Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Γνώρισε τη Lucie: Ξεπέρασε το άγχος της με την βοήθεια της ενόργανης

Γνώρισε τη Lucie: Ξεπέρασε το άγχος της με την βοήθεια της ενόργανης
Myprotein
Writer and expert3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Η 24χρονη Lucie Colbeck μεγάλωσε ως ένα αρκετά εσωστρεφές παιδί, παλεύοντας με άγχος και με τραύλισμα. Ψάχνοντας κάτι για να της αποσπάσει την προσοχή, η Lucie βρήκε την κλίση της στην ενόργανη, συγκεκριμένα, στην δοκό.

Τώρα, καθισμένη από το νέο τραμπολίνο της στον πίσω κήπο της, μας λέει για το πως μεγάλωσε με την ενόργανη και τα εμπόδια που ξεπέρασε. Εδώ είναι η ιστορία της Lucie.

«Το επόμενο αστέρι»

Σε ηλικία 10 ετών, το ταλέντο της Lucie εντοπίστηκε από έναν προπονητή της δοκού κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης ενόργανης. Θυμάται έντονα την προσφορά που της έκανε ο προπονητής εκείνη την ημέρα. Αν προσπαθούσε την δοκό, θα την έκανε «το επόμενο αστέρι».

Αυτός ο προπονητής τήρησε την υπόσχεσή του και μετά από περισσότερο από μια δεκαετία γυμναστικής η Lucie διαγωνίστηκε για τη Μεγάλη Βρετανία, κέρδισε βραβεία όπως ο Εξαιρετικός Αθλητής της Χρονιάς του 2016 και πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενόργανης του 2015. Πέρα από όλα αυτά τα απίστευτα επιτεύγματα, η Lucie εξηγεί ότι η γυμναστική «με ενέπνευσε να είμαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας της.

«Τώρα ανησυχώ και αγχώνομαι για πράγματα που είναι εκτός ενόργανης»

Από το ταξίδι της όμως δεν έλειπαν οι προκλήσεις. Η Lucie υπέφερε καθ 'όλη τη διάρκεια της καριέρας της με αυτό που αποκαλεί «διανοητικό μπλοκ». Αφού χτύπησε για πρώτη φορά περίπου στα 18 της, αυτό το ψυχικό μπλοκ προκάλεσε άγχος σχετικά με ορισμένες δεξιότητες στο άθλημά της, όχι μόνο επηρεάζοντας την ικανότητά της να προπονείται, αλλά και την προσωπική της ζωή.

Εκτός της προπόνησης, η Lucie εξηγεί ότι «όσο περισσότερο ανησυχώ, τόσο χειρότερο γίνεται το OCD μου», μερικές φορές στο βαθμό που ανησυχεί «αν δεν πατήσω αυτό το τραπέζι τέσσερις φορές, κάτι κακό θα συμβεί σε μένα ή την οικογένειά μου». Η Lucie συνεχίζει να επιλύει αυτά τα ζητήματα, αποδεχόμενη ότι θα υπάρχει πάντα στο μυαλό της σε κάποιο βαθμό, αλλά εστιάζει στο να ζει την κάθε μέρα καθώς έρχεται, καλή ή κακή, και αυτό βοηθά πάρα πολύ.

«Η αγάπη είναι αγάπη; δεν έχει περιορισμούς»

Αφού επέστρεψε από μια περιοδεία στις ΗΠΑ με τον Cirque Du Soleil και μπήκε στο έτος της πανδημίας, η Lucie έχει πλέον αποσυρθεί από την ανταγωνιστική ενόργανη, παρόλο που ελπίζει να επιστρέψει κάποια μέρα.

Προς το παρόν, ξοδεύει το χρόνο της διδάσκοντας ενόργανη σε παιδιά μερικές φορές την εβδομάδα, εργάζεται σε καταστήματα λιανικής, κάνει blogging σχετικά με τον αθλητισμό, τη ζωή και τη σημασία της ομαλοποίησης των σχέσεων LGBTQ + στον αθλητισμό. Στην πιο πρόσφατη ανάρτηση στο blog της, η Lucie μιλάει για το πώς βλέπει την αγάπη χωρίς ετικέτες και την εμπειρία της σε οικογένεια και φίλους, στον κόσμο της γυμναστικής.

Με λίγα λόγια

Η Lucie έχει συγκεντρώσει μερικά απίστευτα επιτεύγματα παρά τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει και για να κάνει ακόμα περισσότερα, ξεκινά μερικές σημαντικές συζητήσεις σχετικά με τις σχέσεις του ίδιου φύλου στον αθλητισμό. Η Lucie και η Myprotein είναι United by Ambition. Στοχεύουμε να πετύχουμε τα καλύτερα κάθε μέρα και αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ένταξης στην κοινωνία.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein