβάσετε ότι είναι πιο δημοφιλές για δίαιτα αυτόν τον καιρό. Αυτές οι λύσεις δεν είναι μακροπρόθεσμες και σίγουρα δεν είναι σωστές.

Χρειάζεται μια ισορροπημένη διατροφή. Κάθε γεύμα πρέπει να περιέχει λιπαρά, πρωτεΐνη και υδατάνθρακες. Τίποτε δεν πρέπει να στερείστε.

Τι θεωρείται μια ολοκληρωμένη διατροφή ; | Τα Βασικά που συχνά ξεχνάτε !

 

Πεινάτε

Αρκετοί πιστεύουν ότι όσο λιγότερο φάνε, τόσο περισσότερο θα χάσουν. Μέγιστο λάθος. Το να πεινάτε σημαίνει ότι θα είστε αδύναμοι και δεν θα μπορείτε καν να κάνετε αποτελεσματική προπόνηση. Πρέπει να τρώτε τόσο ώστε να πετύχετε τον στόχο σας κάθε φορά. Πρέπει να βρείτε κατάλληλα σνακ και γεύματα τα οποία έχουν "όγκο" αλλά όχι πολλές θερμίδες. Αυτά σίγουρα δεν είναι σοκολάτες και γλυκά!

 

Τρώτε τρόφιμα χαμηλά σε θερμίδες αλλά και χαμηλά σε θρεπτικά συστατικά

Η βιομηχανία της δίαιτας έχει ξεφύγει! Άπειρα "υγιεινά", "χαμηλών θερμίδων" σνακ και "high-protein" τρόφιμα, τα οποία στην πραγματικότητα τις περισσότερες φορές δεν είναι ότι ακριβώς περιγράφουν. Δεν σας κρατάνε χορτάτους και δεν έχουν θρεπτικά συστατικά. Προτιμήστε σπιτικό φαγητό και δώστε στο σώμα σας τα καλύτερα καύσιμα!

Δεν γυμνάζεστε σωστά

Σίγουρα μια υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητ ώστε να χάσετε βάρος, αλλά η άσκηση είναι θεμελιώδης για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η αερόβια είναι μια από τις πολλές διαδρομές για την απώλεια βάρους. Το κολύμπι, το τρέξιμο ή η ποδηλασία επίσης. Αλλά τα βάρη είναι ο μόνος τρόπος να διαμορφώσετε το σώμα σας και να το τονώσετε ενώ παράλληλα χάνετε λίπος.

Δεν υπολογίζετε τα μικρά πράγματα

Μια μπουκιά απο εδώ μια μπουκιά απο εκεί ... δυστυχώς μαζεύονται οι θερμίδες. Πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας ότι κάθε μπουκιά σας = θερμίδες. Δεν χρειάζεται να σας αγχώνει, αλλά αν πραγματικά έχετε πάρει σοβαρά το στόχο σας, το να χάσετε βάρος είναι πολύ πιο απλό από ότι φαντάζεστε. Χάσιμο βάρους = καίω περισσότερες θερμίδες από ότι καταναλώνω...

 

 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein