Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Αυτές οι γυναίκες PT θα σε εμπνεύσουν να κυνηγήσεις τους στόχους σου

Αυτές οι γυναίκες PT θα σε εμπνεύσουν να κυνηγήσεις τους στόχους σου
Myprotein
Writer and expert5 μήνες πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Το να γίνεις PT είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Χρειάζονται χρόνια σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας, θάρρους και να ξεπεράσεις μια ατελείωτη σειρά από εμπόδια - τόσο ψυχικά όσο και σωματικά.

Ωστόσο, στον κόσμο της γυμναστικής που εξακολουθεί να κυριαρχεί το ανδρικό φύλο, το να γίνεις PT ως γυναίκα μπορεί να εντείνει αυτές τις δοκιμασίες - είτε πρόκειται στο ότι θα αντιμετωπίσεις σκληρότερη κριτική, είτε στο ότι πρέπει να δουλέψεις διπλά για να αποδείξεις την ικανότητά σου.

Μιλήσαμε με πέντε από τις γυναίκες επαγγελματίες γυμνάστριές μας για να μάθουμε περισσότερα για την πορεία τους, τις προκλήσεις που ξεπέρασαν, τι θα έλεγαν σε όσους ξεκινούν και πώς είναι πραγματικά να εργάζεσαι στον κλάδο της γυμναστικής σήμερα.

Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε να γίνεις PT;

Emma Anderson (PT στο Λονδίνο για τρία χρόνια): "Βλέποντας πόσο λίγες γυναίκες PT υπήρχαν διαθέσιμες, χρησιμοποίησα και εγώ την προπόνηση για να αλλάξω τη ζωή μου, και ήθελα να βοηθήσω και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο".

Rosie Musk (PT στo York και το Leeds για δύο χρόνια): "Η οικογένειά μου ήταν πάντα πολύ δραστήρια και έχω συμμετάσχει σε πολλά αθλήματα από νεαρή ηλικία. Ανακάλυψα το γυμναστήριο όταν πήγαινα Γυμνάσιο, βρίσκοντας αμέσως ενδιαφέρον. Στη συνέχεια άρχισα να κάνω μαθήματα γυμναστικής και πιστοποιήθηκα ως προσωπική γυμναστής όταν έγινα 18".

Chloe Turpin (PT στο Leeds και online για ένα χρόνο): "Όταν έπαιζα netball, είχαμε κάθε εβδομάδα προπονήσεις ενδυνάμωσης, βελτίωσης φυσικής κατάστασης, λειτουργικής φυσικής κατάστασης και γυμναστηρίου. Δούλεψα με αρκετούς προπονητές και εκπαιδευτές που ήταν εξαιρετικά καλοί σε αυτό που έκαναν. Είδα τον τρόπο με τον οποίο βοηθούσαν πολλούς αθλητές να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο και από τότε ήθελα να ακολουθήσω τα βήματά τους, βοηθώντας τους ανθρώπους να προσαρμόσουν τη ζωή τους - είτε πρόκειται για απώλεια ή αύξηση βάρους, είτε για αύξηση δύναμης, είτε απλά για να παραμείνουν χαρούμενοι και υγιείς"

Ursula McQuoid (Portsmouth PT για επτά χρόνια): "Η ψυχική μου υγεία ήταν «στα τάρταρα». Πάντα υπέφερα από κατάθλιψη και πρόσφατα ανακάλυψα ότι έχω ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Δεν ήθελα να επιδεινωθεί περισσότερο η σωματική και ψυχική μου υγεία και έτσι αποφάσισα να αναλάβω δράση και να γραφτώ σε ένα γυμναστήριο, αφού πήρα μερικά κιλά. Η προπόνηση με βοήθησε σημαντικά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων"

Emily McGinley (UK PT για επτά χρόνια): "Μου άρεσε η προπόνηση με βάρη για μεγάλο χρονικό διάστημα και ακολουθούσα ανθρώπους με επιρροή, όπως η Alice Liveing και η TheFoodMedic, που με ενέπνευσαν ότι θα μπορούσα κι εγώ να ακολουθήσω πορεία ως PT. Αποφάσισα να το σπουδάσω παράλληλα με το πτυχίο μου ως διατροφολόγος, δουλεύοντας σε αυτό που αγαπούσα, και βοηθώντας τους ανθρώπους να ανακαλύψουν τα οφέλη της άσκησης και της προπόνησης με αντιστάσεις, παράλληλα με τη διατροφή, τα οποία πάνε χέρι-χέρι"

Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες προκλήσεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας;

Ursula: "Το ότι πίεσα τον εαυτό μου να ξεκινήσω επιτέλους την καριέρα μου ως personal trainer μετά την πανδημία. Έβαλα το τεράστιο νούμερο των 20 κιλών κατά τη διάρκεια των lockdowns. Παρόλο που είχα κάνει τη δική μου προσπάθεια να χάσω λίπος στο παρελθόν και συμμετείχα σε διαγωνισμό μπικίνι, ξαναπήρα όλο αυτό το βάρος και αυτό μου έριξε την αυτοπεποίθηση. Τα άλλαξα όλα ξανά, όμως, και η δουλειά πετάει - ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν εδώ που είμαι σήμερα! Η σκληρή δουλειά και η επιμονή πάντα αποδίδουν. Αυτό κατέληξε θετικά, καθώς έχω βρεθεί στην ίδια θέση με τους περισσότερους από τους πελάτες μου, οπότε μπορώ να τους καταλάβω"

