Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Οδηγός διατροφής για Vegan

Οδηγός διατροφής για Vegan
Myprotein
Writer and expert2 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Είσαι ήδη vegan και θέλεις να βελτιώσεις τη διατροφή σου; Ή θέλεις να δοκιμάσεις τη φυτική διατροφή; Έχουμε όλα όσα χρειάζεσαι για να βεβαιωθείς ότι θα πετύχεις!

Συμβουλές διατροφής για vegans

1. 8 βιταμίνες που όλοι οι vegans πρέπει να λαμβάνουν | Οδηγός βιταμινών για vegans

Θέλεις να βεβαιωθείς ότι καλύπτεις τις ανάγκες σου σε θρεπτικά συστατικά; Αυτές οι 8 βιταμίνες καλύπτουν όλες τις ανάγκες σου.

Συμπληρώματα

Βιταμίνες για Vegan: οι 8 πιο χρήσιμες

Ψάχνεις βιταμίνες για vegan; Σου ετοιμάσαμε ένα πλήρη οδηγό με τις 8 καλύτερες και πιο κατάλληλες βιταμίνες για vegan. Ρίξε μια ματιά.

1 έτος πρινΚατά Claire Muszalski

2. Σχεδιασμός διατροφής και συμβουλές για vegan bulking

Αν βαρέθηκες την επαναλαμβανόμενη προετοιμασία γευμάτων, μπορείς να δοκιμάσεις αυτές τις συνταγές. Αυτό το πλάνο είναι γεμάτο με διατροφικές συμβουλές και κόλπα και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να απογειωθείς σε ό,τι αφορά στη vegan διατροφή.

Διατροφή

Vegan διατροφή για μυϊκό όγκο

Είσαι vegan και θέλεις να αυξήσεις τον μυϊκό σου όγκο; Βρήκες τον κατάλληλο οδηγό για αύξηση μυϊκής μάζας για Vegan. Περιέχει διατροφικό πλάνο.

7 μήνες πρινΚατά Claire Muszalski

3. Διατήρησε το έλλειμμα θερμίδων και πέτυχε τους πρωτεϊνικούς σου στόχους με αυτά τα Vegan συμπληρώματα

Η επιλογή ενός συμπληρώματος που λειτουργεί για σένα μπορεί να είναι πιο δύσκολη από ότι νομίζεις. Αλλά αν θέλεις να διατηρήσεις ένα έλλειμμα θερμίδων, ενώ παράλληλα παίρνεις την πρωτεΐνη σου, αυτά τα συμπληρώματα μπορεί να είναι για σένα.

Συμπληρώματα

4 νέα vegan συμπληρώματα | Θρέψε Το Σώμα Σου

Η Σειρά Προϊόντων Nourish αποτελείται από τέσσερα vegan συμπληρώματα που απογειώνουν τη χορτοφαγική διατροφή.

5 χρόνια πρινΚατά Evangeline Howarth

4. Top 9 vegetarian & vegan πηγές πρωτεΐνης

Θέλεις να ενσωματώσεις περισσότερη πρωτεΐνη στην προετοιμασία των γευμάτων σου; Δοκίμασε μερικές από αυτές τις χορτοφαγικές πηγές πρωτεΐνης στην καθημερινότητά σου.

Διατροφή

Κορυφαίες 9 πηγές πρωτεΐνης για Vegetarians και Vegans

Δες τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για Vegan και Vegetarians σε αυτό το άρθρο της Myprotein. Μην το χάσεις!

3 χρόνια πρινΚατά Myprotein

5. 7 vegan τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο

Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για την υγεία, αλλά μπορεί να είναι ελαφρώς πιο δύσκολο να καλύψεις την ημερήσια πρόσληψή σου σε μια vegan διατροφή. Δοκίμασε να προσθέσεις μερικά από αυτά τα vegan τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο στο επόμενο γεύμα σου.

Συμπληρώματα

Έλλειψη Σιδήρου και Αναιμία: Πώς να την αποφύγετε όταν είστε χορτοφάγος;

Ο σίδηρος είναι απαραίτητος στη διατροφή μας, αλλά τι συμβαίνει όταν το κρέας απουσιάζει από το μενού και δεν έχετε άλλες εναλλακτικές για να λάβετε σίδηρο με κίνδυνο την αναιμία;

6. Οι καλύτερες vegan πηγές ασβεστίου

Το ασβέστιο είναι ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να το βρεις σε μια vegan διατροφή. Η λίστα μας με τις καλύτερες vegan πηγές ασβεστίου θα πρέπει να σου δώσει ιδέες για το πώς να καλύψεις την ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου.

Διατροφή

Οι Καλύτερες Vegan Πηγές Ασβεστίου

Θέλεις να μάθεις ποιες είναι οι καλύτερες Vegan Πηγές Ασβεστίου; Σε αυτό το άρθρο θα βρεις μία λίστα με 13 τρόφιμα με αρκετό ασβέστιο, κατάλληλα για vegan.

4 μήνες πρινΚατά Myprotein

7. Κατανόηση των vegan αμινοξέων: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Τα αμινοξέα είναι απαραίτητα για να πετύχεις τους στόχους σου για την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση - το να το γνωρίζεις αυτό σε μια vegan διατροφή σου επιτρέπει να κάνεις καλό σχεδιασμό, είτε χρησιμοποιείς συμπληρώματα είτε vegan πηγές πρωτεΐνης.

