0
Καλάθι

Προς το παρόν δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας

Διατροφή

Οδηγός Hangover για φοιτητές…

Το μόνο μειονέκτημα μιας καταπληκτικής νύχτας… είναι το επόμενο πρωί. Έχεις ένα κάρο πράγματα να κάνεις, αλλά νιώθεις ότι σε έχει χτυπήσει φορτηγό. Θα σας πω κάποια μυστικά για να αποφύγετε το hangover (όσο γίνεται), αν και θα πρότεινα να μην είχατε πιει.

Οδηγός Hangover για φοιτητές…

#1: Νερό

Καθώς ετοιμάζεστε να βγείτε έξω, αφήστε ένα μεγάλο ποτήρι νερό στο κρεβάτι σας, ώστε να είναι έτοιμο όταν επιστρέψετε. Τα Myprotein Gallons είναι μια καλή επιλογή. Πιείτε αρκετό νερό όταν γυρίσετε και αφήστε κάποια ποσότητα ώστε να πιείτε αμέσως μόλις ξυπνήσετε.

 

Η Επιστήμη: Οι ιδιότητες του αλκοόλ το κάνουν να απορροφά το νερό από το σώμα σας. Εκτός από το να σας κάνει να αισθάνεστε αδύναμοι, αυτό μπορεί επίσης να σας προκαλέσει πονοκέφαλο, αφού θα «πάρει» το νερό από τον εγκέφαλο. Όσο περισσότερο νερό δίνετε στο σώμα σας, τόσο λιγότερο θα νιώσετε τις παρενέργειες του αλκοόλ.

#2: Ηλεκτρολύτες

Η αφυδάτωση από την κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί και απώλεια ηλεκτρολυτών, κάτι που είναι ανθυγιεινό και επικίνδυνο. Επομένως, πρέπει να τους αναπληρώσετε αμέσως. Ευτυχώς είναι εύκολο να τους βρείτε είτε σε συμπλήρωμα, είτε σε νερό καρύδας είτε σε προϊόντα ηλεκτρολυτών από το φαρμακείο.

Η Επιστήμη:  Οι βασικοί ηλεκτρολύτες που μας καθιστούν υγιείς είναι το νάτριο, το κάλιο, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, το χλωρίδιο. Το αλκοόλ κάνει το σώμα σας να καταναλώνει αυτούς τους ηλεκτρολύτες σε ένα πολύ μεγαλύτερο ρυθμό από τον κανονικό. Η αναπλήρωση τους θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες από το αλκοόλ στο σώμα σας.

#3: Τζίντζερ

Το Φρέσκο τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία της ναυτίας για χιλιάδες χρόνια. Η σκληρή ρίζα έχει ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση του στομαχιού. Ευτυχώς για τον προϋπολογισμό των φοιτητών, το τζίντζερ κρατάει για αρκετό καιρό, και έτσι μπορείτε να στοκάρετε από την αρχή του εξαμήνου αρκετό.

Η Επιστήμη: Το τζίντζερ βοηθάει στο να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα του τυμπανισμού και του φουσκώματος.

#4: Σωστή επιλογή τροφίμων

Σίγουρα δεν έχετε όρεξη να φάτε. Πρέπει όμως να φάτε φαγητά με αρκετές θερμίδες, τα οποία να είναι εύπεπτα.

Η Επιστήμη: Το σώμα σας χρησιμοποιεί αρκετή ενέργεια ώστε να αποβάλλει τις τοξίνες που του προκαλέσατε. Για να γίνει αυτό πιο αποτελεσματικά πρέπει να δώσετε στο σώμα σας θερμίδες … Τα τρόφιμα σε υψηλά λιπαρά δεν διασπώνται εύκολα και δεν είναι καλή λυση. Επιλέξετε τρόφιμα με υψηλές θερμίδες αλλά χαμηλά λιπαρά, όπως φασόλια, μπανάνες ώστε να δώσετε στο σώμα σας ενέργεια.

 

Τα άρθρα μας διατείθονται για εκπαιδευτικούςκαι πληροφοριακούς σκοπούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως ιατρικές συμβουλές. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, είτε αλλαγές στο διατροφικό σας πρόγραμμα είτε λήψη οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, συμβουλεύστε τον προσωπικό σας επαγγελματία διατροφολόγο ή γιατρό.Bασίλης Σκωλίκης

Bασίλης Σκωλίκης

Ειδικός σε θέματα Διατροφής και Fitness

Είμαι ο Βασίλης Σκολίκης, γεννήθηκα στην Αθήνα και ασχολούμαι με το Fitness τα τελευταία 15 χρόνια. Μπορεί οι σπουδές μου να διαφέρουν απο το πεδίο της άθλησης/διατροφής, η μακρόχρονη εμπειρία μου όμως και η επιστημονική προσέγγιση των ζητημάτων του Fitness, με καθυστούν έναν καταξιωμένο γνώστη του χώρου. Η φιλοσοφία μου ταιριάζει με τη φράση "Extraordinary claims require extraordinary evidence", αφού τα λεγόμενα μου υποστηρίζονται κατα μεγάλο ποσοστό απο ερευνητικά δεδομένα σε συνδυασμό με εμπειρικά δεδομένα.


Οι Super προσφορές συνεχίζονται, ρίξε μια ματιά! Περισσότερα