Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

8 τρόποι για να αποφύγεις το άγχος

8 τρόποι για να αποφύγεις το άγχος
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί από εμάς νιώσαμε περισσότερο άγχος από το συνηθισμένο. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη που διεξήχθη από το Stress Management Society, η οποία ερεύνησε 2000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπίστωσε ότι το 65% αισθάνθηκε περισσότερο άγχος από το συνηθισμένο και το 53% αισθάνθηκε πιο ανήσυχο από την έναρξη της πανδημίας 1. Έτσι, είναι σαφές ότι τα συναισθήματα του στρες και του άγχους δεν είναι ασυνήθιστα, ειδικά αυτή την περίοδο.

Σου προτείνουμε 8 μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας σου για να σε βοηθήσουμε να απαλλαγείς από το στρες.

1. Γιόγκα

Σε όλους μας αρέσει να μπαίνουμε λίγο σε κατάσταση Zen όταν μπορούμε με μια συνεδρία γιόγκα.

Από μόλις δέκα λεπτά, έως και μία ώρα, η γιόγκα μπορεί να χωρέσει μέσα στην ημέρα σου, ανεξάρτητα από το πόσο αγχώδης είναι η μέρα σου. Μια σύντομη συνεδρία μπορεί να σε αφήσει με καθαρότερο μυαλό, διαλύοντας ό,τι άγχος έχεις εκείνη την ημέρα.

Η ενσωμάτωση της γιόγκα στην καθημερινή σου ζωή μπορεί να είναι μια λαμπρή συνήθεια που αξίζει να την διαμορφώσεις για να μειώσεις το άγχος. Ξεκίνα με τον οδηγό για αρχάριους για τη γιόγκα.

Προπόνηση

Γιόγκα για ανακούφιση από το άγχος: Τεχνικές χαλάρωσης

Δες τι οφέλη έχει η γιόγκα στο άγχος! Οι λάτρεις της γιόγκα ήδη εκτιμούν τις ηρεμιστικές αρετές της τέχνης της γιόγκα. Εσύ;

1 έτος πρινΚατά Myprotein

2. Κάνε μια βόλτα χωρίς τεχνολογία

Όσο υπέροχο συναίσθημα κι εάν είναι να ακούς την αγαπημένη σου μουσική ή το podcast σε μια μεγάλη βόλτα μετά από μια αγχωτική μέρα, μερικές φορές το να αποσυνδέεσαι τελείως και να ακούς τα πάντα γύρω σου μπορεί να καθαρίσει το κεφάλι σου τελείως από το άγχος.

Πρόσεξε τους ήχους γύρω σου και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να οργανώσεις τις σκέψεις σου, χωρίς περισπασμούς. Γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι δύσκολο αλλά αν αφήσεις το κινητό σου στο σπίτι μπορεί να νιώσεις σαν να ξεφορτώνεσαι ένα βάρος. Απαλλάξου από το άγχος της σύγχρονης ζωής, ακόμη και για μισή ώρα.

3. Απενεργοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Αν σου άρεσε η ιδέα του να κάνεις έναν περίπατο χωρίς τηλέφωνο, κάνε ένα έξτρα βήμα και απενεργοποίησε τα μέσα κοινωνικής σου δικτύωσης για μια ώρα περίπου κάθε μέρα. Αυτό θα μπορούσε να σε απαλλάξει από επιπλέον άγχος που δεν χρειάζεσαι.

Μια καλή συμβουλή για αυτό είναι να ξεκινήσεις απλώς απενεργοποιώντας τα για λίγο το πρωί κάθε εβδομάδα. Στη συνέχεια, δοκίμασε κάθε Δευτέρα για κάθε εβδομάδα ή κάθε Παρασκευή. Ό,τι δουλεύει για σένα καλύτερα, δοκίμασε το. Θα νιώσεις σαν μια ανάσα καθαρού αέρα.

4. Διάβασε

Σε κάνει να αναρωτιέσαι όταν βλέπεις την ειδοποίηση για τον χρόνο επί της οθόνης να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα για να σε ενημερώσει ότι αυξήθηκε κατά 115%; Ναι ... το καταλαβαίνουμε.

Κάνε ένα βήμα μακριά από τις οθόνες που προκαλούν την εγρήγορση του εγκεφάλου μας και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να διαβάσεις.

Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα νέο βιβλίο ή ένα παλιό αγαπημένο, ή απλώς ένα περιοδικό που σε κάνει ευτυχισμένο. Η ανάγνωση χαλαρώνει το μυαλό σου αντί να το ξυπνήσει, οπότε αυτή η μέθοδος μείωσης του στρες λειτουργεί φανταστικά πριν πέσεις για ύπνο.

5. Διατάσεις

Μερικές φορές πρέπει απλώς να το τεντωθείς για να απελευθερώσεις όλη αυτή την ένταση.

Υπάρχουν τόσες πολλές ρουτίνες για διατάσεις εκεί έξω για να δοκιμάσεις και το να ξεκινάς ή να τελειώνεις τη μέρα σου με ένα καλό τέντωμα είναι ένας λαμπρός τρόπος για να ανακουφιστείς από το άγχος.

Είναι χρόνος του προορίζεται μόνο για σένα, χωρίς περισπασμούς. Ο τέλειος τρόπος για να καθαρίσεις ένα απασχολημένο μυαλό.

6. Άναψε μερικά κεριά

Κάθε λάτρης των κεριών ξέρει πώς η διάθεση βελτιώνεται μόλις ανάψεις ένα κερί. Γέμισε το δωμάτιο με χαλαρωτικές μυρωδιές και χαλαρωτικό φωτισμό. Πάρε ένα φλιτζάνι τσάι, και ίσως ένα βιβλίο και χαλάρωσε. Συνιστάται επίσης να συνοδεύεται με ένα ζεστό μπάνιο για την απόλυτη ανακούφιση από το άγχος.

7. Μαγείρεψε

Ξεκίνα με την συμβουλή 6 και άναψε ένα κερί, βάλε ένα ποτήρι κρασί, βάλε λίγη μουσική και ξεκίνα το μαγείρεμα. Αυτό μπορεί να είναι μια κορυφαία στρατηγική για την αποτροπή του άγχους για πολλούς ανθρώπους και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα σπιτικό γεύμα για να ξεπεράσεις μια αγχωτική μέρα. Και το μαγείρεμα μπορεί να είναι εξίσου ευχάριστο με το φαγητό.

8. Γράψε το

Ένα πρόβλημα που το μοιράζεσαι είναι ένα μισό πρόβλημα. Ακόμα κι αν είναι απλώς γραμμένο για να το διαβάσει κάποιος άλλος.

Την επόμενη φορά που θα έχεις μια αγχωτική μέρα και δεν θέλεις πραγματικά να μιλήσεις γι' αυτήν, προσπάθησε να την γράψεις και να βγάλεις όλα τα συναισθήματά σου. Δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι, οπότε δεν χρειάζεται να το συγκρατήσεις. Θα δεις ότι θα αισθάνεσαι καλύτερα μετά.

Με λίγα λόγια

Διάλεξε μερικές από αυτές τις συμβουλές την επόμενη φορά που θα έχεις μια αγχωτική ημέρα (ή εβδομάδα ή μήνα!) και σου υποσχόμαστε ότι θα αισθανθείς καλύτερα. Είτε σου αρέσει να μαγειρεύεις για να απαλλαγείς από το άγχος, είτε χρειάζεσαι μόνο ένα ζεστό μπάνιο, είναι σημαντικό να βρεις την τέλεια στρατηγική σου για να χαλαρώσεις.

Και μην ξεχάσεις να αναζητάς πάντα επαγγελματική βοήθεια όταν αντιμετωπίζεις άγχος!

Θέλεις να συμμετάσχεις μαζί μας στην υποστήριξη της Mental Health UK; Αγόρασε ένα από τα Stronger Together Shakers.

  1. “A Study on the Impact of Stress and Mental Health as a Result of the Pandemic”, Stress Management Society, International Wellbeing Insights, found at: https://www.stress.org.uk/wp-content/uploads/2021/03/Infographic-on-2021-Study.pdf
Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein