Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Κλειδωμένοι στο γυμναστήριο για 24 ώρες με τον Matt Morsia

Κλειδωμένοι στο γυμναστήριο για 24 ώρες με τον Matt Morsia
Emily Wilcock
Writer and expert2 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock

Ο Matt Morsia δεν λέει ποτέ όχι σε μια πρόκληση. Είτε κάνει έντονες προπονήσεις, είτε τρώει ένα τρελό αριθμό θερμίδων είτε στέκεται στον πιο κρύο θάλαμο κρυοθεραπείας στον κόσμο, οι 2,1 εκατομμύρια ακόλουθοί του στο YouTube έχουν συνηθίσει να τον βλέπουν να δοκιμάζει τον εαυτό του σε κάθε είδους καταστάσεις. Σε μια από τις πιο πρόσφατες προκλήσεις του, πέρασε 24 ώρες κλεισμένος μέσα στο γυμναστήριο του σπιτιού του.

Αν φαντάζεσαι ένα υπέροχο γυμναστήριο, κάνεις λάθος. Ο Matt έχτισε το γυμναστήριο στον κήπο του κατά την διάρκεια του lockdown και είναι πολύ εντυπωσιακό. Ας είμαστε ειλικρινείς, αυτή η «πρόκληση» μοιάζει περισσότερο με μια χαλαρωτική ολοήμερη απόδραση. Το μόνο πράγμα που λείπει από το κατά τα άλλα τέλειο γυμναστήριο του Matt; Υδραυλικά. Τα πράγMattα θα μπορούσαν να γίνουν ενδιαφέροντα.

https://youtu.be/8CPixNH4oQQ

Σχεδιάζοντας πάντα εκ των προτέρων, ο Matt φρόντισε να ετοιμάσει τα πράγMattά του εγκαίρως… έτσι περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν επρόκειτο να φύγει. Άρπαξε τα απαραίτητα:

  • Κουβέρτα
  • Μαξιλάρι
  • Χαρτί υγείας
  • Οδοντόβουρτσα
  • Αποσμητικό
  • Σνακ
  • Μπέικον
  • Αυγά
  • Σόμπα κάμπινγκ
  • Laptop
  • Μεγάλο και μικρό πιάτο
  • Μαχαιρικά είδη

Θυμόταν τους τρόπους του, κάνοντας στους θεατές μια ξενάγηση στο γυμναστήριο. Είναι ένας εντυπωσιακός χώρος. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με το λογότυπο Morsia και είναι βαμμένο από την οροφή μέχρι το πάτωμα με μαύρη μπογιά. Είναι ένα κομψό περιβάλλον για γυμναστική.

Σίγουρα δεν είναι το στυλ πάνω από τη λειτουργικότητα, ωστόσο - έχει όλα όσα χρειάζεται, όπως ένα squat rack με 400 κιλά σε plates, αλτήρες από 10 κιλά έως 50 κιλά, ένα leg press, έναν κυρτό διάδρομο και ένα cable machine.

Είναι επίσης το σπίτι της γωνιάς του deadlift, η οποία έχει χρησιμοποιηθεί καλά από τότε που χτίστηκε το γυμναστήριο. Είναι όπου ο Matt κέρδισε πρόσφατα το PB του deadlift. Αλλά κάλυψε τα αυτιά σου γιατί ακούγεται πολύ χαρούμενος γι 'αυτό.

9:02 π.μ. Ρύθμισε το ξυπνητήρι σου — οι 24 ώρες ξεκινούν τώρα. Και για να σηMattοδοτήσει την έναρξη της πρόκλησης, ένα σημείο για πρωινό. Πλήρως αφοσιωμένος, ο Matt σήκωσε μια σόμπα για κάμπινγκ από τον κήπο του και την έστησε στο γυμναστήριό του. Αυγά και μπέικον λοιπόν.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να ξυπνήσεις από τη μυρωδιά του μαγειρεμένου μπέικον. Αλλά είναι σίγουρα καλύτερο σε μικρές δόσεις και δεν θέλεις να μένει όλη μέρα.

Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν πρόβλημα για τον Matt. Το γυμναστήριό του δεν είναι ο πιο καλά αεριζόμενος χώρος. Ίσως το μαγειρεμένο πρωινό να μην ήταν τόσο καλή ιδέα. Λοιπόν, με τη ζημιά που έγινε, τουλάχιστον ο Matt φαινόταν σαν να απολαμβάνει το πρωινό του.

Ωστόσο, η αρμονία δεν κράτησε πολύ, καθώς σύντομα σκοτείνιασε ο Matt είχε ξεχάσει κάτι σημαντικό. Το γυμναστήριό του δεν έχει τουαλέτα. Ωχ.

Προπόνηση

Θα ήταν αγενές να μην έκανε μια προπόνηση, αφού δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει.

  • Seated shoulder press
  • Chest-supported lateral dumbbell raises
  • Lateral dumbbell raises
  • Incline chest press
  • Cable flys
  • Overhead cable triceps extension
  • Cable triceps pull-down

Ο Matt δεν αρνήθηκε στον εαυτό του καμία λιχουδιά κατά τη διάρκεια της πρόκλησης. Η επόμενη παραγγελία; Papa John’s. Μια πίτσα μαργαρίτα XXXL με λεπτή κρούστα και μια συσκευασία με σοκολατένιο fudge brownie Ben & Jerry's.

Ως κάποιος που δεν κάθεται συχνά ακίνητος, ο Matt φρόντισε να αξιοποιήσει στο έπακρο κάθε λεπτό στο γυμναστήριο. Οι ώρες των γευμάτων δεν ήταν εξαίρεση. Λίγο leg extension στα οποία μπορέσαμε να κάνουμε κι εμείς — λίγη ελαφριά δουλειά στα πόδια για να δουλέψουν οι τετρακέφαλοι ενώ τρώει την πίτσα του δεν μπορεί να βλάψει κανέναν. Ο διάδρομος, ωστόσο, ακούγεται σαν μια συνταγή για να κάνεις το γυμναστήριο να μυρίζει πολύ χειρότερα από το μπέικον… αν ξέρεις σε τι αναφέρομαι.

Όπως φαίνεται, ο Matt θα ήταν χαμένος χωρίς τη σύζυγό του, Sarah. Αποδεικνύεται ότι το να περνάς όλη την ημέρα στο γυμναστήριό σου μόνο με τον βιντεογράφο σου για παρέα μπορεί να γίνει βαρετό. Ευτυχώς η Sarah έσκασε για μια επίσκεψη και για να φέρει μερικά από τα απαραίτητα που ξέχασε ο Matt. Παρά την εκτεταμένη προετοιμασία του, ο Matt κατά κάποιο τρόπο ξέχασε το δείπνο.

Στις 21:33, ήταν ώρα να σβήσουν τα φώτα. Ο Matt χώθηκε στο κρεβάτι των δεινοσαύρων του και πήγε για ύπνο. Εκτός από το ότι ξυπνούσε στη μέση της νύχτας από τον ήχο της άγριας ζωής έξω, ο Matt κοιμόταν σαν μωρό. Ήμασταν έκπληκτοι γιατί δεν φαινόταν καθόλου άνετο.

Με λίγα λόγια

Και κάπως έτσι, 24 ώρες αργότερα, η πρόκληση τελείωσε. Το γυμναστήριο του Matt φιλοξενούσε μερικά αστεία γεγονότα εκείνη την περίοδο - πιθανότατα θα χρειαστεί να κρατήσει τις πόρτες ανοιχτές για λίγο ακόμα για να απαλλαγεί από τη μυρωδιά του μπέικον.

Emily Wilcock
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein