Μετάβαση στο βασικό περιεχόμενο
Αθλητές

Χάνοντας αγαπημένα άτομα στο κυνήγι της τελειότητας

Χάνοντας αγαπημένα άτομα στο κυνήγι της τελειότητας
Evangeline Howarth
Writer and expert4 χρόνια πριν
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth
Η Stephanie είναι personal trainer και πιστεύει ακράδαντα στο ότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας. Δείτε το ταραγμένο της ταξίδι και πώς κατέληξε με ένα υγιές μυαλό και σώμα από μια άρρωστη κατάσταση.

Κάποιοι με ρωτάνε «Τι τρως;» και λέω τα πάντα με μέτρο. Στην αρχή είχα τελείως λάθος σκεπτικό και νόμιζα ότι πρέπει να τρώω συγκεκριμένες τροφές και ότι δεν έπρεπε να αγγίξω κάποιες άλλες τροφές.

Είχα φτάσει σε ένα σημείο να έχω ακραίο θερμιδικό έλλειμμα και να χάνω συνεχώς βάρος και λίπος. Μετρούσα το φαγητό μου και ήμουν εμμονική με αυτά. Είχα κόλλημα με τους αριθμούς. Για κάποιους αθλητές, αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά εγώ δεν είμαι αθλήτρια. Ήταν πραγματικά μια πολύ εθιστική διαδικασία που δεν ξέρω γιατί την έκανα.

Γίνεται εμμονή γιατί έχουμε το σκεπτικό «αυτό δουλεύει για μένα». Νομίζω ότι δεν άλλαζα αυτά που έτρωγα γιατί δεν ήξερα τι θα συμβεί. Φοβόμουν ότι ίσως παχύνω.

Εκείνη την περίοδο, δεν βγαίναμε με το αγόρι μου γιατί δεν ήξερα τι θερμίδες θα φάω και πώς θα τις υπολογίσω. Είχα φρικάρει και ήθελα να κλάψω.

Ήταν μια αφύσικη κατάσταση γιατί ήμουν σε τέτοιο θερμιδικό έλλειμμα που όταν κάναμε cheat meal το καταβρόχθιζα από την πείνα και μετά έκλαιγα από τύψεις.

Υπήρχαν φορές που μου είχε σταματήσει η περίοδος και είχα κάτω από 10% λίπος. Δεν είχα όρεξη για σεξ και αυτό χάλαγε τη σχέση μου. Δεν μπορούσα να ανοίξω άλλη κουβέντα πέρα από τη διατροφή και την άσκηση.

Άρχισα να γυμνάζομαι ώστε να γίνει Personal Trainer και πήγα στο level 2. Ο υπεύθυνος του μαθήματος μού έλεγε «είσαι άνετα κάτω από 10%». Και αυτό με προβλημάτισε γιατί νόμιζα ότι έδειχνα ωραία επειδή είχα κοιλιακούς. Αλλά όταν σκέφτομαι εκείνη την περίοδο, έχω αλλάξει τελείως άποψη. Ήμουν σαν άρρωστη.

Έβγαλα κάποιες φωτογραφίες το σώμα μου χτες και τις σύγκρινα με αυτό που ήμουν και έκλαψα γιατί στο παρελθόν αν ήμουν όπως τώρα, θα ήμουν τρομοκρατημένη. Τώρα είμαι νούμερο 10-12 και τότε ήμουν 6. Έκλαψα χτες γιατί νόμιζα ότι πάχυνα, αλλά είμαι χαρούμενη και πλέον δε με φοβίζει.

Το σώμα μας χρειάζεται το λίπος.

Stephanie

Δεν είναι ότι ήθελα να γίνω νούμερο 6. Ξεκίνησα την προπόνηση και μόλις μετακόμισα στο Bournemouth όπου είδα ότι δεν υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνω, ξεκίνησα να πηγαίνω στο γυμναστήριο πολύ παραπάνω.

Όταν ξεκίνησα και άρχισα να βλέπω αποτελέσματα, ήθελα να έχω συνεχή πρόοδο και να σηκώνω παραπάνω κιλά. Έχω τον ίδιο στόχο τώρα, αλλά ξέρω ότι για να σηκώσω περισσότερα πρέπει να φάω περισσότερο.

Ένα πράγμα που κατηγορώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η συνεχής προβολή της απώλειας λίπους. Έχει γίνει τέτοια προώθηση η οποία είναι τραγική για τις νεαρές κοπέλες, ειδικά αν ήδη δε νιώθουν καλά με το σώμα τους.

