Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Φυσική κατάσταση – 5 καλύτεροι τρόποι προπόνησης στην ύπαιθρο

Φυσική κατάσταση – 5 καλύτεροι τρόποι προπόνησης στην ύπαιθρο
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Η άνοιξη πλησιάζει, ο καιρός ανοίγει, η μέρα μεγαλώνει. Μια καλή ευκαιρία να φτιάξετε φυσική κατάσταση στην ύπαιθρο. Αυτοί οι καλοκαιρινοί μήνες είναι μια καλή ευκαιρία να βγείτε λίγο απο τους κλειστούς χώρους και να δοκιμάσετε και άλλα είδη προπόνησης.

Δεν έχετε ιδέες; Θα σας δώσω 5 ιδέες για προπόνηση στην ύπαιθρο ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες...

 

1) Τρέξιμο σε ορεινές διαδρομές

Το τρέξιμο σε ορεινές διαδρομές είναι μια καλή προπόνηση ώστε να βελτιώσετε την φυσική κατάσταση σας. Εξερευνείτε νέα μέρη ενώ παράλληλα αυξάνετε η αντοχή σας και γυμνάζονται αποτελεσματικά τα πόδια σας. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, όπως όταν τρέχετε στο δρόμο, και έτσι μπορείτε να απολαύσετε την προπόνηση σας χωρίς εμπόδια και χωρίς την μονοτονία του απλού τρεξίματος.

outdoor running

Είναι αρκετά σημαντικό να έχετε κατάλληλα παπούτσια ώστε να προστατεύετε το σώμα σας και να είστε ασφαλείς. Πάντα να έχετε μαζί σας νερό καθώς και ηλεκτρολύτες!

2) Κολύμβηση

Η κολύμβηση αποτελεί μια διασκεδαστική προπόνηση ώστε η φυσική κατάσταση σας να φτάσει στα ύψη. Το κολύμπι είναι μια φοβερή μορφή προπόνησης αφού είναι χαμηλής έντασης και συνδυάζει αεροβική άσκηση, αντοχή και μυϊκή δύναμη. Επιπλέον, είναι μια μορφή άσκησης με ελάχιστη πιθανότητα τραυματισμού.

swimming

Η κολύμβηση είναι επίσης ιδανική για το καλοκαίρι, καθώς το νερό έχει μια ψυκτική επίδραση στο σώμα σας και θα έχετε λιγότερες πιθανότητες υπερθέρμανσης σε σύγκριση με άλλες προπονήσεις.

3) Ποδηλασία

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να βγείτε έξω και να απολαύσετε την ύπαιθρο αυτό το καλοκαίρι είναι να κάνετε ποδηλασία. Η ποδηλασία δεν είναι μονάχα διασκεδαστική, αλλά προσφέρει πολλά οφέλη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Η ποδηλασία είναι μια άλλη επιλογή χαμηλής έντασης προπόνησης που είναι φιλική στις αρθρώσεις σας, αφήνοντας λιγότερο κίνδυνο για τραυματισμό στο σώμα σας. Το ποδήλατο καίει πολλές θερμίδες και τις καίει γρήγορα, ειδικά αν κάνετε ποδήλατο σε λόφους.

outdoor cycling

Με την ποδηλασία, μπορείτε να τόνισετε τα πόδια σας, τους τετρακεφάλους σας, τους γλουτούς και τις γάμπες σας. Δεδομένου ότι η ποδηλασία είναι μια δραστηριότητα με χαμηλή ένταση, ασκείτε λιγότερο στρες στους αστραγάλους και τα γόνατα, ενώ ταυτόχρονα τονώνετε τα πόδια σας ολοκληρωτικά. Βρείτε μια ποδηλατική διαδρομή στην περιοχή σας και ξεκινήστε να την απολαμβάνετε. Ακόμη καλύτερα, βρείτε ένα μονοπάτι με λόφους για ένα τέλειο σώμα αυτό το καλοκαίρι!

4) Ασκήσεις με το σώμα

Κάντε ένα διάλειμμα από την αίθουσα βαρών αυτό το καλοκαίρι και κάντε την προπόνησή σας σε εξωτερικούς χώρους! Μην ανησυχείτε ότι θα χάσετε τη δύναμή σας αφού μπορείτε να ενσωματώσετε το σωματικό σας βάρος σε μια μεγάλη ποικιλία κινήσεων που θα σας γυμνάσουν υπεραποτελεσματικά. Οι δημοφιλείς κινήσεις σωματικού βάρους περιλαμβάνουν squats, planks, mountain climbers, burpees, lunges, and single leg deadlifts. Συνδυάστε τις κινήσεις με τις περιοχές που θέλετε να στοχεύσετε στο σώμα σας, εκτελέστε κάθε κίνηση για 40 δευτερόλεπτα, κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων μεταξύ, και στη συνέχεια κάντε την επόμενη κίνηση.

abs

Κάντε αυτές τις ασκήσεις στην αυλή σας, σε ένα πάρκο ή σε μια παιδική χαρά! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βάρος του σώματός σας για μια ποικιλία κινήσεων και είναι ακόμα καλύτερο να κάνετε αυτές τις προπονήσεις έξω και να απολαύσετε τον ήλιο!

5) Πεζοπορία

Μπορεί η πεζοπορία να μην είναι ακριβώς προπόνηση, αλλά τα πόδια σας ... θα "καούν"! Βρείτε έναν χώρο κατάλληλο για πεζοπορία και περπατήστε στη φύση για κάποιες ώρες. Πάρτε την παρέα σας και ετοιμάστε μαζί το σώμα σας για το καλόκαιρι!

Να έχετε μαζί σας κάποια σνακ και νερό και μην ξεχνάτε τους Ηλεκτρολύτες (Electrolytes Plus) !

Με λίγα λόγια

Αν δεν θέλετε να αφήσετε το γυμναστήριο, το δέχομαι! Ωστόσο, μπορείτε να ενσωματώσετε προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους ώστε να μην βαριέστε και να γυμναστείτε και με άλλο τρόπο. Πάντα όμως να είστε βέβαιοι ότι ακούτε το σώμα σας και αν κάτι δεν το νιώθετε καλά, μην το κάνετε. Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι καλύτεροι ώστε να δοκιμάσετε μια νέα προπόνηση στην ύπαιθρο και να απολαύσετε τους ζεστούς μήνες...

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein