Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Συμπληρώματα

Τι είναι το GABA ; Συσχέτιση με HGH.

Τι είναι το GABA ; Συσχέτιση με HGH.
Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας7 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος

To GABA είναι ένα αμινοξύ που αποτελεί τον κύριο ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο. Μάθε περισσότερα εδώ.

Τι είναι το GABA ; Συσχέτιση με HGH.

sleep

Το γάμα - αμινοβουτυρικό οξύ (GABA)  σε συνδυασμό με L-arginine, L-ornithine, L-lysine   (αναλογία 2/1/1) συμβάλλει στην έκκριση σωματοτροπίνης-αυξητικής ορμόνης (HGH) κατά το βραδινό ύπνο R.E.M,μονάχα (11μμ-8πμ). Η χρησιμοποίηση συμπληρωμάτων που προάγουν την φυσική έκκριση σωματοτροπίνης από την υπόφυση, αργινίνης-ορνιθίνης-λυσίνης, απαιτείται να γίνεται σε μεγάλες ποσότητες (μορφή σκόνης) με άδειο στομάχι και λίγο πριν το νυχτερινό ύπνο. Όμως αυτή η μέθοδος ουδεμία σχέση έχει με την εξωγενή χορήγηση αυξητικής ορμόνης και συνεπώς συμβάλλει μονάχα στην καλύτερη μυϊκή αποκατάσταση και ανάρρωση. Επομένως μην περιμένουμε ούτε αντιγηραντικά αποτελέσματα, ούτε αναβολισμό μυϊκής μάζας, ή καταβολισμό λιπώδους-υποδόριου ιστού. Αποτελεί αποκλειστικά μια φυσική μέθοδο διέγερσης, ανάλογη με τη χρήση tribulus πριν την προπόνηση, που θα βοηθήσει ουσιαστικά τη libido και όχι τον αναβολισμό.

Κάποια αντιοξειδωτικά όπως το λυκοπένιο-lycopene, saw palmeto, βοηθούν στην καλύτερη υγεία του προστάτη. Επίσης το βότανο LIV52, milk thisle-silimarin στην αποτοξίνωση του ήπατος, σε συνδυασμό με τις λιποτροπικές ουσίες χολίνη-ινοσιτόλη-λεκιθίνη, οι οποίες βοηθούν σε περίπτωση λιπώδους διήθησης του ήπατος. Το άλφα λιποικό οξύ (alpha lipoic acid), πέρα ότι είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό κατά των παραγόμενων ελεύθερων ριζών, συμβάλλει και στην παραγωγή ινσουλίνης, σε συνδυασμό με το μέταλλο βανάδιο (vanadyl sulphate), κάτι εξαιρετικά σημαντικό στην περίοδο της υδατανθράκωσης-κοινώς φόρτωμα.

Τα άρθρα μας προορίζονται για εκπαιδευτικούς και πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.

Βιβλιογραφία

Τουλιάτος, Γ. (2015) «Επιστημονική Προσέγγιση και Ιατρική Πρόληψη στη μυϊκή ανάπτυξη». Αθήνα. Εκδόσεις Αστάρτη.

Τουλιάτος Γιώργος
Ιατρός Βιοπαθολόγος και Συγγραφέας
Προβολή του προφίλ του Τουλιάτος Γιώργος
Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι ιατρός με ειδίκευση στην Βιοπαθολογία. Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την διατροφή, την άσκηση και τα συμπληρώματα στο άθλημα του Bodybuilding. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του συγγράμματος Anabolics, των ελληνικών εκδόσεων Muscle Mag και Muscular Development, της Ορθοβιοτικής καθώς και της Alsacademy στην Κύπρο. Τα άρθρα του και οι συνεντεύξεις του έχουν φιλοξενηθεί από τα τοπικά μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) αλλά και από τον Αμερικάνικο Σταθμό Super Human Radio και το trtrevolution. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει πολλά σεμινάρια σε Ελλάδα & Κύπρο σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, την διατροφή, την εργοφυσιολογία και την αντιγήρανση. Ο Γιώργος Τουλιάτος είναι πρώην πρωταθλητής Bodybuilding και πρόσφατα είχε την τιμή να είναι κριτής στις οργανώσεις της Nac και την World Wabba Hellas.
myprotein