Emily:"Η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα ήταν να πορευτώ την εποχή της πανδημίας. Έχοντας μια επιχείρηση PT, ούσα αυτοαπασχολούμενη, έχοντας επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Αυστραλία, όπου έπρεπε να πατήσω στα πόδια μου ξανά από το μηδέν, και με τα γυμναστήρια όλα κλειστά, όλα αυτά έκαναν τη κατάσταση πολύ πιο δύσκολη. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για μένα. Μέσα σε όλα αυτά, έπρεπε  να δουλέψω στη διαδικτυακή πλευρά της διδασκαλίας μου, ώστε  να μπορέσω να ανταπεξέλθω"

Chloe:"Η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου μέχρι σήμερα ήταν όταν ξεκίνησα στην αρχή ως νέα PT. Εργάζομαι σε ένα εμπορικό γυμναστήριο με πολλούς καταξιωμένους PTs, οπότε η δημιουργία μιας πελατειακής βάσης για εμένα από το μηδέν ήταν αρκετά αγχωτική, καθώς είχα να αντιμετωπίσω σοβαρό ανταγωνισμό. Η πτυχή του ότι αυτή είναι η επιχείρησή μου ήταν επίσης λίγο τρομακτική, σκεπτόμενη ότι αν δεν έχω πελάτες, δεν πρόκειται να πληρωθώ! Ωστόσο, όλοι οι PTs με τους οποίους συνεργάστηκα μου έδωσαν εξαιρετικές συμβουλές για το πώς να βρω πελάτες, και τι έχει δουλέψει για αυτούς. Καθιερώθηκα πολύ γρήγορα και αύξησα το πελατολόγιό μου"

Rosie:"Η αύξηση της πελατειακής βάσης ήταν πάντα η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα. Τώρα εργάζομαι κυρίως διαδικτυακά και είναι δύσκολο να διαφοροποιηθείς από έναν τόσο κορεσμένο χώρο"

Emma:"Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να χωρέσω τις προπονήσεις μου και να ξεκουραστώ, ενώ παράλληλα διευθύνω την επιχείρησή μου!"

Group of women training with resistance bands

Ποια είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον κλάδο σου αυτή τη στιγμή;

Chloe: "Νομίζω ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε αυτόν τον κλάδο είναι η αυτοπεποίθηση. Πολλοί από τους πελάτες μου είναι γυναίκες που αγωνίζονται με το να έχουν αυτοπεποίθηση στο γυμναστήριο, για διάφορους λόγους. Νομίζω ότι αν οι γυναίκες αισθάνονται έτσι, μόνο από την προπόνηση σε ένα γυμναστήριο, δεν είναι τόσο πιθανό να θέλουν να γίνουν γυναίκες PT"

Ursula: "Ως προσωπική προπονήτρια, αναμένεται να έχεις μια συγκεκριμένη εμφάνιση για να σε πάρουν στα σοβαρά. Αλλά ως γυναίκες, πρέπει φυσικά να κάνουμε πολύ περισσότερα για να διατηρήσουμε μια "άπαχη" σωματική διάπλαση - για να μην αναφέρω ότι δεν είναι υγιές για εμάς να παραμένουμε σε τόσο χαμηλά επίπεδα σωματικού λίπους, τα οποία οι άνδρες διατηρούν ευκολότερα. Νομίζω ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην υγεία των γυναικών στον χώρο, εξίσου με την έμφαση που  δίνεται  στο "να φαίνεσαι, απλώς, καλύτερα". Θα ήθελα πολύ να δω να καλύπτονται περισσότερο τα θέματα υγείας των γυναικών, ειδικά στα μαθήματα κατάρτισης ως PT ως κάτι το συνηθισμένο"

Emma: "Οι χειρουργικές επιλογές "γρήγορων αποτελεσμάτων" που οι γυναίκες πιστεύουν ότι μπορούν να παρακάμψουν τη γυμναστική. Επίσης, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα οποία  διαδίδουν πολλές λανθασμένες πληροφορίες και μπορούν να αποτελέσουν πλατφόρμα για μη εξειδικευμένους εκπαιδευτές"

Rosie: "Στερεότυπα και έλλειψη σεβασμού, κυρίως από τους άντρες που πηγαίνουν στο γυμναστήριο, και οι οποίοι μερικές φορές νομίζουν ότι ξέρουν περισσότερα για τη γυμναστική από εσένα, μόνο και μόνο λόγω του φύλου τους. Νομίζω ότι περισσότερες γυναίκες PT, θα πρέπει να διεισδύσουν στον χώρο των PT, για να τους αποδείξουν ότι κάνουν λάθος"

Emily: "Είναι σίγουρα ένας ανδροκρατούμενος χώρος, και παρόλο που βλέπω όλο και περισσότερες γυναίκες να μπαίνουν σε αυτόν τελευταία, ακόμα δεν είναι αρκετές. Αν υπήρχαν περισσότερες γυναίκες σε αυτόν τον χώρο, ώστε να βοηθήσουμε τις γυναίκες να πετύχουν τους στόχους τους, αυτό θα ήταν εκπληκτικό"

Ποιος σε ενέπνευσε περισσότερο κατά τη διάρκεια της καριέρας σου και γιατί;

Rosie: "KKFIT twins στο Instagram. Ήταν influencers για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα μιλάνε περισσότερο για την ψυχική υγεία και τη διαδρομή που έχουν διανύσει όλα αυτά τα χρόνια"

Emma: "Μερικές από τις πραγματικές γυναίκες PTs και αθλήτριες που υπάρχουν στο χώρο, όπως η Serena Williams"

Emily:" Το The Food Medic και η Alice Liveing. Λατρεύω τις ενημερωτικές αναρτήσεις που δημοσιεύουν και τη συνεχή προσήλωσή τους στη βελτίωση της συνολικής σου υγείας και ευεξίας - όχι μόνο της σωματικής σου διάπλασης. Και καταστούν τις πληροφορίες για την υγεία εύκολα σαφείς σε πολλούς, ώστε όλοι να έχουν λίγη περισσότερη εκπαίδευση σε θέματα γυμναστικής και διατροφής"

Chloe: "Υπάρχουν πολλές γυναίκες στον χώρο της γυμναστικής που με έχουν εμπνεύσει και θα συνεχίσουν να με εμπνέουν. Το να βλέπω γυναίκες να διαπρέπουν σε αυτόν τον κλάδο γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο και ελπίζω να συνεχιστεί!"

Ursula:" Για μένα, είναι οι αρχάριοι - οποιοσδήποτε που είναι «έξω από τα νερά του», τους οποίους  βλέπω στο γυμναστήριό μου να εμφανίζονται και τα καταφέρνουν, παρόλο που έχουν άγχος ή δεν ξέρουν τι κάνουν. Είναι η μεγαλύτερη έμπνευσή μου, κάθε μέρα. Επειδή το να εμφανιστείς σε κάτι όταν δεν έχεις ιδέα τι κάνεις - αυτό είναι τρομακτικό. Και το σέβομαι"

Woman PT correcting alignment of client

Τι θα έλεγες σε κάποιον που μόλις ξεκινάει την καριέρα του στο χώρο της γυμναστικής/του αθλητισμού;

Chloe: "Δώσε το 100% σε ό,τι κάνεις, είτε πρόκειται για ομαδικά αθλήματα, είτε για ατομική άθληση, είτε για προπόνηση στο γυμναστήριο. Αν έχεις άγχος να πας στο γυμναστήριο επειδή νομίζεις ότι οι άνθρωποι θα σε κρίνουν, ή ότι κάνεις μια άσκηση με μη σωστή φόρμα, μην είσαι. Όλοι οι άλλοι θα είναι υπερβολικά συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν για να ασχοληθούν με το ότι είσαι εκεί!"

Emily: "Μάθε όσα περισσότερα μπορείς από τους άλλους γύρω σου και βρες κάποιον να σε καθοδηγήσει από νωρίς. Εγώ γενικά δεν το έκανα, αλλά μία φορά που το δοκίμασα, έμαθα πολλά. Επίσης, κάνε ερωτήσεις! Ποτέ δεν θα έχεις αρκετές γνώσεις"

Ursula: "Οι κοιλιακοί δεν είναι η απάντηση στα προβλήματα αυτοεκτίμησής σου. Αν δεν εκπαιδεύσεις και τον εγκέφαλό σου - δούλεψε την ψυχική σου υγεία και ότι άλλο - θα εξακολουθείς να είσαι δυστυχισμένος. Είναι κλισέ, αλλά η ευτυχία έρχεται από μέσα μας"

Rosie: "Να είσαι ανοιχτός στην αλλαγή, να νοιάζεσαι για τους πελάτες σου και να καταβάλλεις πραγματική προσπάθεια για να αλλάξεις τις ζωές των ανθρώπων. Φρόντισε τον εαυτό σου στην πορεία και μην τον εξαντλείς"

Emma: "Είσαι πιο δυνατός απ'ότι νομίζεις. Η συνέπεια είναι το κλειδί - απλά συνέχισε να προοδεύεις και να δοκιμάζεις τον εαυτό σου με νέα PBs"

Με λίγα λόγια

Αν και ο δρόμος για να γίνεις PT έχει αναπόφευκτα τις προκλήσεις του, η υπέρβασή τους μπορεί να είναι ακόμη πιο ικανοποιητική - είτε βοηθάει στο να αλλάξει το πρόσωπο μιας βιομηχανίας είτε πρόκειται για τη μεταμόρφωση της ζωής κάποιου.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein