Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Γνώρισε τη Χάνα: Καλλιτέχνης και με πάθος για κολύμπι ανοιχτού νερού

Γνώρισε τη Χάνα: Καλλιτέχνης και με πάθος για κολύμπι ανοιχτού νερού
Evangeline Howarth
Writer and expert3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Ο αθλητισμός και η άσκηση μπορούν μερικές φορές να προσφέρουν τη μεγαλύτερη απελευθέρωση από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Είτε εστιάζεις ξανά την ενέργεια σου είτε απλώς παίρνεις χρόνο για να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο, η απόδραση που προσφέρει η άσκηση είναι αυτό που την καθιστά τόσο σημαντική για πολλούς από εμάς.

Υπάρχουν λίγες ιστορίες που δείχνουν πραγματικά τη σωματική και ψυχολογική θεραπευτική δύναμη της κίνησης, μια από αυτές είναι της Χάνα. Μία καλλιτέχνης από το Ίστμπουρν που σηκώνεται πριν την ανατολή του ήλιου για να συνεχίσει το πάθος της και να θεραπεύσει το σώμα και το μυαλό της.

Εδώ είναι η ιστορία της Χάνα.

«Απλώς δεν το απολάμβανα πια»

Η Χάνα κολυμπάει από τότε που θυμάται τον εαυτό της, αλλά η πλειοψηφία εκείνου του χρόνου περιοριζόταν στα μήκη της τοπικής πισίνας.

Μας λέει: «Κολύμπησα στο τοπικό μου κολυμβητικό κέντρο όπου αγωνίστηκα μη επαγγελματικά μέχρι τα δεκαέξι μου».

Αν και διακρίθηκε για την τοπική ομάδα κολύμβησης, οι πολλές ώρες κολύμπι στην ίδια πισίνα της έδινε την αίσθηση σαν να της λείπει κάτι.

«Τελικά το εγκατέλειψα γιατί δεν το απολάμβανα πια. Η προπόνηση ήταν πολύ έντονη - Έκανα προπόνηση 5-6 φορές την εβδομάδα και έχασα τη χαρά σε όλο αυτό».

«Απλώς με έκανε να νιώθω τόσο μα τόσο ζωντανή»

Μετά από χρόνια μακριά από την κολύμβηση, η Χάνα έπεσα αρκετά ψυχολογικά. Η απώλεια της γιαγιάς της και μιας μη διαγνωσμένης ασθένειας την άφησε να αισθάνεται απελπισμένη και να μην βρίσκει νόημα. Αυτό ήταν μέχρι που ανακάλυψε το κολύμπι ανοιχτού νερού.

«Μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω μέσα από τα συναισθήματά μου και να βρω ξανά κάποιο είδος ευτυχίας».

Η χαρά του κρύου νερού σε συνδυασμό με την ανακάλυψη της αγάπης για το κολύμπι δημιούργησε τη συγχώνευση των συναισθημάτων που η Χάνα χρειαζόταν για να επεξεργαστεί ό, τι περνούσε και να βρει έναν τρόπο να προχωρήσει.

«Μου αρέσει το γεγονός ότι όταν είσαι στο κρύο δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι άλλο. Απλώς πρέπει να είσαι παρών και συγκεντρωμένος στον εαυτό σου εκείνη τη στιγμή. "

Ούτε καν τα παγωμένα κρύα νερά δεν ήταν αρκετά για να απομακρύνουν τη Χάνα μακριά από το άθλημα.

«Στην πραγματικότητα ξεκίνησα τους κρύους μήνες του χρόνου. Ξεκίνησα τον Ιανουάριο και το νερό ήταν παγωμένο και ποτέ δεν είχα νιώσει κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Ειλικρινά, με έκανε να νιώθω τόσο πολύ ζωντανή».

«Αρρώστησα για περίπου πέντε χρόνια»

Δεν ήταν μόνο η ψυχική υγεία της Χάνα που βελτιώθηκε με την κολύμβηση, αλλά ήταν επίσης ευκολότερο να αντιμετωπίσει την ασθένεια που μάχεται για χρόνια.

«Αρρώστησα για περίπου πέντε χρόνια και οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί. Τελικά είδα έναν διατροφολόγο και αποδεικνύεται ότι έχω περίπου έξι ή επτά διαφορετικές δυσανεξίες στα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένης της ζάχαρης που υπάρχει σε παντού».

Η προσπάθεια να βρει τρόπους γύρω από τις δυσανεξίες είχαν αφήσει την Χάνα να αισθάνεται εξασθενημένη καθώς αγωνίστηκε να βρει τρόφιμα που μπορούσε να φάει και να εγκαταλείψει αυτά που δεν μπορούσε πλέον να έχει.

«Το βρίσκω πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί καθώς αποτελούν μεγάλο μέρος της διατροφής πολλών ανθρώπων».

Η κολύμβηση στην θάλασσα όχι μόνο την βοήθησε να συμβιβαστεί με τις δυσανεξίες της, αλλά και να ευδοκιμήσει χωρίς αυτές.

«Η κολύμβηση με κρύο νερό μου επέτρεψε να ρυθμίσω το σύστημά μου πολύ περισσότερο. Μου έδωσε έναν νέο σκοπό - δεν κάθομαι εδώ να νιώθω λυπημένη με τον εαυτό μου γιατί δεν μπορώ να φάω ορισμένα πράγματα, απλά είμαι ενθουσιασμένη που πηγαίνω στη θάλασσα».

Στην πραγματικότητα, η κινητήρια δύναμη βρίσκεται τώρα πίσω από το πώς τροφοδοτεί το σώμα της.

«Σίγουρα με έκανε να συνειδητοποιήσω πολύ περισσότερο τι τρώω, τι εξυπηρετεί το σώμα μου και πώς μπορώ να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες για να βεβαιωθώ ότι μπορώ να συνεχίσω να κολυμπώ για όσο θέλω».

«Πλέον, είμαι εδώ για την ανατολή του ηλίου»

Το κολύμπι ανοιχτού νερού έχει πλέον γίνει πολύ περισσότερο από μια απόδραση για τη Χάνα - είναι ένα τεράστιο μέρος του τρόπου ζωής της και της ταυτότητάς της. Σχεδόν κάθε μέρα, κάνει ποδήλατο στην παραλία, παρακολουθεί την ανατολή του ηλίου και στη συνέχεια πηγαίνει για κολύμπι. Επίσης τώρα διαλογίζεται, κάνει λουτρά πάγου και αισθάνεται σαν να είναι μέρος κάτι μεγαλύτερου.

«Νιώθεις σαν να είσαι μαζί με τη θάλασσα και τη γη και νιώθεις τόσο όμορφα. Ειλικρινά, δεν μπορώ να το περιγράψω, είναι απλώς το πιο απίστευτο συναίσθημα».

Βρήκε κατεύθυνση και κάνει σχέδια ξανά, όλα λόγω της κολύμβησης στη θάλασσα.

«Ανακαινίζω ένα φορτηγό που ελπίζω να μείνω σε αυτό το καλοκαίρι ... Ελπίζω να μπορώ να ταξιδέψω στην Αγγλία και να κολυμπήσω σε όλα τα καλύτερα αθλήματα ανοιχτού νερού».

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein