Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Τι κάνει κάποιον 5 φορές Ολυμπιονίκη; | Ο Max Whitlock μιλά για τη φιλοδοξία και τις θυσίες

Τι κάνει κάποιον 5 φορές Ολυμπιονίκη; | Ο Max Whitlock μιλά για τη φιλοδοξία και τις θυσίες
Lauren Dawes
Writer and expert5 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Ως μέρος του εορτασμού μας, θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε την προόοδο, όχι μόνο την δική μας, αλλά και ανθρώπων που στηρίξαμε και είμαστε περήφανοι για αυτούς.

Ένας από αυτούς είναι o Max Whitlock MBE.

Ο Μax είναι ένας Βρετανός ΑΘλητής Ενόργανης άσκησης και στην νεαρή ηλικία των 26 έχει ήδη υπάρξει 5 φορές Ολυμπιονίκης και 6 φορές παγκόσμιος κάτοχος μεταλλίου.

Αποτέλεσε τον πρώτο χρυσό αθλητή της Βρετανίας στην ενόργανη γυμναστική, όταν κέρδισε τόσο στο men's floor όσο και στο pommel horse στους θερινούς Ολυμπιακούς του 2016.

https://youtu.be/o2nX9xZAHGk

Μιλήσαμε με τον ίδιο για να βρούμε πως κατάφερε να κατακτήσει όλες αυτές τις επιτυχίες, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε

Πριν 15 χρόνια ήρθε αντιμέτωπος με μια σημαντική απόφαση

"15 χρόνια πριν, ήμουν ένα νεαρό παιδί 11 ετών, στην αρχή της καριέρας μου. Αυτό που δεν γνώριζα σε εκείνο το σημείο είναι ότι θα έπρεπε να πάρω μια μεγάλη απόφαση σύντομα - μία από τις μεγαλύτερες της καριέρας μου.

Ο προπονητής μου αποφάσισε να φύγει και να πάει πίσω στην Σλοβενία, και έτσι είχα να πάρω μια απόφαση. Να ακολουθήσω τον προπονητική μου και να φύγω μακριά από την οικογένειά μου, ή να σταματήσω το άθλημα.

Δεν ήθελα να σταματήσω την ενόργανη, επομένως για να συνεχίσω, μετακόμισα στην Σλοβενία και έμεινα εκεί. Αυτή την απόφαση έλαβα στα 12 μου.

Πιστεύω ότι επειδή ήμουν πολύ νέος, το γεγονός ότι πήρα μια πτήση χωρίς να ξέρω πότε θα γυρίσω ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Και όχι μόνο για εμένα αλλά και για την οικογένειά μου.

Αλλά ήταν η σωστή απόφαση."

Η αγάπη για το άθλημα ξεκίνησε όταν ήταν 7 ετών

"Η ενόργανη είναι απίστευτη. Για εμένα, μου έχει δώσει τόσα πολλά και πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα αθλήματα του κόσμου.

Νιώθω πολύ περήφανος και τυχερός που συμμετείχα σε αυτό το άθλημα.

Ξεκίνησα στα 7 μου και η αγάπη μου όλο και μεγάλωνε και είμαι τυχερός που συνεχίζω να το αγαπάω ακόμα - και αυτός είναι όο λγος που συνεχίζω και το κάνω.

Μου έχει δώσει τόσες ευκαιρίες να κάνω πράγματα που δεν θα είχα να κάνω διαφορετικά. Νιώθω πολύ τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την θέση."

Δεν πιστεύει στην θυσία

"Λαμβάνω συχνά αυτή την ερώτηση 'τι θυσίες κάνω για να επιτύχω;'. Κάποιοι αθλητές το βλέπουν σαν θυσία, αλλά θεωρώ ότι είναι μια σημαντική ένδειξη για το τι νιώθεις σχετικά με το άθλημα.

Για μένα, κάνω αυτό το σπορ γιατί το απολαμβάνω σαν εμπειρία. Όλη μου η καριέρα είναι σχετικά με την απόλαυση όλου του ταξιδιού και απολαμβάνω όλη την διαδικασία και άν το βλέπεις έτσι ... βελτιώνεσαι συνεχώς.

Πιστεύω ότι όταν αγαπάς κάτι δίνεις όλο σου τον εαυτό και γίνεσαι καλύτερος συνέχεια."