Διατροφή

Vegan αμινοξέα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Σε αυτόν τον οδηγό μαζέψαμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα vegan αμινοξέα. Τι είναι, ποια τα οφέλη και γιατί τα χρειάζεσαι;

5 μήνες πρινΚατά Myprotein

8. Συνταγές πρωινού vegan υψηλής πρωτεΐνης για να σε κρατήσουν πραγματικά χορτάτο

Το πρωινό είναι το καλύτερο γεύμα της ημέρας - αρκεί να το κάνεις σωστά. Δες μοναδικές συνταγές για να ξεκινήσεις τα πρωινά σου στο blog της Myprotein εδώ.

Συχνές ερωτήσεις 

Συντάχθηκε από: Chermaine Samphire (registered Associate Nutritionist (ANutr), BSc στη Διατροφή και τη Δημόσια Υγεία

Τι πρέπει να τρώει κάποιος που είναι νέος στο veganism;

Αν είσαι νέος vegan ή απλά το δοκιμάζεις, το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συμπεριλάβεις στη διατροφή σου άφθονες ολόκληρες, φυτικές τροφές, όπως λαχανικά, φασόλια και όσπρια.

Προσπάθησε να μην εστιάζεις πολύ μεγάλο μέρος της διατροφής σου σε φυτικά υποκατάστατα κρέατος, καθώς συνήθως είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα, όχι τόσο υγιεινά και συχνά απογοητεύουν.

Υπάρχουν πολλές θρεπτικές συνταγές που μπορούν να δοκιμάσουν οι νέοι vegan. Τα μαγειρευτά με βάση τα φασόλια και τα stir-fries με άφθονα λαχανικά είναι νόστιμα, οικονομικά αποδοτικά και απλά στην παρασκευή τους.

Όπως και με κάθε άλλη δίαιτα, το πιο σημαντικό είναι να βεβαιωθείς ότι είναι ισορροπημένη.

Είναι υγιεινό να είσαι vegan;

Μπορούν να υπάρξουν πολλά οφέλη για την υγεία των vegan, αν ακολουθούν μια καλά ισορροπημένη διατροφή. Μια vegan διατροφή μπορεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (ειδικά κορεσμένα λιπαρά), αν βασίζεται σε ολόκληρα τρόφιμα.

Ωστόσο, είναι εύκολο να ακολουθήσεις μια ανθυγιεινή vegan διατροφή που είναι πλούσια σε εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα ή αλάτι, λίπος και ζάχαρη. Για μια ολοκληρωμένη διατροφή, να επιλέγεις τροφές που έχουν:

  • Υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα
  • Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες
  • Χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ιδίως σε κορεσμένα λιπαρά
  • Σε κρατάνε χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Οι vegans τρώνε αυγά;

Όχι, οι vegans δεν τρώνε αυγά επειδή δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι vegans στο μαγείρεμα και το ψήσιμο. Η Aquafaba, το νερό από μια κονσέρβα ρεβιθιών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γαλακτωματοποιητής σε συνταγές μαγιονέζας και μαρέγκας. Η σάλτσα μήλου είναι ένα συνηθισμένο υποκατάστατο του αυγού στο ψήσιμο και το τόφου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξεις ένα πιάτο παρόμοιο με την ομελέτα.

Είναι το φυστικοβούτυρο vegan;

Πολλά φυστικοβούτυρα είναι vegan, αλλά ορισμένοι vegans μπορεί να επιλέξουν να αποφύγουν μάρκες που περιέχουν φοινικέλαιο λόγω ανησυχιών για την αειφορία. Είναι δυνατόν να βρεις φυστικοβούτυρο που παρασκευάζεται μόνο με φιστίκια, όπως το All-Natural Peanut Butter της Myprotein. Ορισμένοι vegans μπορεί επίσης να προτιμούν να αποφεύγουν το φυστικοβούτυρο που περιέχει πρόσθετα σάκχαρα και αντ' αυτού να επιλέγουν φυσικά γλυκαντικά, όπως μπανάνες ή άλλα φρούτα.

Οι vegans τρώνε τυρί; 

Το τυρί των vegans παρασκευάζεται με φυτικές εναλλακτικές λύσεις του γάλακτος, όπως η σόγια ή το λάδι καρύδας. Να θυμάσαι ότι το γάλα χωρίς λακτόζη είναι απαλλαγμένο από τη λακτόζη, αλλά εξακολουθεί να παρασκευάζεται από γαλακτοκομικά προϊόντα και δεν είναι κατάλληλο για vegans.

Οι vegans τρώνε ρύζι;

Ναι, οι χορτοφάγοι μπορούν να τρώνε ρύζι, καθώς πρόκειται για φυτική τροφή. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ακόμη και εναλλακτικές λύσεις γαλακτοκομικών προϊόντων που παρασκευάζονται από ρύζι, όπως το γάλα ρυζιού

Με λίγα λόγια

Οι vegan δίαιτες μπορεί να απαιτούν κάποιο προγραμματισμό για να διασφαλιστεί ότι είναι πλήρως ολοκληρωμένες όσον αφορά στη διατροφή. Ωστόσο, αν γνωρίζεις τα πράγματα και πώς να λαμβάνεις τα απαραίτητα μέταλλα και τις βιταμίνες στη διατροφή σου, μπορεί να είναι μία απλή υπόθεση.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein