Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Influencer επιδεικνύει τη μη βιώσιμη προετοιμασία που “χρειάζεται” για φωτογραφήσεις

Influencer επιδεικνύει τη μη βιώσιμη προετοιμασία που “χρειάζεται” για φωτογραφήσεις
Myprotein
Writer and expert1 έτος πριν
Προβολή του προφίλ του Myprotein

Ο Stan Browney, πιστός στο τυπικό ημερολόγιο fitness, πέρασε τους χειμερινούς μήνες κάνοντας bulking, αυξάνοντας τις θερμίδες και τις πρωτεΐνες του για να αποκτήσει μυϊκή μάζα. Και η δουλειά του απέδωσε καρπούς. Σε τέσσερις μήνες σκληρής δουλειάς αύξησε το βάρος του κατά επτά κιλά.

Αισθανόταν ικανοποιημένος με την αύξηση του βάρους του, μέχρι που έλαβε ένα email που τον προσκαλούσε σε μια φωτογράφιση σε ένα περιοδικό σε 30 ημέρες. Ήταν μια ευκαιρία που δεν μπορούσε να απορρίψει, αλλά για να είναι έτοιμος εγκαίρως θα έπρεπε να μειώσει το σωματικό του λίπος πολύ νωρίτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιάσει.

https://youtu.be/n2KRm3xZh5M

Δεν θα συνιστούσαμε ποτέ "γρήγορες λύσεις" όταν πρόκειται για απώλεια λίπους. Μια γράμμωση 30 ημερών όπως αυτή δεν είναι ένας βιώσιμος τρόπος για να είσαι ευτυχισμένος και υγιής μακροπρόθεσμα. Αλλά ο Stan είχε μια προθεσμία.

Θα ήταν δύσκολο, αλλά ο Stan είναι πάντα έτοιμος για μια πρόκληση. Και ο φίλος του ο Arjen θα τον ακολουθούσε στο ταξίδι του. Αν και ο Arjen είχε αντίθετο στόχο - ήθελε να βάλει μάζα - θα έπρεπε και οι δύο να περάσουν το μήνα δουλεύοντας εξαιρετικά σκληρά.

Ο Stan έβαλε τον εαυτό του σε μια αυστηρή ρουτίνα για 30 ημέρες που περιελάμβανε:
  • Πολύ κρύα ντους
  • Παρακολούθηση των θερμίδων πολύ προσεκτικά - τρώγοντας λιγότερες θερμίδες και εστιάζοντας σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες
  • Πολλές προπονήσεις - πρόκληση για τον Stan παρά την απώλεια ενέργειας από το έλλειμμα θερμίδων του
  • Περπάτημα ή τρέξιμο όπου ήταν δυνατόν αντί για οδήγηση
  • Αερόβια άσκηση και μάλιστα αρκετή!
Η ρουτίνα του Arjen

Ο Arjen δεν είχε τόσο αυστηρή ρουτίνα. Η δική του περιλάμβανε το φαγητό. Πολύ. Η δίαιτά του απαιτούσε να τρώει τρία γεύματα κάθε μέρα. Αλλά αυτό είναι το δικό του είδος σκληρής δουλειάς, έτσι δεν είναι;

Η πρόκληση

Ο Browney ξεκίνησε την αρχή της πρόκλησης πολύ δυναμικά. Τηρώντας πιστά τους αυστηρούς κανόνες που είχε θέσει για τον εαυτό του, μέχρι την έκτη ημέρα είχε χάσει 1,7 κιλά, μειώνοντας το σωματικό του βάρος στα 83,9 κιλά.

Αλλά μετά από αυτό το σημείο οι προπονήσεις έγιναν πιο δύσκολες.

Οι θερμίδες είναι ενέργεια και αν βρίσκεσαι σε έλλειμμα θερμίδων καταναλώνεις λιγότερη ενέργεια από αυτή που δαπανάς. Αυτό κάνει τη γυμναστική πολύ δύσκολη.

Ο Stan βασιζόταν στα Impact Protein Shakes για να τον βοηθήσουν να μην αισθάνεται συνέχεια εξαντλημένος και πεινασμένος. Τα 25 γραμμάρια πρωτεΐνης σε ένα μπουκάλι ήταν μεγάλη βοήθεια. Αισθανόταν επίσης πιο δυνατός από ότι πριν, επειδή γινόταν πιο ελαφρύς.

Και δεν ήταν ο μόνος που σημείωνε πρόοδο. Οι μύες του Arjen φαίνονταν πιο γεμάτοι και είχε καταφέρει να πάρει 0,9 κιλά.

Μέχρι τη 15η ημέρα, στο μέσο της διαδρομής, ο Stan είχε χάσει άλλα 1,3 κιλά, με αποτέλεσμα να φτάσει συνολικά τα 82,5 κιλά. Ήταν ευχαριστημένος με την πρόοδό του, αλλά υπήρχαν ακόμη πολλά που έπρεπε να γίνουν.

Αλλά τότε ήρθε η απογοήτευση: την 22η ημέρα, η φωτογράφηση ακυρώθηκε. Χωρίς μια τελική ημερομηνία για να δουλέψει, ο Stan και ο Arjen ήταν απελπισμένοι.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, με τη φωτογράφιση να μην έχει ακόμα επαναπρογραμματιστεί, ο Stan και ο Arjen πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Αποφάσισαν να ξαναρχίσουν το ταξίδι και έστειλαν email στους διοργανωτές της φωτογράφισης για να δουν αν μπορούσαν να βάλουν μια νέα ημερομηνία στο ημερολόγιο. Οι διοργανωτές συμφώνησαν και προγραμμάτισαν μια νέα φωτογράφιση. Ο Stan και ο Arjen είχαν 30 ημέρες για να ετοιμαστούν.

Δύο εβδομάδες μετά το νέο shred, ο Stan είχε πέσει στα 80,5 κιλά και οι κοιλιακοί του είχαν αρχίσει να φαίνονται. Αλλά και η παραγωγικότητά του είχε αρχίσει να πέφτει - πιθανότατα λόγω της χαμηλής πρόσληψης θερμίδων.

Ενώ βρισκόταν σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου του, είναι προφανές ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει αυτό για πολύ περισσότερο από τις 30 ημέρες. Είχε όμως πολλά συμπληρώματα Myprotein για να τον κρατήσουν σε εγρήγορση, δηλαδή μπισκότα πρωτεΐνης και pancakes πρωτεΐνης.

Ο Arjen από την άλλη πλευρά δεν έβγαινε ποτέ από την κουζίνα. Περνούσε όλο τον χρόνο του μαγειρεύοντας και τρώγοντας.

Τελική εβδομάδα

Με μόλις επτά ημέρες μέχρι τη φωτογράφιση, η προετοιμασία ανέβηκε ένα επίπεδο. Οι υδατάνθρακες έφυγαν από το παράθυρο και η εστίαση μετατοπίστηκε στις πρωτεΐνες, τα λιπαρά και το νερό.

Και με δύο ημέρες να απομένουν, τα πράγματα έφτασαν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Ο Stan και ο Arjen ήπιαν τις τελευταίες γουλιές νερού για 30 ώρες. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν το συνιστούμε, αλλά τους οδήγησε εκεί που ήθελαν να φτάσουν. Την 29η ημέρα, ο Stan έφτασε τα 80,1 κιλά. Και μετά έβαλαν πολλούς υδατάνθρακες. Παράδεισος.

Και αυτό ήταν. Το έλλειμμα θερμίδων σε συνδυασμό με τεχνικές προετοιμασίας για διαγωνισμούς bodybuilding, όπως η μείωση του βάρους του νερού και η φόρτωση υδατανθράκων, έφεραν τον Stan στο στόχο του. Αλλά δεν ήταν καθόλου εύκολο και καθόλου βιώσιμο. Ας δούμε αυτές τις φωτογραφίες από τη φωτογράφιση.

Arjen:

Με λίγα λόγια

Η φωτογράφιση πήγε όσο καλά θα μπορούσαν να ελπίζουν και πήραν μερικές "επικές" λήψεις. Τόσο ο Stan όσο και ο Arjen πέτυχαν μια φιλοδοξία ζωής να εμφανιστούν στο περιοδικό και το έκαναν μαζί. "Αυτό είναι κάτι σαν μια λίστα με τα πράγματα που είχαμε στη λίστα μας", δήλωσε ο Arjen.

Όπως έχουμε πει περισσότερες από μία φορές σε αυτό το κομμάτι - αυτός δεν είναι καθόλου καλός τρόπος για να χάσεις βάρος μακροπρόθεσμα. Για μακροχρόνια απώλεια βάρους, ο θείος Richie (ο μόνιμος διατροφολόγος μας, αν είσαι καινούργιος εδώ γύρω) προτείνει μεταξύ 100-200 θερμίδες λιγότερες από τις θερμίδες συντήρησης κάθε μέρα. Αυτή είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση που δεν θα σε αφήσει να πεινάσεις και να χάσεις γρήγορα το κίνητρο.

Myprotein
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Myprotein
myprotein