Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Strongmen σηκώνουν 1.580 κιλά στο «Haviest Deadlift Ladder to Date»

Strongmen σηκώνουν 1.580 κιλά στο «Haviest Deadlift Ladder to Date»
Emily Wilcock
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Η αντίστροφη μέτρηση για το World’s Strongest Man για τους Stoltmans ξεκινά τώρα. Δεν είναι εδώ για να παίξουν - είναι εδώ για να κερδίσουν. Και με τα δύο αδέρφια να είχαν μια γεύση επιτυχίας στο Arnold's και στο Britain's Strongest Man, δεν επρόκειτο ποτέ να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο. Είναι πεινασμένοι για περισσότερα. Και ποτέ δεν θέλεις να μπεις εμπόδιο σε έναν πεινασμένο Stoltman.

10 εβδομάδες για να ετοιμαστούν. Ήρθε η ώρα. Και για την πρώτη τους μέρα προπόνησης, δεν επέλεξαν να χαλαρώσουν με μια σχετικά ελαφριά μέρα, επέλεξαν να ξεκινήσουν με deadlift medley.

https://youtu.be/W75OwSYBfWU

Το στήσιμο αυτής της προπόνησης περιελάμβανε τέσσερις μπάρες deadlift με διαφορετικά κιλά: 10kg, 20kg, 30kg, 40kg. Αστειεύομαι φυσικά. Δεν κάνουν τέτοια οι ισχυρότεροι αδελφοί του κόσμου. Τα πραγματικά κιλά ήταν: 240kg, 260kg, 280kg και 300kg. Μία πραγματικά σκληρή προπόνηση.

Και το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της ημέρας; Ο χρόνος και η ενέργεια που χρειάζεται για να στηθούν plates βάρους 1.580 κιλών. Ακούγεται ότι πρέπει να εξαντληθούν πριν καν ξεκινήσουν τα deadlifts. Ξέρω ότι εγώ θα είχα εξαντληθεί.

Οι Stoltmans ελπίζουν στα deadlift medleys τόσο στο Europe’s Strongest Man όσο και στο  World’s Strongest Man. Το medley μπορεί να αποτελείται από διάφορα βάρη και στυλ deadlift. Κανονικά, υπάρχει ένας απαιτούμενος αριθμός επαναλήψεων που πρέπει να ολοκληρωθούν σε κάθε τύπο. Ω ναι, είναι επίσης χρονομετρημένο.

Πρώτα όμως κάτι σημαντικό: μια προθέρμανση. Τα αδέρφια ξεκίνησαν με άρσεις 70kg, μετά 110kg, 150kg, 190kg και τέλος 230kg. Μετά από αυτό, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν με τα πραγματικά κιλά.

Η σημερινή προπόνηση:

240kg x2

260kg x2

280kg x1

300kg x1

Στόχος ήταν να ολοκληρωθεί το circuit πέντε φορές. Ο Τομ κατάφερε τέσσερα σετ και ο Luke πέντε.

Η ετυμηγορία

Δεν αποτελεί έκπληξη που τα αδέρφια έδωσαν στον εαυτό τους μια δύσκολη πρόκληση για την πρώτη τους προπόνηση. Ίσως είναι περισσότερο έκπληξη το γεγονός ότι το βάρος δεν ήταν καν το πιο δύσκολο κομμάτι για αυτούς. Και τα δύο αδέρφια ανέφεραν ότι δυσκολεύτηκαν με τις μεταβάσεις μεταξύ των deadlifts. Ένιωθαν ότι θα έπρεπε να είχαν ολοκληρώσει περισσότερες επαναλήψεις, αλλά αντ' αυτού έπρεπε να προχωρήσουν στα επόμενα κιλά - έτσι δεν μπορούσαν να μπουν σε ρυθμό. Όπως και να έχει, η προπόνηση τους μας φάνηκε εντυπωσιακή.

Με λίγα λόγια

Οι 10 εβδομάδες ακούγονται πολύς καιρός, αλλά το World’s Strongest Man είναι βέβαιο ότι θα έρθει πολύ σύντομα, χωρίς να καν να καταλάβουν πώς πέρασε ο καιρός. Και δεν μπορούμε να περιμένουμε. Είμαστε βέβαιοι ότι οι Stoltmans θα συνεχίσουν να αξιοποιούν σωστά τον χρόνο και να προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Δες προϊόντα για αύξηση δύναμης εδώ!

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
myprotein