Υπήρχαν άτομα που αμφέβαλλαν για τις φιλοδοξίες του

"Για μένα η φιλοδοξία είναι τα πάντα. Ξέρεις ότι θέτεις τους στόχους για τον εαυτό σου και μπορεί να είναι στόχοι που μοιάζουν μακρινοί για αρκετό κόσμο.

Οι άνθρωποι μπορεί να γελάν με αυτούς, όπως έτυχε με εμένα παλαιότερα, αλλά όπως ξέρετε, αν πιστεύεις στον εαυτό σου, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Το να είσαι φιλόδοξος είναι αναπόσπαστο και ζωτικό κομμάτι της επιτυχίας στο μέλλον".

 
Max Whitlock

Είχε να αντιμετωπίσει δυσκολίες και έμαθε από αυτές

"Το 2018 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Στα μάτια του κόσμου, ένα ασημένιο μετάλλιο φαινόταν σαν αποτυχία - και αυτό ήταν αρκετά δύσκολο για μένα σαν αθλητή.

Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις ότι στα μάτια του κόσμου, μόνο το χρυσό αποτελεί επιτυχία και αυτό με άγχωνε.

Αλλά για μένα, στην πραγματικότητα το 2018 ήταν μια πολύ καλη χρονιά στην οποία έμαθα πάρα πολλά και βελτιώθηκα.

Ξέρω τι κινήσεις πρέπει να κάνω για να είναι το 2019 μια επιτυχημένη χρονιά. Το πλάνο και ο μακροπρόθεσμος στόχος, το Τόκιο, είναι όλα στο μυαλό μου".

Παλεύει συνεχώς για το καλύτερο

"Μετά από τους Ολυμπιακούς στο Ρίο, αποφάσισα να επικεντρωθώ στην αύξηση του επιπέδου δυσκολίας και στην αύξηση των δεξιοτήτων. Ήθελα μια μεγάλη πρόκληση.

Πήρα την σωστή απόφαση.

Έγινα καλύτερος και ο στόχος μου είναι η μακροβιότητα στην καριέρα μου."

Το μεγαλύτερό του επίτευγμα, είναι άσχετο με το άθλημα

"Το να γίνω μπαμπάς είναι το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου και είναι αστείο το πώς αλλάζουν η προτεραιότητες τόσο άμεσα.

Η όλη εμπειρία ήταν απίστευτη και συναρπαστική ταυτόχρονα. Δεν με παίρνει τίποτα μακριά από το άθλημα μου - αγαπώ αυτό που κάνω και μου αρέσει να μπορώ να αποδείξω τι μπορώ να κάνω σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι πραγματικά εκπληκτικό συναίσθημα να εκπροσωπείτε τη χώρα σας και να κρατάτε τη σημαία ... αλλά να γίνετε μπαμπάς είναι μοναδικό."

Σε 15 χρόνια από τώρα, το άθλημα θα παραμένει κάτι πολυ σημαντικό για εκείνον

"Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, μπορεί να αγωνίζομαι ακόμα, να είμαι ακόμα σε φόρμα και να τα καταφέρω..."

Θέλω να αποτελό έμπνευση για τον κόσμο και νιώθω περήφανος που είμαι ένα από τα άτομα στην ομάδα που βοήθησε το άθλημα να μεγαλώσει.

Οπότε, σε 15 χρόνια, κανείς δεν θα ξέρει που θα βρίσκεται το άθλημα, αλλά εγώ θα κάνω τα πάντα για να είμαι σε αυτό το ταξίδι."

Max Whitlock
Ακολούθησε τον @maxwhitlock
Lauren Dawes
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Lauren Dawes

Η Lauren είναι απόφοιτος αγγλικής λογοτεχνίας και προέρχεται από την Νότια Αγγλία. Αγαπούσε πάντα την κολύμβηση, έχει ανακαλύψει τη δύναμη που προσφέρουν τα βάρη τα τελευταία χρόνια, και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης στην εβδομαδιαία τάξη hot yoga.

Τα σαββατοκύριακα μαγειρεύει συνήθως ή τρώει κάποιο είδος brunch και απολαμβάνει να δοκιμάζει νέες συνταγές με τους συγκατοίκους της - ειδικά έχει μια παλιά μαθητική συνηθεία, όπως να επιβιώνει από τα ζυμαρικά. Πάνω απ 'όλα, είναι σταθερά πιστή στη διατήρηση ισορροπίας ανάμεσα στο γυμναστήριο και το τζιν.

Μάθετε περισσότερα για την εμπειρία της Lauren εδώ.

myprotein