Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Fitness μετά τη γέννα — Η ιστορία της Naomi

Fitness μετά τη γέννα — Η ιστορία της Naomi
Evangeline Howarth
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Γιορτάζουμε εσένα. 8 εκατομμύρια στόχοι.

Η Naomi Houldsworth-Gregson, μητέρα δύο παιδιών, ποτέ δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα να μείνει σε φόρμα πριν γεννήσει. Μετά την γέννα, ωστόσο, δεν αναγνώριζε τον εαυτό της. Επομένως,  αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος ήταν μια επικίνδυνα χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα. Ήταν μόνη, εξαντλημένη και καθόλου χαρούμενη με την εμφάνισή της, επομένως αποφάσισε ότι πρέπει να ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση. Αυτή είναι η ιστορία της.

Naomi

«Ήμουν πολύ τυχερή με την έννοια ότι πάντα ήμουν αδύνατη και δεν έπρεπε να σκεφτώ τι και πως τρώω. Μετά τα παιδιά, όλοι νόμιζα ότι θα βγω από το νοσοκομείο με το παντελόνι που φορούσα και πριν, αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Αντιθέτως, ήμουν πιο φουσκωμένη από ποτέ. Όλοι έλεγαν ότι θα ξεφουσκώσω, αλλά αυτό δεν έγινε.

Έφτασα σε ένα σημείο που δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου πλέον. Ήταν αρκετά δύσκολο, δεν ήξερα ποια ήμουν και έτσι συνειδητοποίησα ότι πρέπει να κάνω κάτι. Όχι μόνο για το σώμα μου, αλλά και για την ευεξία μου.

Εκείνη την περίοδο δεν ήξερα ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσω τα πράγματα, και έτσι κατέληξα στη γρήγορη λύση της μείωσης των θερμίδων αρκετά χαμηλά – έτρωγα 500 θερμίδες την ημέρα. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνω αρκετά αδύνατη και η κοιλιά μου να μείνει όπως ήταν. Και το χειρότερο; Φαινόταν χειρότερα τώρα που ήμουν πιο αδύνατη στο σύνολο.

Ήταν μια πολύ κακή περίοδος για μένα και πολύ μοναχική. Δεν είχα ενέργεια να γυμναστώ, να κοινωνικοποιηθώ. Δεν είχα ενέργεια να κάνω τίποτα με τόσες λίγες θερμίδες.

Είχα πέσει πολύ ψυχολογικά και έτσι αποφάσισα να το ψάξω περισσότερο και ανακάλυψα ότι πρέπει να αυξήσω τις θερμίδες μου και να αυξήσω την πρόσληψη πρωτεΐνης. Αυτό ήταν το κλειδί για μένα. Μετά είχα τρομερή ενέργεια και ήμουν ενεργή και υγιής. Επανήλθα στον εαυτό μου.

Βρήκα το netball το οποίο έδωσε νόημα στη ζωή μου. Είδα μια διαφήμιση που καλωσόριζε άτομα κάθε ηλικίας και ικανότητας και έτσι αποφάσισα μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια να γνωρίσω νέο κόσμο, να κάνω νέους φίλους και να είμαι ενεργή ξανά.

Το συνιστώ σε όλες τις μαμάδες – πιστεύω θα το αγαπήσουν. Σε αρκετά άτομα δεν αρέσει το γυμναστήριο, ειδικά αν δεν νιώθουν καλά με το σώμα τους ή δεν έχουν χρόνο. Επομένως, υπάρχουν και άλλες λύσεις.

Το netball ή και άλλα αθλήματα θα σου δώσουν την ευκαιρία να είσαι ενεργή και να γνωρίσεις και άλλο κόσμο.

Προσωπικά, κάνω και τις προσωπικές μου προπονήσεις στο σπίτι όταν βρίσκω 20-30 λεπτάκια διαθέσιμα! Συνήθως το πρωί ή το βράδυ που τα παιδιά είναι στο κρεβάτι. Μπορεί να το κάνω με τις Tinkerbell πυτζάμες μου… αλλά έχει την πλάκα του.

Έμαθα να μην στεναχωριέμαι για το σώμα μου ή για το τι σκέφτονται οι άλλοι. Και φυσικά ότι έπρεπε να κάνω σωστή έρευνα πριν κάνω αυτή τη λανθασμένη διατροφή. Η γνώση είναι δύναμη...

 

 

 

 

 

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein