Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Έυη Σαλταφερίδου: Αποκλειστική Συνέντευξη Με Την Myprotein

Έυη Σαλταφερίδου: Αποκλειστική Συνέντευξη Με Την Myprotein
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Έυη Σαλταφερίδου - η Fitness Coach & ambassador της Myprotein μας μιλάει για τον εαυτό της και για την ζωή της. Μην χάσεις την αποκλειστική συνέντευξη της.

https://www.instagram.com/p/B5ch5T9lo_z/?utm_source=ig_web_copy_link

Τι είναι fitness για σένα; Τι είναι Forever Fit για εσένα; 

Για μένα το Fitness σίγουρα δεν είναι οι εξουθενωτικές διατροφές, οι ατελείωτες προπονήσεις και οι μεγάλοι μύες.

Fitness είναι ένας επιδιωκόμενος τρόπος ζωής, με στόχο την σωματική και κατ’επεκταση την ψυχική υγεία!

Είναι μια κατάσταση που συνδυάζει την γυμναστική (καρδιοαναπνευστική αντοχή, μυϊκή δύναμη, ευλυγισία) και τον καλό τρόπο ζωής (διατροφή,ύπνος, κτλ) η οποία μας επιτρέπει να είμαστε λειτουργικοί και να μπορούμε ανταπεξέλθουμε με ενέργεια στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Τι είναι αυτό που σου δίνει κίνητρο να είσαι fit, να ακολουθήσεις αυστηρή διατροφή και να βελτιώνεσαι συνέχεια;

Η αλήθεια ειναι οτι κάνω διατροφή, αλλα όχι αυστηρή σε τέτοιο βαθμό, ώστε να στερούμαι τα πάντα. Μου αρέσει να προσέχω και την υγεία μου και το σώμα μου και να έχω ένα μέτρο στα πάντα, έτσι ώστε να μη ξεφεύγω, αλλά και να απολαμβάνω αυτά που θέλω, δίχως τύψεις. Το κίνητρο μου είναι η αγάπη μου για την δουλειά μου, αλλα πάνω απ’όλα για την υγεία μου!

Ποιά η σχέση σου με την άσκηση/αθλητισμό; Και πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τον χώρο της γυμναστικής;

Απο μικρή ηλικία ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και επειδή μου άρεσε να δοκιμάζω διαφορετικές δραστηριότητες,  άλλαξα πολλά αθλήματα. Τελικα με κέρδισε η συγχρονισμένη κολύμβηση, απο την οποία έχω πάρει πολλά στοιχεία που με βοηθάνε ακόμα και σήμερα ακόμα στην δουλειά μου. Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με το χώρο της γυμναστικής ήταν η ευκαιρία που θα μου έδινε να βοηθήσω ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, τη σωματική αλλα και την ψυχική τους υγεία και σε πολλές περιπτώσεις, να βοηθήσω κι άλλους που προσπαθούν να ξεπεράσουν τυχόν κινητικά προβλήματα. Και μην ξεχνάμε ότι, έτσι κατάφερα να κανω το χόμπι μου επάγγελμα, τι καλύτερο απο αυτό;

Πες μας τι επιλέγεις να φας σε μια τυπική σου μέρα διατροφής. Τι διατροφικές επιλογές κάνεις και πόσα γεύματα προτιμάς;

Η διατροφή μου δεν είναι πάντα η ίδια, καθώς εξαρτάται απο την φάση την οποία βρίσκομαι και τον στόχο που μπορεί να έχω εκείνο το χρονικό διάστημα. Προτιμώ να κάνω 4 γεύματα κατα την διάρκεια της μέρας, στα οποία λαμβάνω όλα τα απαραίτητα συστατικά τα οποία με κρατάνε γεμάτη ενέργεια ωστε να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις αλλα και δραστηριότητες μου,  πίνω πολύ νερό και αποφεύγω να τρώω αργά το βράδυ!

Η μέρα μου ξεκινάει συνήθως με ενα energy bowl με βρώμη, φρούτα αποξηραμένα η μη, ξηρούς καρπούς η κάποιο βούτυρο ξηρων καρπών, και φυσικά την αγαπημένη μου πρωτεΐνη της MyProtein με γεύση βανίλια η σοκολάτα (με ζεστό η κρύο νερό).

Το μεσημέρι συνήθως τρώω κάποιο γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη (κοτόπουλο,ψαρι,κτλ) συνοδευμενο με κάποια καλή πηγή υδατάνθρακα, όπως πχ γλυκοπατάτα, ρύζι και σαλατα.

