Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Προπόνηση

Έχεις άγχος στο πανεπιστήμιο; Ξεπέρασε το.

Έχεις άγχος στο πανεπιστήμιο; Ξεπέρασε το.
Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness 6 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης

Το πανεπιστήμιο είναι μια μοναδική εμπειρία. Νέες ευκαιρίες, πολλές γνώσεις και αρκετή διασκέδαση. Όμως, το πανεπιστήμιο προκαλεί και αρκετό άγχος σε μερικούς. Ξεπέρασε το.

Έχεις άγχος στο πανεπιστήμιο; Ξεπέρασε το.

Παίρνεις μεγάλες αποφάσεις, περνάς απο εξετάσεις και βλέπεις το μέλλον σου πλέον με άλλο μάτι. Επομένως, πάρε το σοβαρά και ξεπέρασε το άγχος.

Άλλαξε τον τρόπο που βλέπεις το άγχος

Αγχώνεσαι για κάτι. Μετά αγχώνεσαι που αγχώνεσαι. Μια τρέλα! Η οποία σου προκαλεί μόνο κακό, μιας αποτελεί εμπόδιο. Οι χημικές διαδικασίες στο σώμα μας που προκαλούν το άγχος, συμβαίνουν για να το αντιμετωπίσουμε. Νιώθεις ένταση, συγκέντρωση και ενέργεια. Αυτό όμως όταν έχεις παραγώγικο άγχος. Όταν ξεπερνάς τα όρια... κινδυνεύεις!

Δώσε στον εαυτό σου λίγο ξεκούραση

Ισορρόπησε την ζωή σου και τις υποχρεώσεις σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος. Και το διάβασμα αποτελεί μιας μορφής "υποχρέωση", σαν την δουλειά σου. Οι έρευνες λένε ότι το πολύ διάβασμα δεν συνεπάγεται ότι είναι και αποδοτικό διάβασμα. Διάβασε έξυπνα και με πρόγραμμα. Π.χ. πες στον εαυτό σου θα διαβάζω ή θα ασχοληθώ με την σχολή μέχρι τις 16:00. Μετά ο χρόνος είναι δικός σου. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ.

Κάνε προπόνηση

Λένε ότι η γυμναστική είναι το καλύτερο χάπι για το άγχος. Παράγονται ενδορφίνες και έχεις καλή διάθεση και μειωμένο στρες. Αν ειδικά γυμνάζεσαι το πρωί, αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις ενέργεια και συγκέντρωση όλη την υπόλοιπη μέρα. Αν πραγματικά το θες, θα βρεις χρόνο! Πίστεψε με.

Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου

Ειδικά τώρα στην εποχή τον κοινωνικών δικτύων, πολλές φορές το να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι σε αγχώνει. Απλά συγκεντρώσου στο δικό σου πρόγραμμα και μην κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Αυτό θα σε αγχώσει. Και χωρίς λόγο.

Μίλα

Ζήτα βοήθεια. Είτε από κάποιον φίλο είτε από κάποιο συγγενή είτε από κάποιον ΕΙΔΙΚΟ. Δεν είναι ντροπή. Πολλές φορές η ψυχική μας υγεία είναι σημαντικότερη από την σωματική. Αν είχες κάτι δεν θα πήγαινες σε έναν γιατρό; Είναι το ίδιο πράγμα. Θα νιώσεις καλύτερα και θα ανακουφιστείς.

Μην κοιτάς το μετά. Κοίτα και ζήσε το τώρα.

Αν είσαι συνειδητοποιημένος σίγουρα θα σε αγχώνει το τι θα κάνεις μετά. Τι δουλειά λόγου χάρη. Δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις ένα πλάνο ζωής μόλις αποφοιτήσεις. Οι άνθρωποι αλλάζουν καθημερινά καριέρες. Θα κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί και σε γεμίζει. Προς το παρόν... ΧΑΛΑΡΩΣΕ.

Bασίλης Σκωλίκης
Ειδικός σε θέματα Fitness
Προβολή του προφίλ του Bασίλης Σκωλίκης
Είμαι ο Βασίλης Σκωλίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και λατρεύω το Fitness και τα συμπληρώματα διατροφής. Έχω MSc σε Marketing & Business Analytics από το University of Edinburgh Business School και έχω κάνει την έρευνα μου πάνω στο Μάρκετινγκ τωνΣυμπληρωμάτων Διατροφής με τίτλο “Health Consciousness and Perceived Risk as Moderators of Purchase Intention towards Dietary Supplements”. Δεν είμαι διατροφολόγος άλλα όλα τα άρθρα μου βασίζονται στην επιστημονική έρευνα και όλα έχουν παραπομπές και επιστημονική βιβλιογραφία από έγκυρα Journals. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση «Extraordinary claims require extraordinary evidence».
myprotein