Είμαι αρκετά χαρούμενη που υπάρχουν άτομα όπως η Alice Liveing που είναι σαν εμένα «κοίταξε με, είμαι γυμνάστρια, σηκώνω βάρη, αλλά πήγα διακοπές και δεν έκανα προπόνηση για 1 βδομάδα και είναι όλα εντάξει.»

Σημασία έχει να προωθείτε η υγεία και η ισορροπία. Να μπορείς να γυμνάζεσαι αλλά να μην στερείσαι. Δεν χρειάζεται να έχουμε όλοι κοιλιακούς.

Είχα περάσει μια φάση στην οποία δεν έτρωγα τίποτα. Είχα χάσει ένα συγγενικό πρόσωπο και μετά παραλίγο να χάσω και την μαμά μου. Ήταν σε κόμμα για μια βδομάδα χωρίς να ξέρουμε τι είχε συμβεί.

Όταν συμβαίνουν τέτοια προσπαθώ να παίρνω απόσταση γιατί δεν ξέρω τι να κάνω συναισθηματικά. Άρχισα να τρώω υπερβολικά. Οι γονείς μου το έβλεπαν αλλά δεν έλεγαν τίποτα γιατί είχα χάσει ήδη πολύ βάρος και ήταν χαρούμενοι που απλά έτρωγα.

Μετά έκλεισα διακοπές 2 βδομάδες all-inclusive τελείως μόνη μου. Πήγαινα από το ένα άκρο στο άλλο για να βρω ισορροπία.

Έμαθα τι είναι ικανοποίηση και βρήκα το υγιές μέτρο.

Είχα τα πάντα από φαγητό μπροστά μου. Ωστόσο, προσπαθούσα και κρατούσα το μέτρο.

Οι γονείς μου δεν ήξερα τι να πουν και τι να κάνουν γιατί όλοι νόμιζαν ότι έκανα fitness. Έκανα, αλλά παράλληλα ήμουν άρρωστη.

Λέω όλη αυτήν την ιστορία για να δείξω στον κόσμο ότι ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει ο άλλος όταν κλείνουν οι πόρτες. Ποστάρω τους κοιλιακούς μου, αλλά έχω χάσει το αγόρι μου, η μαμά μου ήταν σε κόμμα και εγώ έτρωγα τα πάντα.

Είναι ντροπή και ξεφτίλα να στεναχωριέμαι για το φαγητό όταν έχω χάσει το αγόρι μου, όταν έχει πεθάνει συγγενικό μου πρόσωπο και παραλίγο η μαμά μου.

stephanie

Θέλω απλά να είμαι υγιής. Να απολαμβάνω. Να σηκώνω βάρη. Αλλά να μην γίνομαι εμμονική με αυτά.

Δεν μίλαγα για καιρό με το αγόρι μου αλλά τώρα λέει ότι βρήκα τον παλιό μου εαυτό και είμαι ευτυχισμένη και χαρούμενη. Είπε χαρακτηριστικά «μου αρέσεις ξανά, είσαι ο άνθρωπος που ερωτεύτηκα».

Μην πιστεύετε όσα βλέπετε στα κοινωνικά δίκτυα. Επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και μην πέσετε στην παγίδα που έπεσα εγώ. Και αν πέσετε. Ζητήστε βοήθεια.

Έχετε οικογένεια και φίλους να σας στηρίξουν γιατί είστε μοναδικοί άνθρωποι. Είναι λυπητερό να βλέπω άτομα να περνάνε αυτό που πέρασα.

Αγαπήστε τον εαυτό σας.

 

Evangeline Howarth
Writer and expert
Προβολή του προφίλ του Evangeline Howarth

Η Evangeline έχει λάβει μέρος σε πολλά ανταγωνιστικά αθλήματα από μικρή ηλικία. Ως πιστοποιημένη καθηγήτρια RYA σκαφών κατανοεί την σημασία της σωστής διατροφής για την τροφοδοσία έντονων αθλημάτων καθώς και αθλημάτων αντοχής. Έχει επίσης εμπειρία στην ομάδα GBR Squads καθώς και έχει πραγματοποιήσει τον ρόλο προπονήτριας στην πρώτημα ομάδα του πανεπιστημίου της.

Στον ελεύθερό της χρόνος, η Evangeline λατρεύεο το τρέξιμο και ιδαιαίτερα τους Μαραθωνίους. Τα σαββατοκύριακα, θα την βρείτε να κάνει θαλάσσια σπορ ή πεζοπορία σε λόφους. Τα αγαπημένα της απογεύματα κάνει HIIT session ή squats και μετά απολαμβάνει πικάντικα γεύματα και αρκετά λαχανικά – μιαμ!

Δείτε περισσότερα για την εμπειρία της Evie εδώ.

myprotein