Το επόμενο γεύμα μου ειναι συνήθως την ωρα της εργασίας μου οπότε κανονίζω να ναι κατι εύκολο να το εχω μαζί όπως ενα smoothie η ένα σνακ απο το σπιτι, στην περίπτωση που δεν προλάβω να φτιάξω κάτι έχω πάντα μια μπάρα της MyProtein μαζί μου?

Το τελευταίο μου γεύμα είναι συνήθως μια μεγάλη σαλάτα που επίσης συνοδεύεται απο κάποια πηγή πρωτεΐνης!!!

Ποιά συμπληρώματα προτιμάς ; Και τι δοσολογίες λαμβάνεις;

Τα συμπληρώματα που προτιμάω ειναι κυρίως πρωτεΐνη - συγκεκριμένα την collagen protein - μετά τις προπόνησεις μου και πάντα έχω στην τσάντα μου κάποια μπάρα πρωτείνης για τις στιγμές που δεν προλαβαίνω να φάω κανονικό γευμα η όταν νιώθω οτι θέλω να φάω  κατι γλυκο?

Επίσης διαστήματα που προπονούμαι πολλές φορές την ημέρα, λαμβάνω πολυβιταμίνες, γλουταμίνη και γλουκοζαμίνη & χονδροϊτινη.

Η δοσολογία των συμπληρωμάτων που λαμβάνω είναι πάντα οτι συνιστά η Myprotein συμφωνα με τα κιλά μου.

Αν μπορούσες να δώσεις 3 συμβουλές στον κοσμο ποιές θα ήταν αυτες;

Όλοι περνάμε μεγαλο στρές  απο τον ρυθμο της καθημερινοτητας μας με αποτέλεσμα να μην ειμαστε ευχαριστημένοι με την σκέψη οτι δεν καταφέρνουμε να φτάσουμε εκεί που θα θέλαμε, είτε σχετικα με την εργασία μας ειτε με τους προσωπικούς μας στοχους.

Οι τρεις συμβουλές που θα έδινα, λοιπόν, είναι να βάζουν μικρούς καθημερινούς στόχους και να σχεδιάζουν ένα πρόγραμμα ώστε να μπορέσουν να τους πραγματοποιήσουν άμεσα και σταδιακά - έναν, έναν με τη σειρά.

Να προσεχουν την υγεία τους (διατροφή, άσκηση, ύπνος)

Και τελευταίο και ισως το πιο σημαντικό από όλα...να αγαπάνε τον εαυτό τους!!

Ποιοί ειναι οι μακροχρόνιοι στόχοι σου;

Στόχος μου ήταν, είναι και θα είναι κάθε μερα να γίνομαι καλύτερη και να μαθαίνω περισσότερα πάνω σε αυτό που κάνω και αγαπώ! Υπάρχουν πολλές ιδέες και μακάρι να υπάρξουν και τα μέσα ώστε να υλοποιηθούν!

Πώς αποφάσισες να πας στο Άγιο Δομίνικο στο δημοφιλές ριάλιτι επιβίωσης; Τι μαθήματα ζωής πήρες βγαίνοντας από αυτό;

Απο την πρώτη στιγμή που είδα αυτο το παιχνίδι ήξερα οτι θα ήταν μια τρομερή εμπειρία για όποιον πήγαινε.Το βασικότερο στοιχείο που μου κίνησε το ενδιαφέρον, ήταν το αγωνιστικό κομμάτι, αλλα η αλήθεια ειναι οτι και το κομμάτι της επιβίωσης ήταν κάτι αγνωστο για μένα που θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω αν μπορώ να το κάνω. Δεν θέλουν και πολύ σκεψη αυτά δηλώνεις και ότι γίνει ...

Ήμουν τυχερή που επιλέχθηκα να μπώ σε αυτή την δοκιμασία, γιατι δοκιμασία ειναι για τα παιδιά που συμμετέχουν.Έμαθα να πιστεύω παραπάνω στον εαυτό μου, να μην τα παρατάω, να κάνω πίσω όπου πρέπει και να μην λειτουργώ εγωιστικά σε κάποια θέματα, να σκεφτομαι πολύ πριν μιλήσω (χαχαχα) και πολλά άλλα.

Αγαπημένο αποφθεγμα;

Your life is as good as your mindset ..?

 

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein