Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Διατροφή

Πάσχα : Πώς να προσέξεις την διατροφή σου;

Πάσχα : Πώς να προσέξεις την διατροφή σου;
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Πάσχα : Πώς να προσέξεις την διατροφή σου;

Το Πάσχα πλησιάζει. Κάποιοι από εσάς κάνετε νηστεία. Κάποιοι όχι. Δεν έχει σημασία, αφού οι περισσότεροι απο εμάς χαλάνε κατά πολύ την διατροφή τους το Πάσχα με αποτέλεσμα να παίρνουν περιττά κιλά. Κάτι το οποίο δεν είναι και ευχάριστο καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσω κάποιες γενικές συμβουλές ώστε να προσέξετε την διατροφή σας σε αυτό το Πασχαλινό τραπέζι.

Αρχικά, Πρόσεξε την υγεία σου.

omega 3 heart

Ειδικά αν νηστεύεις, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός στο Πασχαλινό Τραπέζι μιας και οι κίνδυνοι είναι αρκετοί αν φας απότομα ένα λιπαρό γεύμα σε μεγάλη ποσότητα. Πέρα από προβλήματα στην καρδιά, μπορείτε να προκαλέσετε σοβαρά προβλήματα στο στομάχι σας τα οποία θα σας χαλάσουν την ημέρα και ίσως και τις επόμενες.

Ξεκινήστε με σαλάτα

Η σαλατά σας προσφέρει φυτικές ίνες και είναι κατάλληλες ώστε γεμίσουν χώρο στο στομάχι σας και να μην το παρακάνετε στη συνέχεια.

Πρωτεϊνικό ψωμί

Φάτε πρωτεϊνικό ψωμί. Το Μίγμα Ψωμιού Flatbread Πρωτεΐνης παρέχει πάνω από 30g πρωτεΐνης ανά 100g η οποία θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και διατήρηση της άπαχης μάζας. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και ζάχαρη, καθιστώντας το ιδανικό για όποιον αναζητά ένα σνακ υψηλής πρωτεΐνης χωρίς την προσθήκη λιπαρών και ζάχαρης. Το Μίγμα Ψωμιού Flatbread Πρωτεΐνης δεν έχει επίσης καμία προσθήκη αλατιού.

Πιείτε αρκετό νερό

myprotein gallon

Η σημασία της ενυδάτωσης είναι αδιαμφισβήτητη.

Tip: πίες 2-3 ποτήρια νερό πριν το τραπέζι. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην φάτε παραπάνω από όσο πρέπει.

Μην το παρακάνετε με το αλκόολ.

Τα αλκοόλουχα ποτά είναι ίσως τα αγαπημένα μας στην Ελλάδα. Υπάρχει όμως ακόμα αρκετό debate για το αν η κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία ή αν η σποραδική κατανάλωση είναι αποδεκτή.

Καλό θα ήταν να ξέρουμε πως ένα ποτήρι μπύρας μπορεί να περιέχει μέχρι και 250Kcal, παρόμοια δηλαδή με ένα κομμάτι pizza. Από αυτό και μόνο, πιστεύω πως μπορείτε να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να ξεφύγουν οι θερμίδες στο Πασχαλινό τραπέζι.

Μια κανονική συσκευασία αλκοολούχου ποτόυ 330ml περιέχει παρόμοιες θερμίδες με 3 κομμάτακια κέικ, ενώ 1 ποτήρι κρασιού των 125ml εμπέριέχει 126Kcal.

Αλκοολούχα Ποτά Θερμίδες
Απλό Gin/Vodka και Tonic 126
1 ποτήρι άσπρου κρασιού 125
1 ποτήρι μπύρας 240-255
1 ποτήρι ούζο 150
1 ποτηράκι Brandy 110

Φάτε κάτι γλυκό. Αλλά υγιεινό.

Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές σνακ οι οποίες θα σας δώσουν γεύση χωρίς τύψεις και ενοχές.

Σοκολατένιο αυγό πρωτεϊνικό

Με 11g πρωτεΐνη ανά μερίδα και 61% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με παρόμοια προϊόντα, μπορείτε να απολαύσετε μια γλυκιά λιχουδιά χωρίς να νιώθετε τύψεις ή ενοχές ότι θα χαλάσετε τη διατροφή σας.

Σοκολάτα πρωτεΐνης

Με 19g πρωτεΐνης από Απομονωμένη Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος, η Σοκολάτα Υψηλής Πρωτεΐνης είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Η πρωτεΐνη αποτελεί αναπόσπαστο μακροθρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας η οποία είναι απαραίτητη για την απόδοση και την υγεία!

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein