Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Refeed γεύματα: και συνέχισε να καις λίπος!

Refeed γεύματα: και συνέχισε να καις λίπος!
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Κάνεις δίαιτα καιρό. Βλέπεις αποτελέσμα αλλά η πρόοδος έχει κολλήσει. Ενσωμάτωσε Refeed γεύμα, "παίξε" με την λεπτίνη και κάψε και τα τελευταία σημάδια λίπους.

Refeed γεύματα: και συνέχισε να καις λίπος!

γεύματα

Είναι κλασσικό φαινόμενο να κάνεις δίαιτα είτε με IIFYM είτε με οποιαδήποτε μορφή δίαιτας (μιας και όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: απώλεια βάρους λόγω θερμιδικού ελλείμματος) και κάποια στιγμή να η πρόοδος να σταματάει. Το refeed είναι εδώ για εσένα.

Tι είναι το Refeed;Το Refeed είναι μια δομημένη 24-ωρη περίοδος στην οποία ανεβάζεις σε μεγάλο βαθμό τις θερμίδες σου και την αναλογία σε μακροθρεπτικά.

Αν δεν είσαι σχετικός με αυτό δες εδώ:

Τι θεωρείται μια ολοκληρωμένη διατροφή ; | Τα Βασικά που συχνά ξεχνάτε !

Γιατί είναι απαραίτητο;

Γιατί θα σοκάρει τον μεταβολισμό σου (αν και αυτή η λέξη μου φαίνεται αστεία) και θα σε βοηθήσει να επαναφέρεις τα ορμονικά επίπεδα της λεπτίνης. Η λεπτίνη είναι ο βασιλιάς των ορμονών που είναι υπεύθυνες για την απώλεια λίπους. Όταν κάνεις δίαιτα και είσαι σε θερμιδικό έλλειμμα (δηλαδή τρως λιγότερο απο τις θερμίδες συντήρησης), ο μεταβολισμός σου μειώνεται και τα επίπεδα λεπτίνης επίσης. Αυτό γίνεται γιατί το σώμα δεν καταλαβαίνει ότι εσυ θες να γραμμώσεις και νιώθει σαν να είναι στο Survivor. Άρα σε μια προσπάθεια να κρατήσει σωματικό λίπος- ρίχνει τα επίπεδα της λεπτίνης.

Το σώμα μας αντιστέκεται στην αλλαγή, άσχετα με την σωματική μας σύνθεση. Δεν θέλει να αλλάξει και δεν θέλει να χάσει λίπος - θέλει απλά να επιβιώσει.

Επομένως, με την ενσωμάτωση ενός Refeed, συνεχίζεις να καις λίπος.

Κάθε πότε να κάνω refeed;

Αυτόο εξαρτάται απο το σωματικό σου λίπος.

Σωματικός Λίπος Συχνότητα Refeed
Πάνω από 20% 1 φορά τον μήνα
15-20% 2 φορές τον μήνα
10-15% Κάθε βδομάδα
Κάτω απο 10% 2 φορές την βδομάδα

Και πώς θα το κάνω;

πατάτες, μακαρόνια, ρύζι
Κρατάμε τα λιπαρά και την πρωτεΐνη σταθερη. Διπλασιάζουμε τον υδατάνθρακα. 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein