Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Γνωρίστε τον Jamie: δεν είναι σίγουρα ένας μέσος ποδοσφαιριστής

Γνωρίστε τον Jamie: δεν είναι σίγουρα ένας μέσος ποδοσφαιριστής
Myprotein
Writer and expert3 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Ο Jamie Clarke δεν είναι ο μέσος ποδοσφαιριστής, ούτε ο μέσος άνθρωπος.

Ο Jamie είναι κωφός και σε ηλικία έξι ετών έγινε ένας από τους πρώτους αποδέκτες κοχλιακού εμφυτεύματος. Λόγω του, ο επιθετικός λέει ότι έχει υποτιμηθεί για όλη του τη ζωή.

Είναι ανόητος όποιος έκανε το λάθος να αμφισβητήσει τον Jamie ή το ταλέντο του στην μπάλα.

Η Άστον Βίλα ήταν ένας από τους συλλόγους που έδειξαν ενδιαφέρον για τον Jamie ως νέο, και μπορεί να μην έφτασε ποτέ στην κορυφαία βαθμίδα του επαγγελματικού αγγλικού ποδοσφαίρου, εξακολουθεί όμως να έχει μια καριέρα γεμάτη βραβεία.

"Δεν υπήρχε τίποτα άλλο για μένα. Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα, σκέφτομαι το ποδόσφαιρο κάθε μέρα. Ζω για το ποδόσφαιρο, αναπνέω για το ποδόσφαιρο. Είναι το πάθος μου."

Ο Jamie δεν έχει εκπροσωπήσει μόνο τη Μεγάλη Βρετανία και την Αγγλία, αλλά έχει παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όχι μόνο αυτό, του δόθηκε η τιμή να είναι αρχηγός για την εθνική ομάδα στα 26 του ενώ έπαιζε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία.

Ενώ παίζει με συναδέλφους κωφούς ποδοσφαιριστές σε αντιπροσωπευτικό διαγωνισμό, ο Jamie βρίσκεται στα βιβλία του Evesham United και παίζει ανταγωνιστικά με άλλους που δεν έχουν καμία μορφή αναπηρίας.

Αποδίδει πάντα, αυτός ο επιθετικός δεν σκοράρει απλά, ευδοκιμεί και πιστεύει ότι το να είναι κωφός στην πραγματικότητα του δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι πολλών παικτών, πιστεύοντας ότι αυτό του δίνει καλύτερη περιφερειακή ορατότητα ως την έκτη αίσθηση του.

"Όταν παίζω με παίκτες ακοής ή μια ομάδα ακοής, βασίζονται στα μάτια και τα αυτιά τους, αλλά για εγώ, δεν μπορώ να ακούσω τίποτα καθόλου, έτσι βασίζομαι στα μάτια μου. Έχω καλύτερη  ορατότητα από ότι οι άλλοι παίκτες."

Όταν δεν παίζει ποδόσφαιρο, ο Jamie πιθανότατα μιλάει για το άθλημα ενώ συνεργάζεται με τον πατέρα του ως ζωγράφος και διακοσμητής. Είναι δουλειά που παραδέχεται ότι μερικοί μπορεί να βρουν «βαρετή», αλλά ο Jamie βρίσκει μεγάλη χαρά να κάνει έναν πελάτη ευτυχισμένο και να εργάζεται με τρόπο που να υποστηρίζει και να συμπληρώνει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο.

Τα επιτεύγματα του Jamie στο γήπεδο αποτελούν απόδειξη της δύναμης της φιλοδοξίας και της ανταμοιβής της αφοσίωσης σε ένα πάθος. Είναι ένα παράδειγμα για όλους μας για το ότι δεν πρέπει να επιτρέπουμε στους περιορισμούς που αντιλαμβάνονται οι άλλοι να καθορίσουν το ποιοι είμαστε και να προσπαθούμε πάντα να πετύχουμε περισσότερα.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein