Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Γνώρισε την Αμέλια: Από το γυμναστήριο του σχολείου στην δόξα των μεσαίων αποστάσεων

Γνώρισε την Αμέλια: Από το γυμναστήριο του σχολείου στην δόξα των μεσαίων αποστάσεων
Evangeline Howarth
Writer and expert3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Μπορεί να είναι πολύ εύκολο να εγκαταλείψεις τα όνειρά σου και να κάνεις ό, τι κάνουν όλοι οι άλλοι. Είναι δύσκολο να πεις «όχι» σε βραδινές εξόδους και να πηγαίνεις για προπόνηση νωρίς το πρωί.

Μερικές φορές αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται για να τα εγκαταλείψουμε όλα εντελώς.

Η δρομέας μεσαίων αποστάσεων και καθηγήτρια φυσικής αγωγής, η Αμέλια, ήταν έναν αγώνα μακριά από το να τελειώσει την αθλητική της καριέρα.

Μας εξηγεί ότι «Το ποσοστό εγκατάλειψης για τα κορίτσια είναι πολύ υψηλότερο από ό, τι για τα αγόρια - και ήμουν κι εγώ σε αυτό το σημείο εγκατάλειψης».

«Ένιωσα ότι έχω χάσει τα πάντα»

Αφού πήρε λίγο χρόνο εκτός, συνειδητοποίησε ότι δεν έχασε μόνο το επίπεδο της φυσικής της κατάστασης, αλλά τμήματα της ταυτότητάς της και της αίσθησης του εαυτού της.

«Ένιωσα σαν να έχασα τα πάντα: ομάδα, προπονητές, φίλους… Και δεν είχα τίποτα να αγωνιστώ ή να ανυπομονώ».

Γιατί όμως, όταν κάτι σημαίνει κάτι για εμάς, εξακολουθούμε να μπαίνουμε στον πειρασμό να το αφήσουμε πίσω; Για την Αμέλια, ήταν ότι κυνηγούσε τους βραχυπρόθεσμες περισπασμούς, όπως το ποτό και τα πάρτι με φίλους.

«Εκείνη την εποχή το ένιωθε ως κάτι καινούργιο, ήταν τόσο διασκεδαστικό. Όλοι οι φίλοι σου είναι εκεί, περνάς καλά, τότε ανακαλύπτεις τα αγόρια… αλλά μετά από λίγο είναι όλα τα ίδια και αρχίζει να σου λείπει το άθλημα».

Πώς αποφάσισε τι να ακολουθήσει; Όλα κατέληξαν σε μια συνομιλία που είχε με τον αδερφό της.

«Αν σου αρέσει, τότε ξέρεις τι να κάνεις.»

Και το έκανε.

Τώρα, η Αμέλια προπονείται τρεις φορές την ημέρα, επιδιώκει το όνειρό της, μια μέρα να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο και είναι ήδη κάτοχος ενός χρυσού μεταλλίου από την εκπροσώπηση της χώρας της.

«Μόλις το λάτρεψα ξανά και συνειδητοποίησα ότι δεν θέλω να το σταματήσω και πραγματικά θέλω να φτάσω μακριά».

Παρά την περίοδο που το είχε εγκαταλείψει το άθλημα, η Αμέλια είναι ευγνώμων για εκείνη την περίοδο αβεβαιότητας.

«Είναι επίσης ένα μάθημα ζωής. Πρόκειται για την ψυχική υπέρβαση αυτού του εμποδίου και την ικανότητα να αγνοήσεις αυτούς τους περισπασμούς και να επικεντρωθείς σε αυτό που σου αρέσει περισσότερο, γιατί αυτό θα μείνει για πάντα».

«Πρέπει να κάνεις πολλή σκληρή δουλειά»

Αυτό δεν σημαίνει ότι το να αγωνίζεται είναι κάτι εύκολο για την Αμέλια. Όπως στην κορυφή κάθε αθλήματος, χρειάζονται ώρες προπόνησης και θυσίας για να φτάσεις εκεί.

«Χρειάζεται πολλή σκληρή δουλειά, αποφασιστικότητα και ώρες προπόνησης για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο.»

Με λίγα λόγια

Η Αμέλια είναι η απόδειξη ότι εάν ακολουθείς αυτό που πραγματικά θέλεις μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία. Ωστόσο, πρέπει να το θέλεις πραγματικά και να δουλέψεις σκληρά για να φτάσεις εκεί.

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein