Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Μυστικά διατροφής | 14 χρήσιμες συμβουλές

Μυστικά διατροφής | 14 χρήσιμες συμβουλές
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Διατροφή - δες ποια είναι τα 14 μυστικά που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, να αυξήσετε τις επιδόσεις στην προπόνηση αλλά και να απαλλαγείτε από καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με την διατροφή σας.

14 Μυστικά Διατροφής

#1 Μείνε χαλαρός και κάνε το απλά

 

Είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείς με την μοντέρνα βιομηχανία διατροφής. Πολλά πράγματα παρουσιάζονται ως υγιεινά και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το καλό από το κακό. Το πιο απλό κόλπο είναι να δώσεις στο σώμα σου αυτά που χρειάζεται, δίνοντας βάση στα βασικά. Αν δεν καταλαβαίνεις τα συστατικά, άστο στο ράφι.

Θα μείνεις έκπληκτος από το πόση ζάχαρη, αλάτι, τρανς λιπαρά και συντηρητικά μπορείς να περιορίσεις ...

#2 Να είσαι προετοιμασμένος

προετοιμασία γευμάτων

Οι περισσότερες λανθασμένες διατροφικές επιλογές γίνονται επειδή δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Για τους περισσότερους, είναι δύσκολο να διατηρήσουν μια καλή διατροφή συνέχεια. Ωστόσο, αν επενδύσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου στο να προετοιμάσεις τα γεύματα σου για τη βδομάδα, θα δεις μεγάλη διαφορά!

#3 "Φτιάξε" τρόπο ζωής

Σκέψου την ημέρα και την βδομάδα που έρχεται και κάνε διατροφικές επιλογές αναλόγως. Αν πρόκειται για μια δύσκολη μέρα, βάλε παραπάνω υδατάνθρακες ώστε να έχεις ενέργεια να βγάλεις εις πέρας την ημέρα. Αν έχεις μια πιο εύκολη μέρα, ανέβασε την πρόσληψη πρωτεΐνης και ρίξε αυτή των υδατανθράκων.

#4 Μείνε σταθερός στο πρόγραμμα

πρωινο

Μερικές φορές, η ζωή σε εμποδίζει. Ξεχνάς το μεσημεριανό γεύμα και υπάρχει μόνο πίτσα στην καντίνα. Ή τα γενέθλια ενός φίλου οδηγούν σε πολλές θερμίδες. Το κυριότερο είναι να μην χαλάσεις την πρόοδό σου. Η υγιεινή διατροφή πρέπει να είναι βιώσιμη, και αν ξεφύγεις από την πορεία, απλά γύρισε πίσω. Δεν υπάρχουν ενοχές, μόνο μυϊκα κέρδη!

#5 Μην νιώθεις ενοχές 

Έχει συμβεί σε όλους και σε όλες πολλές φορές! Ξέχασες το μεσημεριανό σου στο σπίτι και το μόνο που μπορείς να φας είναι ένα έτοιμο σάντουιτς ή το βράδυ θα βγεις με φίλους και θα πάτε για σουβλάκια. Μην νιώθεις ενοχές όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα συμβούν . Απόλαυσε τις μικρές στιγμές , κάνε ένα διάλειμμα στην διατροφή σου και συνέχισε από αύριο.

#6 Βάλε μπαχαρικά στη ζωή σου

Τα μπαχαρικά και τα βότανα μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στη διατροφή σας. Τα μπαχαρικά είναι γεμάτα με οφέλη για την υγεία και κάνουν το φαγητό σας εκπληκτικό. Πειραματιστείτε με γεύσεις και αισθανθείτε την υγεία σας να βελτιώνεται!

#7 Μακριά από τα ποτά με ζάχαρη

Εάν είστε οπαδός των ζαχαρούχων ποτών, προσθέτετε στο σώμα σας εκατοντάδες άχρηστες θερμίδες με κάθε γυάλινο ποτήρι. Ακόμα και οι χυμοί φρούτων μπορούν να συσκευάζονται με ζάχαρη, αν δεν ελέγξετε την ετικέτα.

οφέλη κουρκουμίνης

#8 Μην νιώθεις πεινασμένος

Είναι μια συνηθισμένη εσφαλμένη αντίληψη ότι αν νιώσετε πείνα τότε τρώτε σωστά/υγιεινά. Το σώμα σας χρειάζεται καύσιμα, οπότε κανένα πλάνο διατροφής δεν θα πρέπει να σας κάνει να πεινάτε. Θα πρέπει να τρώτε σωστά τρόφιμα που σας κρατούν γεμάτους, καθώς και υγιεινά σνακ!

10 Fitness Snack για όλα τα γούστα

#9 Ακούστε το ένστικτό σας

Εάν συχνά αισθάνεστε φούσκωμα από την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων, ίσως έχετε μια δυσανεξία σε αυτά. Οι συνήθεις δυσανεξίες περιλαμβάνουν τη δυσανεξία στη λακτόζη (γαλακτοκομικά) και τη γλουτένη (υδατάνθρακες όπως ζυμαρικά και ψωμί). Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε μια δυσανεξία, δοκιμάστε να κόψετε το τρόφιμο αυτό από τη διατροφή σας για μερικές εβδομάδες για να δείτε πώς αισθάνεστε. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα - και έτσι σας βοηθά να αυξήσετε το προπονητικό σας παιχνίδι!

protein shakes

#10 Κρατήστε ισορροπίες

Μια ισορροπημένη διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπος. Ενώ οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι δημοφιλείς αυτή τη στιγμή, δεν είναι ιδανικές για έναν ενεργό και υγιή τρόπο ζωής!

Υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λιπαρά. Μια έξυπνη επιστημονική προσέγγιση.

#11 Ενυδάτωση

kirk miller

Θα πρέπει να επιδιώξετε να πίνετε περίπου 2 λίτρα την ημέρα για να διατηρήσετε το σώμα σας σε καλή κατάσταση. Το νερό όχι μόνο κρατάει το δέρμα, τα όργανα και το αίμα σας υγιή, αλλά βοηθά επίσης στο να σας κρατήσει γεμάτους.

Σωστή ενυδάτωση : 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

#12 Κοιμηθείτε ποιοτικά

sleep

Ο καλός ύπνος μπορεί να μην φαίνεται να σχετίζεται με τη διατροφή, αλλά σχετίζεται υπερβολικά. Με 8 ώρες ποιοτικού ύπνου θα δείτε τεράστιες διαφορές στα ενεργειακά σας επίπεδα την επόμενη μέρα. Θα είστε πιο ενεργοί, δραστήριοι και σε θέση να λάβετε καλές αποφάσεις. Η αϋπνία φέρνει πείνα...

15 Συμβουλές για καλύτερο ύπνο

#13 Μην φοβάσαι τα κατεψυγμένα

Ενώ το φρέσκο φαγητό είναι βασιλιάς, το παγωμένο είναι στην επόμενη γραμμή του θρόνου. Το μαγείρεμα των τροφίμων μαζικά και στη συνέχεια η τοποθέτηση στην κατάψυξη σε μερίδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προετοιμάσετε τα γεύματά σας. Είναι σαν ένα έτοιμο γεύμα που σας περιμένει όταν το χρειάζεστε.

Τα κατεψυγμένα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φάτε σωστά...

#14 Απόλαυσέ το

Η καλή διατροφή αποτελεί μέρος ενός υγιούς, ευτυχισμένου τρόπου ζωής. Συνειδητοποιήστε τα οφέλη που αισθάνεστε από τις επιλογές που έχετε κάνει.

Δείτε εδώ προϊόντα που θα σας βοηθήσουν στην διατροφή σας 

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein