Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Ξεπερνώντας το άγχος μέσω της άσκησης – Η ιστορία του Ryan

Ξεπερνώντας το άγχος μέσω της άσκησης – Η ιστορία του Ryan
Evangeline Howarth
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

O Ryan Walklett είναι 25 ετών και ζει στο Λονδίνο. Πάλευε πολύ με τις εμμονές του ώστε να είναι αδύνατος και αυτό του δημιούργησε προβλήματα στην ψυχική του υγεία, μέχρι που αποφάσισε να δοκιμάσει το τρέξιμο. Τώρα έχει βρει τον δρόμου του και είναι στην αναζήτηση του επόμενου challenge. Αυτή είναι η ιστορία του.  

“Ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση πριν δύο χρόνια. Ήμουν αρκετά γεμάτος και πάντα με πείραζαν στο σχολείο και έτσι κατέληξα να γίνω εμμονικός με το να χάσω κιλά και πίεζα τον εαυτό μου να γίνω πολύ αδύνατος.

Αλλά μου πήρε αρκετό καιρό να συνειδητοποιήσω ότι θέλω να είμαι υγιής και όχι μόνο αδύνατος.

Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για μένα λόγω άγχους και έλλειψης διάθεσης. Μετά διάβασα ότι το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει και έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω. Έπρεπε, παράλληλα, να βελτιώσω την διατροφή μου γιατί έτρωγα αρκετά συχνά απέξω. Ήταν πραγματικά αφύσικο αυτό που έκανα.”

“Άρχισα το τρέξιμο και μετά πήρα και καλή θέση στον Μαραθώνιο του Λονδίνου εκείνη την χρονιά – γεγονός που με ώθησε να γίνω πολύ καλύτερος. Αγόρασα όλο τον εξοπλισμό και αφού μου πήρε αρκετό χρόνο να προσαρμοστώ, άρχισα να βελτιώνω την απόδοσή μου.

Σιγά σιγά άρχισε να βελτιώνεται και η ψυχική μου υγεία και τελικά άρχισα να βρίσκω τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν πιο καθαρά και ένιωθα πιο καλά με την εμφάνισή μου.

Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μου στο fitness. Στην αρχή ήμουν πολύ νευρικός όταν πήγαινα στο γυμναστήριο γιατί σύγκρινα τον εαυτό μου με τους γύρω μου. Πριν καν μπω στο γυμναστήριο ή όταν ήθελα να ζητήσω βοήθεια, άρχισα να αγχώνομαι.

Η αρχή ήταν δύσκολη και συνειδητοποίησα ότι πρέπει κανείς να πιέσει τον εαυτό του στην αρχή ώστε να αναμειχθεί. Το έκανα και το αγάπησα. Μαρέσει κάθε νέα δραστηριότητα και μαρέσει να δοκιμάζω νέα πράγματα σχετικά με το fitness.

Βρήκα μια LGBT spin class πριν περίπου ένα χρόνο και πραγματικά την αγάπησα. Φοβερή κοινωνικοποίηση, πραγματικά. Βέβαια στην αρχή όλοι ήταν φοβισμένοι και δεν μιλούσαν μεταξύ τους, αλλά τώρα αυτό άλλαξε. Το περιμένω πως και πως κάθε βδομάδα.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα. Πριν δεν είχα κοινωνική ζωή πέραν της δουλειάς και τώρα έχω επεκτείνει τον κύκλο μου.

Πιστεύω ότι όλοι απολαμβάνουμε να νιώθουμε υγεία και να τρώμε ποιοτικά. Το θεωρώ τέλειο! Τώρα δεν με ενδιαφέρει το μέγεθος μου τόσο πολύ ή πόσο μυϊκή μάζα έχω, αλλά το να νιώθω καλά.

Από πνευματικής άποψης, έχω μάθει να ελέγχω τα πράγματα. Το τρέξιμο με βοήθησε να μάθω τη διαφορά μεταξύ του τι πραγματικά θεωρεί το μυαλό ως εμπόδιο και του τι πραγματικά είναι το εμπόδιο στην πράξη.

Έμαθα τη διαφορά μεταξύ του πνευματικού «δεν μπορώ να το κάνω αυτό» και του πρακτικού «δεν μπορώ να το κάνω αυτό».
Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein