Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συνταγές

Σουβλάκια κοτόπουλο στην φριτέζα αέρος 

Σουβλάκια κοτόπουλο στην φριτέζα αέρος 
Myprotein
Writer and expert12 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Aυτά τα υπέροχα ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλου από τη @healthy_floflo μπορούν να γίνουν οποιαδήποτε μέρα του χρόνου, με βροχή ή λιακάδα.

Είναι φτιαγμένα με μια απλή αλλά πολύ νόστιμη μαρινάδα και θα σε κάνουν να θέλεις και ένα δεύτερο. Συμπλήρωσε το γεύμα με μια μερίδα ρύζι και τα αγαπημένα σου φρέσκα λαχανικά ή σάλτσα, και θα έχεις το τέλειο, ισορροπημένο γεύμα που θα σε κρατήσει ικανοποιημένο/η όλη την ημέρα.

Συνταγή για 3 μερίδες

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας sriracha
  • 40 γραμμάρια μέλι
  • Χυμό από μισό lime
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 1 εκατοστό φρέσκο ginger(ψιλοκομμένο ή τριμμένο)
  • 400 γραμμάρια κοτόπουλο (σε κύβους)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι

Για το σερβίρισμα:

  • 75 γραμμάρια μαγειρεμένο ρύζι basmati ανά μερίδα
  • Λαχανικά/σαλάτα επιλογής
  • Ψιλοκομμένο κόλιανδρο για γαρνίρισμα

Μέθοδος

  • Για να φτιάξεις τη μαρινάδα, συνδύασε το σκόρδο, το ginger, το χυμό lime, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το sriracha και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
  • Βάλε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξε μέσα το μείγμα της μαρινάδας. Ανακάτεψε για να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα κομμάτια κοτόπουλου, σκέπασε και βάλε το στο ψυγείο για να μαριναριστεί όλη τη νύχτα.
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάλε το κοτόπουλο από το ψυγείο και ψιλοκόψε το κρεμμύδι.
  • Συναρμολόγησε τα σουβλάκια βάζοντας σε καθένα από αυτά εναλλάξ κύβους κοτόπουλου και κρεμμύδι.
  • Τοποθέτησέ τα στη φριτέζα αέρος και ψήσε τα για 10 λεπτά στους 180C. Στη συνέχεια, αναποδογύρισε και ψήσε και από την άλλη πλευρά για 7-10 λεπτά.
  • Σέρβιρε τα σουβλάκια με μια μερίδα μαγειρεμένο ρύζι basmati και λαχανικά της αρεσκείας σου. Η Flo συνιστά τεμαχισμένο καρότο και φέτες αγγουριού για να γίνει φρέσκο και τραγανό.
  • Φάε τα αμέσως ή αποθήκευσέ τα στο ψυγείο για ένα νόστιμο σνακ γεμάτο πρωτεΐνες.

Διατροφικές πληροφορίες

Θερμίδες356
Συνολικό λίπος4g
Συνολικοί υδατάνθρακες47g
Πρωτεΐνη35g
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
ounded around a kitchen table in 2004, Myprotein’s vision has always been to revolutionise how we power movement. In 2011 Myprotein became part of the THG family, and by 2016 we proudly claimed the title of the world’s leading online sports nutrition brand. Over the last 20 years, we’ve created game-changing supplements like Clear Whey and Dry Scoop Pre-Workout and launched new brands tailored to your needs including MP, Myvitamins, Myvegan and MyPRO. We exist to break boundaries. To help you cut through the noise in the fitness industry and get down to the information you can trust. Our blog features articles from trusted PT’s, nutritionists and dieticians with tons of experience in the industry. We listen to what topics you’re interested in, and dip into our pool of experts to give you information you can trust.
myprotein