Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Ο Eddie Hall μαθαίνει την τακτική ελέγχου του μυαλού από τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ

Ο Eddie Hall μαθαίνει την τακτική ελέγχου του μυαλού από τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ
Monica Green
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Monica Green

Ο Eddie Hall έχει σπάσει μερικά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ 500 κιλών στα deadlifts το 2016, αλλά κάποιος που κερδίζει τον The Beast όσον αφορά στα ρεκόρ, είναι ο Wim Hof, γνωστός και ως The Iceman.

Ο Wim έχει κατακτήσει 26 παγκόσμια ρεκόρ στο όνομά του, με μια από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές του να είναι όταν έκανε το μεγαλύτερο παγωμένο μπάνιο στον κόσμο, με διάρκεια 1 ώρα, 52 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Αν αυτό δεν σε εντυπωσιάζει (ή δεν σε κάνει να κρυώνεις) αρκετά, το 2007 ο Wim έτρεξε τον ταχύτερο ξυπόλητο ημιμαραθώνιο στον κόσμο, τρέχοντας σε πάγο και χιόνι.

Με έναν τέτοιο ρεκορ, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Eddie ήθελε να συνομιλήσει με τον Wim, τόσο πολύ που κάλεσε τον Ολλανδό για ένα φλιτζάνι καφέ, καθώς και μια ξενάγηση στο απίστευτο γυμναστήριο, το σπα και την αίθουσα αποκατάστασης του Eddie. Και ο Wim ήταν έτοιμος να δώσει τα πάντα.

Να τι συνέβη όταν ο Eddie συνάντησε τον Wim.

https://youtu.be/mFhf81I-NZw

"Θα θεραπεύσω τον εαυτό μου"

Ο Eddie άκουσε επίσης από πρώτο χέρι μερικές από τις απίστευτες ιστορίες του Wim. Όπως την εποχή που ο Wim κατάφερε να αποφύγει τον ακρωτηριασμό παρά τη διάγνωση ενός γιατρού.

«Έκανα επίσης έναν ημιμαραθώνιο ξυπόλητος στα μέσα του χειμώνα και μετά από 18 χιλιόμετρα έπαθα κρυοπαγήματα στο αριστερό μου πόδι και ο γιατρός είπε ότι πρόκειται για ανεπανόρθωτη ζημιά και ότι θα χρειαστεί να κόψουμε αυτόν τον ιστό σε τέσσερις μήνες. Αυτό ήταν τρεις μήνες πριν πάω στο Έβερεστ. Είπα «σε καμία περίπτωση, θα θεραπεύσω τον εαυτό μου, και το έκανα».

Όπως οι περισσότεροι από εμάς, ο Eddie ήταν δύσπιστος…

«Όταν ένας γιατρός είπε κυριολεκτικά «πρέπει να σε ακρωτηριάσουμε», είπες «αποκλείεται, κρατάω τα δάχτυλα των ποδιών μου». Αυτό είναι απίστευτο."

“Ωραίο και κρύο”

Όταν ο Wim δοκίμασε το μηχάνημα κρυοθεραπείας του Eddie, το οποίο ο Eddie το έβαλε στους -140 βαθμούς Κελσίου, δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος.

Μόλις μπήκε ο Wim είπε πως το μηχάνημα ήταν «ωραίο και κρύο» και «αισθανόταν καλά» προτού ξεκινήσει την χαρακτηριστική του ρουτίνα αναπνοής για να περάσει τρία λεπτά ακραίου κρύου.

Όταν ο Eddie ρώτησε αν ο Wim λάτρευε ένα δικό του μηχάνημα κρυοθεραπείας, είπε ότι απλά δεν χρειαζόταν χάρη στον προσωπικό του τεράστιο καταψύκτη, ο οποίος κάνει ουσιαστικά το ίδιο πράγμα…

«Δεν το χρειάζομαι τώρα. Έχω τον καταψύκτη μου και μπαίνω και περνάω υπέροχα».

Με λίγα λόγια

Ο Eddie Hall έχει κάποιο σοβαρό εξοπλισμό στο σπίτι του και ο Wim ήταν σαν παιδί σε ζαχαροπλαστείο που κοιτούσε γύρω του (αν και δεν τον κατηγορούμε). Και οι δύο αυτοί τύποι έχουν αξιοθαύμαστη αφοσίωση, και παρόλο που το σεβόμαστε, αμφιβάλλουμε ότι θα δοκιμάσουμε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν σύντομα.

Monica Green
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Monica Green
myprotein